Uutiset

Opinnot avasivat Veera Ihalaiselle ohjelmoinnin maailman

Digital Systems and Design -pääaineen opiskelija on tykännyt erityisesti projektikursseista ja ohjelmoinnista, vaikka hänellä ei ollut aikaisempaa koodaustaustaa.
 Veera Ihalainen sitting on the stairs.
Veera Ihalaista kiinnostavat digitaalisuus ja innovaatiot. Kuva: Johan Sarpoma

Englanninkielinen Digital Systems and Design -pääaine kiinnitti Veera Ihalaisen huomion heti, kun hän kuuli ensimmäisen kerran ohjelman nimen. Hän halusi ehdottomasti opiskella englanniksi ja haastaa itseään kansainvälisessä ympäristössä sekä tutustua eri taustoista tuleviin ihmisiin. Aktiivinen kiltatoiminta tuo hänen mielestään hyvää vastapainoa opiskelulle.

Miksi valitsit Science and Technology - Digital Systems and Design -kandidaattiohjelman?

Kävin englanninkielisen lukion ja halusin ehdottomasti jatkaa opiskelua englanniksi. Digitaalisuus ja innovaatiot kiinnostavat minua ja siksi halusin tekniikan alalle. Kuulin pääaineesta ensimmäisen kerran, kun eräs professori tuli lukiooni kertomaan Aallon uusista englanninkielisistä kandiohjelmista. Ohjelma herätti kiinnostukseni jo pelkästään nimen perusteella. Se vaikutti tutkinnolta, jossa pääsee yhdistämään luovuuden tekniikkaan, teoriaan ja ohjelmointiin.

Mikä on ollut kiinnostavinta opinnoissa?

Kiinnostavinta on ollut ohjelmoinnin opetteleminen ja se, että mitä kaikkea ohjelmoinnilla voi tehdä. Se on ollut minulle ihan uusi maailma, koska minulla ei ollut ollenkaan aikaisempaa koodaustaustaa.  

Meidän ohjelmassamme on se hyvä puoli, että pääainekurssit ovat hyvin interaktiivisia, koska meillä on niin pienet ryhmäkoot. Kursseilla pääsee hyvin tutustumaan myös luennoitsijoihin ja kurssiassistentteihin.

Olen ollut aktiivisesti mukana Automaatio- ja systeemintekniikan (AS) killan toiminnassa graafikkona ja somevastaavana. Ensi vuonna tulen toimimaan killan hallituksessa fuksikapteenina. Killassa on tosi mahtava porukka ja olen saanut paljon uusia ystäviä sekä päässyt tekemään asioita, joita en muuten pääsisi tekemään. Kannustan kaikkia kiltatoimintaan, siitä saa hyvää vastapainoa opintoihin!

Meidän alamme on todella monipuolinen ja täältä voi työllistyä vaikka mihin!

Veera Ihalainen

Mikä on ollut mielenkiintoisin kurssi?

Ehdottomasti ensimmäisen vuoden projektikurssi, jossa teimme prototyypin jostain käytännön tuotteesta. Meidän ryhmämme projekti oli monitori, jolla pystyi NFC-kortilla merkitsemään läsnäolonsa digitaalisesti. Projektin tekeminen oli todella hauskaa – saimme esimerkiksi rakennella erilaisia laitteita mikrokontrollereilla ja tulostaa 3D-tulostimella. Pääsin tänä syksynä työskentelemään kyseisellä kurssilla kurssiassistenttina.

Millaisia eväitä olet saanut työelämään?

Ensinnäkin se, että olen jo saanut työpaikan yliopistolta kurssiassistenttina! Siitä on varmasti jatkossa paljon hyötyä, kun haen töitä. Kilta ja koulu järjestävät erilaisia tapahtumia ja ekskursioita, joissa on päässyt näkemään, millaisia töitä meidän alaltamme valmistuneet tekevät.

On myös hyvin mahdollista, että joistain vuosikurssilaisistani tulee tulevaisuudessa työkavereitani.

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Meidän alamme on todella monipuolinen ja täältä voi työllistyä vaikka mihin!

Ala sopii ihmisille, jotka haluavat päästä kehittämään uusia innovaatioita ja ovat kiinnostuneita digitaalisesta kehityksestä. Kandivaiheen jälkeen on tosi paljon erilaisia maisteriohjelmavaihtoehtoja, joista minua itseäni kiinnostaa erityisesti Software and Service Engineering -pääaine ja käyttöliittymäsuunnittelu (UI/UX design). Uskon, että minulla ei tule olemaan vaikeuksia löytää työpaikkaa siltä alalta.

Englanninkielinen ohjelma on erinomainen valinta, jos haluaa haastaa itseään kansainvälisessä ympäristössä. Mielestäni ohjelmaan voivat hakea hyvin myös sellaiset, jotka eivät ole käyneet englanninkielistä lukiota, kunhan pystyy kirjoittamaan ja ilmaisemaan itseään englanniksi.

Kiinnostaako opiskelu Aallossa? Tilaa uutiskirje tästä! 

Seuraa meitä!

Lue lisää

Tutustu tarkemmin pääaineeseen tai katso kaikki Sähkötekniikan korkeakoulun tarjoamat koulutusohjelmat.

Aalto University / students in the corridor / photography Aino Huovio

Digital Systems and Design, Bachelor of Science (Technology), Master of Science (Technology)

Digital Systems and Design -pääaine kouluttaa erilaisten digitaalisten järjestelmien asiantuntijoita. Pääaine antaa valmiudet tekniseen suunnittelutyöhön ja projektien suunnitteluun ja niiden hallintaan sekä sulautettujen järjestelmien, säätöteorian ja signaalinkäsittelyn työkalujen käyttöön.

Koulutustarjonta
Johan Sarpoma standing in front of brick wall.

Yliopisto ei ollutkaan pelkkää teoriaa – englanninkielinen kandiohjelma ja opiskelijaelämä imaisivat Johan Sarpoman mukaansa

Ohjelmointi, elektroniikkarakentelu ja kansainvälisyys ovat Johanin mielestä parasta englanninkielisessä Science and Technology - Digital Systems and Design -kandidaattiohjelmassa.

Uutiset
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Opiskele sähkötekniikkaa

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Apurahanjakotilaisuus
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahasto palkitsi sillan- ja talonrakennusalan osaajia

Vuodelle 2024 myönnettiin yhteensä yhdeksän apurahaa.
Olli Ikkana in Otaniemi, photo by Lasse Lecklin.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Bioinspiroituja värejä ja olosuhteisiin sopeutuvia materiaaleja – Professori Olli Ikkalan kolmas EU-hanke pohjaa eläviin systeemeihin

Teknillisen fysiikan professori Olli Ikkala on saanut kolmannen kerran Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Rahoituksen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta.
Professori Antti Oulasvirta. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat selvittävät, miten tekoäly saadaan ymmärtämään ihmistä paremmin

Antti Oulasvirta on saanut 2,5 miljoonan euron Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen käyttäjämallien tutkimiseen.