Uutiset

Rovaniemeltä muuttanut Meri Mänty on viihtynyt Aallossa: “Otaniemi on ihan oma maailmansa”

Toista vuotta Aalto-yliopistossa opiskeleva Meri Mänty muutti pääkaupunkiseudulle Rovaniemeltä heinäkuussa 2022. Erityisesti kemiasta ja materiaalien toiminnasta kiinnostunut Meri pääsi nopeasti sisään Otaniemen opiskelijayhteisöön.
Meri Mänty siniharmaan seinän edessä.

Toista vuotta Aalto-yliopistossa opiskeleva Meri Mänty muutti pääkaupunkiseudulle Rovaniemeltä heinäkuussa 2022.

”Halusin vielä ennen lukion alkua lääkikseen, mutta en silloin vielä tiennyt mitä kaikkea voisin opiskella. Kirjoituksiin lukiessani huomasin, että kemia ja erityisesti materiaalien toiminta kiinnosti minua eniten. Kallistuin vahvasti tekniikan alojen suuntaan, kun tutkin vaihtoehtoja tarkemmin”, Meri kertoo.

Meristä Otaniemen kampus vaikutti aluksi isolta ja vieraalta, mutta punatiilisten rakennusten seassa kulkiessa paikat tulivat äkkiä tutuiksi.

”Olen viihtynyt kampuksella tosi hyvin ja aluksi olin hämmentynyt siitä, miten monipuolisia palveluja täällä. Esimerkiksi Rovaniemellä ei ole oikein mitään erillistä kampusta, mutta Aallon kampus on jotenkin ihan oma maailmansa.”

Meri on ollut aktiivisesti mukana opiskelijatoiminnassa. Hänet valittiin vuoden 2023 ajaksi yhdeksi Prosessiteekkarit ry:n apu-IE:stä, jotka toimivat vapaaehtoisina apulaisina mm. tapahtumien järjestelyissä.

”Prosessiteekkareiden toiminnassa olen ollut paljon mukana heti orientaatioviikolta lähtien. Fuksisitseillä ja tapahtumissa on tullut ravattua ja niihin on ollut helppo päästä mukaan. Kaikille löytyy täältä varmasti samanhenkisiä ihmisiä”.

Merin opinnot Aallossa ovat vasta alussa, mutta mielessä on jo joitain hahmotelmia tulevaisuuden suhteen.

”Kemian tekniikan diplomi-insinööri voi tehdä niin monenlaista työtä, että vaihtoehtoja on paljon. Tutkijan ura ei tällä hetkellä välttämättä kiinnosta, ehkä enemmänkin minua kiinnostaa tuotanto ja laaduntarkkailu. Muun muassa elintarviketeollisuus kiinnostaa paljon. Ja olen minä aina halunnut johtotehtäviin”.

Opintojen lisäksi Merin aika kuluu painonnoston parissa. Rovaniemen Reipasta kilpatasolla edustava Meri treenaa viidesti viikossa, mikä tuo mukavaa vastapainoa opiskelulle ja edistää oppimista.

”Kyllä se aika kuluu nyt pitkälti opintojen parissa, mutta harrastuksia on tärkeä pitää mukana päivittäin sopivissa määrin. Käsitöitä teen silloin, kun minulla on treenien ja opintojen jälkeen ylimääräistä aikaa. Painonnostossa tärkeää on pitää se semmoisena, että se on hauskaa. Ei sen tarvitse olla niin vakavaa”.

Kemian tekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Haluaisitko päästä konkreettisesti luomaan jotakin uutta ja hyödyllistä: biohajoavia muoveja, vettähylkiviä pintoja tai yhä parempia lääkeaineita? Kemian tekniikka on jännittävä ala, jossa kemiasta tuttuja ilmiöitä sovelletaan monialaisesti tieteessä ja teollisuudessa. Haasteet, joihin kemistien ratkaisukykyä tarvitaan, liittyvät luonnonvarojen kestävään käyttöön, kiertotalouteen ja puhtaan veden, ilman ja ravinnon riittävyyteen. Kemian tekniikan diplomi-insinöörit ovat kestävän kehityksen ja vastuullisen kuluttamisen edistäjiä, joiden osaaminen on sekä Suomessa että maailmalla erittäin ajankohtaista ja arvostettua.

Lue lisää kemian tekniikan kandiopinnoista!
Students studying in groups in the laboratory
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Mentorihaku: Myötätuntomentorointia vertaisryhmissä tohtoriopiskelijoille syksyllä 2024

Haemme tohtoriopiskelijoita mentoreiksi myötätuntomentorointiryhmiin.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Opinnot Julkaistu:

Uramuotoilukurssilla pysähdytään oppimaan itsestä ja pohtimaan tulevaisuutta

Career Design Lab tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään. Avain kestävään tulevaisuuden työhön on ennakkoluuloton ja luova tapa muotoilla uraa.
XX
Kampus Julkaistu:

PechaKucha- tilaisuus tarjosi Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoriopiskelijoille uudenlaisen haasteen

Sähkötekniikan korkeakoulun ensimmäinen PechaKucha haastoi korkeakoulun tohtoriopiskelijat esittämään väitöskirjansa aiheet kuudessa minuutissa. Tilaisuus järjestettiin keskiviikkona 22. toukokuuta Otaniemen A Gridissä.
Näytös-tunnuskuva. Kahdet jalat ja jalkineet keltaiseksi sävytetyssä kuvassa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston muotinäytös laajenee myös näyttelyksi

Aalto-yliopiston vuotuinen muotitapahtuma laajenee tänä vuonna kaksiosaiseksi. Perinteeksi muodostunut muotinäytös Näytös saa rinnalleen uuden tapahtuman Näyttelyn.