Uutiset

Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin

Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.
Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -virtuaalitapahtumassa. Kuva: Filmbutik.

Leevi Hormaluoma opiskelee informaatioteknologiaa Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa. Leeviä motivoi opiskelussa erityisesti se, kun hän pääsee näkemään konkreettisesti työnsä jäljen. Kandiopintojen jälkeen hän haluaa opiskella maisterivaiheessa akustiikkaa ja audioteknologiaa.

Miksi valitsit informaatioteknologian?

Koko tekniikan ala ja siellä toimiminen on kiinnostanut minua peruskoulusta asti, ja diplomi-insinöörin koulutus pyöri aina päällimmäisenä mielessäni, kun mietin yhteishakua.

Muutaman välivuoden jälkeen olin päässyt seuraamaan jo vähän lukiokavereiden opiskelupolkujen alkamista, mikä vain vahvisti ajatusta siitä, että Aalto olisi minun paikkani. Tutkin asiaa pitkään ja kiinnostuin lopulta informaatioteknologian hakukohteesta. Pääaineen alle mahtui valtava määrä erilaisia mahdollisuuksia ja se tuntui paikalta, jossa voisin vielä opintojeni aikana muodostaa omaa juttua, koska linjan antamat pohjatiedot olisivat niin kattavat.

Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu oli toinen prioriteeteistani, koska olin kuullut kavereiltani muutamasta siististä kurssista. Lisäksi tämä vaikutti paikalta, jossa kouluttautuu aidosti tekemään töitä myös käsillä ja fyysisten tuotteiden kanssa.

Nyt kandiopiskelujen ohella pääaine on vielä vahvistunut, sillä se tukee opinnoiltaan hyvin maisterivaiheen Acoustics and Audio Technology -pääainetta, johon minun on tarkoitus suunnata!

Millasta opiskelijaelämä on ollut käytännössä?

Aallosta ja opiskelijayhteisöstämme löytyy toimintaa ja elämää enemmän kuin olisin itse voinut koskaan kuvitellakaan. Lähdin alusta asti täysillä messiin, mikä on tuonut valtavasti lisäarvoa näihin muutamaan vuoteen. Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle. Täällä on tekemistä ja tapahtumia niin paljon, että jokainen viikko näyttää vähän erilaiselta. Itselle opiskelijaelämä on toiminut aivan mahtavana vastapainona opiskeluille.

Tähän mennessä vastaan on ilmestynyt muutama vastuupesti, joiden kautta olen tavannut aivan mahtavia ihmisiä, saanut ainutlaatuisia kokemuksia ja muodostanut kaverisuhteita, jotka tulevat kestämään loppuelämän. Otaniemen opiskelijaelämä on uniikki kokemus, joka antaa äärettömän paljon enemmän kuin mitä se ottaa.

Millaista opiskelu on käytännössä?

Parhaat eväät opiskeluun olen saanut oma-aloitteisuudella ja itsenäisyydellä. Opiskeluperiodia kohden minulla on pyörinyt keskimäärin nelisen kurssia, joiden hoitaminen ja edistyminen ovat opiskelijan omalla vastuulla. Hommaa ei ole kuitenkaan tuntunut olevan kursseilla ihan hukkumiseen asti, vaan ne asettuvat arkeen ihan järkevästi ilman, että joutuu luopumaan harrastuksista tai muista hommista. Tykkään itse opiskella kavereiden kanssa, matikkaa on kivempi pohtia monien aivojen voimin.

Kurssien valinnassa on myös paljon vapautta. Olen yllättynyt siitä, mitä kaikkea täällä on tarjolla ja mitä kaikkea kanditutkintoni voi sisältää. Tässä kahden ja puolen vuoden aikana olen oppinut tuotesuunnittelusta, nettisivukehityksestä sekä yrittäjyydestä. Maisteriin siirryttäessä vapaus on myös avainsanana. Liikkumavaraa löytyy, ja erilaisilla pää- ja sivuaineyhdistelmillä voi erikoistua melkeinpä mihin tahansa.

Mikä on ollut mielenkiintoisin kurssi?

