Uutiset

Opiskelija Venla Kaislo: Odotan innolla kaikkea siistiä, mitä pääsen tulevaisuudessa tekemään

Bioinformaatioteknologiaa ensimmäistä vuotta opiskeleva Venla on ollut yllättynyt siitä, kuinka aktiivinen opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa on.
Venla Kaislo Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Venla Kaislo Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.

Lukion jälkeen Venla Kaislo pohti esimerkiksi lääkärin uraa ja liikuntatieteitä, mutta innostui lopulta bioinformaatioteknologiasta, koska pääaineessa pääsee yhdistämään tekniikkaa ja lääketiedettä. Hän arvostaa yliopisto-opintojen vapautta, joka on opettanut hänelle esimerkiksi ajanhallintaa ja mahdollistaneet aktiivisen harrastamisen. 

Miksi valitsit bioinformaatioteknologian?

Lukiossa minua kiinnostivat erityisesti biologia, terveystieteet ja matikka. Päädyin tekemään liikuntatieteen avoimen opintoja, mutta ne eivät olleetkaan minun juttuni. Olen aina ajatellut lääkistä vaihtoehtona ja päätinkin hakea sinne. Lukiessani pääsykokeisiin, innostuin vielä lisää matikasta ja fysiikasta ja aloin miettimään, mitä sellaisia vaihtoehtoja olisi, joissa pääsisi syventymään näihin vielä lisää. Selailin vaihtoehtoja ja bioinformaatioteknologia pisti silmään, sillä siinä pääsee yhdistämään teknillistä puolta lääketieteeseen. 

Millasta opiskelijaelämä on ollut käytännössä?

Aallossa on eniten yllättänyt se, miten aktiivinen opiskelijaelämä täällä on. Täältä löytyy joka lähtöön erilaisia kerhoja ja harrastelijaporukoita, joihin pääsee matalalla kynnyksellä mukaan. Myös meidän kiltamme Inkubio on tosi aktiivinen ja olenkin päässyt tekemään ja kokemaan vaikka mitä kivaa tämän ekan puolen vuoden aikana.

Millaista opiskelu on käytännössä?

Yliopistossa on opiskelu tosi vapaata ja oppiminen on pitkälti omalla vastuulla. Olen tykännyt tästä tosi paljon, koska opin paljon paremmin itse tekemällä ja lukemalla kuin esimerkiksi istumalla luennoilla. Tämä on mahdollistanut myös sen, että olen voinut käydä koko opiskeluajan töissä sekä kerennyt harrastamaan yhtä aktiivisesti kuin ennen opintojen alkua. 

Mikä on ollut mielenkiintoisin kurssi?

Monet kurssit ovat olleet mielenkiintoisia ja hyvin järjestettyjä! Erityisesti olen tykännyt syksyllä olleesta ohjelmointi 1 -kurssista sekä nyt pyörivästä fysiologian kurssista! Yleisesti ekan vuoden kurssit lähtevät liikkeelle ihan perusjutuista, ja monilla kursseilla on esimerkiksi laskuharjoitusryhmiä. Sieltä saa matalalla kynnyksellä apua, eli ei ole tarvinnut stressata, että heti heitettäisiin syvään päätyyn.

Millaisia eväitä olet saanut työelämään?

Olen saanut jo tähän mennessä monia hyviä eväitä työelämään. Varmaan tärkein ja hyödyllisin juttu, jonka olen oppinut yliopisto-opintojen aikana, on oman arjen aikataulutus. Kun on paljon deadlineja ja muita menoja, on täytynyt oppia priorisoimaan sekä aikatauluttamaan tekemisiään. Tämä on vähentänyt huomattavasti stressiä, kun pysyy koko ajan kärryillä omista tekemisistään ja menoistaan. Vuorovaikutustaidot ovat myös kehittyneet.

Millaisena näet alan tulevaisuuden?

Tällä alalla on paljon mahdollisuuksia ja pääaineesta riippuen voi päästä tekemään vaikka mitä mielenkiintoista ja merkittävää. Oma urapolku on vielä avoin, mutta odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja mitä kaikkea siistiä pääsee tekemään.

Kenelle suosittelisit bioinformaatioteknologiaa?

Suosittelen pääainetta kaikille, joilla on kiinnostusta ongelmanratkaisuun erityisesti ihmisen ja terveyden näkökulmasta. Kannustan myös ottamaan selvää pääaineen tarjoamista kursseista sekä olemaan avoin ja aktiivinen selvittämään alan tarjoamia mahdollisuuksia.

Lue lisää

Aalto University / two students in the Computer Science building /photography Unto Rautio

Bioinformaatioteknologia, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Poikkitieteellinen pääainekokonaisuus kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia, jotka pyrkivät löytämään ratkaisuja esimerkiksi sairauksien diagnosointiin, niiden hoitoon ja ehkäisyyn, ympäristön puhdistamiseen sekä elämän laadun parantamiseen!

Koulutustarjonta
Opiskelija Reetta Kälvälä, kuva: Markus Toivonen

Opiskelija Reetta Kälvälä haluaa kehittää parempia syöpähoitoja tekniikan avulla

Bioinformaatioteknologiaa opiskelevan Reetan mielestä yliopisto tuntuu lukiota helpommalta, koska opiskelua voi ajoittaa omien aikataulujen mukaan.

Uutiset
Aalto University / First year master’s student Oskari Lehtonen / photo: Linda Koskinen

Bioinformaatioteknologian kandiohjelmassa tehtäviä ratkotaan yhdessä ja se on kaikkein siisteintä

Laajan kurssitarjonnan sekä korkeakoulujen välisen vapaan liikkuvuuden ansiosta Oskari Lehtonen pystyi syventymään häntä kiinnostaviin aiheisiin.

Uutiset

Katso Sähkötekniikan päivän tallenne

Venla oli mukana Sähkötekniikan päivä -virtuaalitapahtumassa, jossa opiskelijamme keskustelivat muun muassa opinnoistaan, Otaniemen kuuluisasta opiskelijaelämästä ja tulevaisuuden haaveistaan.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Olli Ikkana in Otaniemi, photo by Lasse Lecklin.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Bioinspiroituja värejä ja olosuhteisiin sopeutuvia materiaaleja – Professori Olli Ikkalan kolmas EU-hanke pohjaa eläviin systeemeihin

Teknillisen fysiikan professori Olli Ikkala on saanut kolmannen kerran Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Rahoituksen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta.
Professori Antti Oulasvirta. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat selvittävät, miten tekoäly saadaan ymmärtämään ihmistä paremmin

Antti Oulasvirta on saanut 2,5 miljoonan euron Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen käyttäjämallien tutkimiseen.
Metsähovi 50 vuotta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Paljon onnea 50-vuotias Metsähovin radio-observatorio

Tasan 50 vuotta sitten 11.4.1974 radioteleskooppi Kirkkonummella liikahti ensimmäistä kertaa ja siitä lähtien radioastronomisen havaintodatan kerääminen on ollut katkeamatonta.
Olli Ikkala ja Esa Saarinen
Yliopisto Julkaistu:

Olli Ikkala ja Esa Saarinen löysivät barokkimusiikista ja luennoimisesta yhteisen sävelen

Kohdatessaan Olli Ikkala ja Esa Saarinen keskustelivat uruista ja luentojen tunnelmasta.