Uutiset

”Sähkötekniikan alalla saa rakentaa vastuullisempaa ja älykkäämpää tulevaisuutta”

Opiskelija Emmaleena Ahosen mielestä alan tulevaisuus näyttää aurinkoiselta, koska osaamista tarvitaan yllättävilläkin aloilla.
Electrical engineering student Emmaleena Ahonen.
Emmaleena uskoo, että tekniikan alalta löytyy työkalut unelmien toteuttamiseen. Kuvalähde: Emmaleena Ahonen

Emmaleena Ahonen on ollut hyvin tyytyväinen siihen, että hän päätti hakea elektroniikan ja sähkötekniikan hakukohteeseen. Hän on ottanut kaiken irti opiskelijaelämästä ja toiminut Sähköinsinöörikillan hallituksessa jo kaksi vuotta. Emmaleenan mielestä kilta on kuin toinen perhe, jonka parissa pääsee kokemaan unohtumattomia asioita.

Miksi valitsit elektroniikan ja sähkötekniikan?

Mietin lukiossa paljon muitakin mahdollisuuksia, kuten kansainvälisiä yliopistoja ja kauppatieteitä. Matematiikan ylioppilaskirjoituksissa tajusin, että halusin tekniikan alalle. Aloin tutkia vaihtoehtoja Aallon sivuilta ja päädyin hakemaan elektroniikan ja sähkötekniikan pääaineeseen. Tuntui, että täältä saa laajasti tietoa ja tämä antaa mahdollisuuksia tehdä ihan mitä vain. En voisi kuvitella parempaa vaihtoehtoa!

Millaista opiskelijaelämä on ollut käytännössä?

Opiskelijaelämä ja erityisesti kiltatoiminta merkitsee minulle todella paljon. Aallossa on erilaisia järjestöjä ja kiltoja, jotka kokoavat yhteen samaa alaa opiskelevia. Minä olen mukana Sähköinsinöörikillan toiminnassa.

Killan kautta olen päässyt matkustamaan, kokemaan mahtavia elämyksiä ja oppimaan asioita, joita luennoilla ei opi. Kiltatoiminnassa pääsee esimerkiksi järjestämään isoja tapahtumia sekä johtamaan ja hallinnoimaan yhdistyksiä. Killasta on muodostunut minulle kuin toinen perhe.

Tänä vuonna olen toiminut killan Fuksikapteenina, mikä on ollut tosi hauskaa! Tehtävämme on varmistaa, että uudet opiskelijat tietävät, mitä opiskelijaelämä ja teekkarina oleminen on. Teimme esimerkiksi fuksioppaan ja olemme järjestäneet erilaisia tapahtumia ja orientaatioita. Tänä vuonna on ollut lähinnä ulko- ja etätapahtumia sekä tosi pieniä tapahtumia.

Työelämässä arvostetaan sitä, että olen sähkötekniikan osaaja ja saanut koulutuksen Aalto-yliopistossa.

Emmaleena Ahonen

Mikä on ollut mielenkiintoisin kurssi?

Kandivaiheen kursseista tykkäsin erityisesti matematiikan kursseista, sillä matikka on aina ollut minun juttuni. Myös kandidaattityön tekeminen oli todella siistiä, kun pääsin tutustumaan itse valitsemaani aiheeseen ammattilaisen tukemana.

Maisterikursseista mielenkiintoisin on tähän asti ollut Translational Engineering Forum -kurssi, jossa pääsin työskentelemään projektipäällikkönä. Kurssin luennot olivat todella mielenkiintoisia ja siellä kävi myös useita vierailijaluennoitsijoita. Kurssilla pidettiin oppimispäiväkirjaa, jonka perusteella professori antoi kaikille henkilökohtaista palautetta kahden viikon välein. Kurssilla pääsi oikeasti miettimään asioita ja kehittämään itseään!

Millaisia eväitä olet saanut työelämään?