Ohjelmointikurssit ovat meillä ainakin olleet älyttömän hyviä ja mielenkiintoisia. Peruskursseilla on päässyt jo semmoiselle tasolle, jolla pääsee aloittamaan omia projekteja ja jatkokursseilla mennään välillä jo syvään päähän. On ollut sairaan siistiä huomata, miten nopeasti nämä taidot ovat lähteneet kehittymään ja kuinka kursseilla opittuja juttuja on päässyt käyttämään myös niiden ulkopuolella. Käyn tällä hetkellä muutamaa nettisivukehityksen kurssia, jotka asettuvat omassa mielenkiinnon rankingissa aivan kärkeen. Useammaltakin kurssilta on herännyt sellainen fiilis, että niihin perehtymällä voisi saada tajuttoman mielenkiintoisen urapolun.

Millaisia eväitä olet saanut työelämään?

Monilla meidän kursseillamme painotetaan työelämää ja siellä hyödyllisiä taitoja. Avainsanoiksi voisin listata ehkä itsenäisen tekemisen ja kyvyn omaksua uusia asioita. Tekemisiä ja menoja pystyy määrittelemään melko pitkälle itse ja vastuu on usein opiskelijalla. Tässä kolmannen opiskeluvuoden aikana on myös kehittynyt itsevarmuutta näyttää omaa osaamista, kun tuotokset kehittyvät jatkuvasti. Lisäksi opiskelijajärjestöissä pääsee tekemään jopa työhön verrattavissa olevaa toimintaa ja kehittämään taitoja, kuten isojen kokonaisuuksien hallintaa ja koordinointia, ihmisten johtamista sekä yhteistyötä.

Opiskelijaelämän aktiivisuus peilautuu myös kontaktien määrään ja verkoston kokoon. Olen tavannut täällä varmasti erittäin monta tulevaa työkaveriani!

Mitä odotat tulevaisuudelta? 

Olen päässyt näkemään ja kuulemaan opiskeluaikana älyttömän monta siistiä tarinaa, joihin haluan liittää omani vielä joskus. Tämä ala on täynnä mahdollisuuksia ja uusia tuulia puhaltaa jatkuvasti, eikä oma suunta ole siksi vielä kristallinkirkas. Superkiinnostavia polkuja paljastuu vaan jatkuvasti enemmän ja enemmän. Lopullinen unelma olisi päästä johonkin kuluttajatuotekehityksen puolelle, missä näkisi käytännössäkin oman kädenjäljen tuotteen muodossa. Kaikki on kuitenkin vielä auki, mikä on mielestäni vain hyvä asia.

Kenelle suosittelisit alaa?

Suosittelen alaa kenelle vain, joka kokee teknisen tekemisen ja säätämisen jotenkin omaksi jutukseen. Ainoana vaatimuksena on ehkä jonkinlainen palo matikkaa ja loogista ongelmanratkaisua kohtaan. Tekniikan alalla mahdollisia polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin ja se tässä onkin juuri parasta. Pääsee tähtäämään juuri sinne, mihin haluaa ja yhdistämään omat mielenkiintonsa tulevaisuuden ammattiin.

Lue lisää

Aalto University_ELEC_Unto_Rautio

Informaatioteknologia, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Tiedätkö mitä tapahtuu taustalla mobiiliverkossa ja Internetissä, kun ostat puhelimellasi verkkokaupasta uuden tuotteen, katsot videoita YouTubesta tai kun käytät Snapchatia tai Instagramia? Oletko miettinyt miten puheohjaus tai radioteknologia toimii, mikä on tekniikka itseohjautuvien autojen takana tai miten internetin viihdeteknologian energiankulutus minimoitaisiin?

Koulutustarjonta
Opiskelija Niina Tapanainen talvella Otaniemessä.

Opiskelija Niina Tapanainen: Opiskelen tekniikkaa, koska haluan parantaa ihmisten elämää

Niina valitsi kandivaiheessa informaatioteknologian pääaineen. Hän kannustaa yhdistämään tekniikan ennakkoluulottomasti myös humanistisiin aloihin.

Uutiset
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Opiskele sähkötekniikkaa

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu

Katso Sähkötekniikan päivän tallenne

Leevi oli mukana Sähkötekniikan päivä -virtuaalitapahtumassa, jossa opiskelijamme keskustelivat muun muassa opinnoistaan, Otaniemen kuuluisasta opiskelijaelämästä ja tulevaisuuden haaveistaan. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa tietoliikenteessä vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi langaton viestintä.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.