Opinnot ovat hyödyttäneet minua konkreettisesti nykyisessä projektipäällikön työssäni Profit Software -yrityksessä. Olen oppinut siellä paljon automaatiosta, projektinhallinnasta ja ketterästä ohjelmakehityksestä. Olen muutamassa vuodessa päässyt kehittymään harjoittelijasta kansainvälisen projektin projektipäälliköksi, mistä olen todella innoissani. Työelämässä arvostetaan sitä, että olen sähkötekniikan osaaja ja saanut koulutuksen Aalto-yliopistossa.

Sähkötekniikan opinnot ovat aika vaativia, mutta ne antavat valmiudet tosi moneen. Kun onnistuu haastavimmillakin kursseilla, tajuaa pärjäävänsä myös työelämän haastavissa tilanteissa. 

Millaisena näet alan tulevaisuuden?

Alan tulevaisuus näyttää todella aurinkoiselta! Meillä on todella hyvä työllisyystilanne. Tekniikan ja sähkön osaajia tarvitaan monella eri alalla, kuten lääketieteessä, avaruustutkimuksessa ja energia-alalla. Osaamista tarvitaan yllättävissäkin paikoissa, kuten finanssiteknologian alalla, jossa itse työskentelen. Sähkötekniikan koulutus avaa ovet maailmalle ja antaa eväät elämään, jossa vain mielikuvitus on rajana.

Suosittelen alaa heille, jotka haluavat jättää jäljen ja olla mukana rakentamassa vastuullisempaa ja älykkäämpää tulevaisuutta. Lukiolaisille haluaisin sanoa, että uskaltakaa unelmoida – tekniikan alalta löytyy varmasti työkalut unelmien toteuttamiseen!

Haluatko kuulla lisää Aalto-yliopistossa opiskelusta, hakemisesta ja opiskelijaelämästä? Tilaa uutiskirje tästä!

Seuraa meitä!

Lue lisää ja katso video

Tutustu tarkemmin elektroniikan ja sähkötekniikan hakukohteeseen tai katso kaikki Sähkötekniikan korkeakoulun tarjoamat hakukohteet. 

Kaksi naista työskentelevät Sähköpaja-kurssilla

Elektroniikka ja sähkötekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Digitaalinen viestintä, avaruustutkimus, koneoppiminen ja tekoäly lääketieteessä, sähköistyvä liikenne… Sellaista tulevaisuuden teknologiaa ei olekaan, joka ei tavalla tai toisella liittyisi elektroniikkaan ja sähkötekniikkaan.

Koulutustarjonta
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Opiskele sähkötekniikkaa

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu
Sähkötekniikan päivän studio

Sähkötekniikan päivän tallenne on katsottavissa

Tapahtumassa pureuduttiin sähkötekniikan alan opintoihin ja uramahdollisuuksiin.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Nainen seisoo ulkona kädet levitettynä sivuille. Taustalla näkyy kaupunki, merta ja vuoria.
Opinnot Julkaistu:

Fia Hedman pääsi kehittämään taitojaan ja oppi valtavasti uutta korkeakouluharjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä

Bella-Fia Hedman työskenteli syksyllä 2023 neljän kuukauden ajan viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä.
KPMG:n räätälöity projekti, tiimi koolla
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojektissa analysoitiin KPMG:n asemaa Suomen nopeasti kasvavilla konsultointimarkkinoilla

Tutkimuksen mukaan konsultointimarkkinat ovat kasvaneet poikkeuksellisen paljon viimeisten viiden vuoden aikana. Teknologiakonsultointi on viitoittanut kasvua ja se muodostaa suurimman osan markkinoista.
Charlotte Henriksson, Kauppiksen opiskelija
Opinnot Julkaistu:

Alppihiihdossa tarvitaan lihasvoimaa, nopeutta, kestävyyttä ja henkistä kanttia

Alppihiihtäjä Charlotte Henriksson opiskelee ensimmäistä vuottaan Kauppakorkeakoulussa.