Uutiset

Opiskelija Leevi Oikarinen: Aallossa asiat voi tehdä omalla tavalla

Elektroniikkaa ja sähkötekniikkaa opiskeleva Leevi Oikarinen näkee sähkötekniikan tulevaisuuden valoisana. Leevi on aktiivisesti mukana opiskelijayhteisön toiminnassa ja on vahvasti sitä mieltä, että opiskeluaika on ihmisen parasta aikaa.
Leevi Oikarinen teekkarilakki päässä studiossa.
Leevi Oikarinen on yksi Sähköisku-podcastin juontajista. Kuva: Elias Metsämaa / Filmbutik.

Miksi valitsit elektroniikan ja sähkötekniikan?

Valitsin elektroniikan ja sähkötekniikan opintoalakseni, koska sähkötekniikka ja sähköfysiikan ilmiöt ovat aina kiinnostaneet minua. Teekkarikulttuuri veti vahvasti puoleensa ja sähkötekniikka tuntui alana eniten omalta.

Millaista opiskelu Aallossa on käytännössä?

Opiskelu Aallossa on mielestäni varsin mielekästä. Sähkötekniikan alalla opinnot ovat varsin matemaattisia ja ilmiöt abstrakteja. Suuri osa kursseista on toteutettu melko laadukkaasti ja lähiopetusta suositaan yliopiston linjauksella. Ongelmatilanteissa apua on helposti tarjolla laskuharjoituksissa ja kavereiden kanssa opiskeluun suorastaan kannustetaan.

Tähän mennessä mielenkiintoisin kurssi on ollut Sähkömagneettinen kenttäteoria. 

Millaista opiskelijaelämä on käytännössä?

Opiskelijaelämä on käytännössä sellaista, millaiseksi sen itse tekee. Koulu, yhteiskunta, ylioppilaskunta ja kilta antavat valtavasti mahdollisuuksia toteuttaa itseään opiskeluaikana. Itse olen viihtynyt aktiivisena opiskelijayhteisön jäsenenä kiltatoiminnan kautta ja koen saaneeni tästä huomattavasti apua ja tukea opintoihin sekä paljon mielekästä tekemistä ja kavereita vapaa-ajalle. Opiskelun ja vapaa-ajan tekemisen voi aikatauluttaa itse ja asioita voi tehdä omassa tahdissa ja omalla tavalla. Samaan päivään voi sisällyttää sekaisin opintoja koululla ja vapaa-ajan tekemistä kampuksella. Käytännössä oleellista on ymmärtää sanonta ”opiskeluaika on ihmisen parasta aikaa”.

Millaisia eväitä olet saanut työelämään?

Sähkötekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkinto ei ole ammattiin valmistava tutkinto, vaan alan asiantuntijakoulutus. Siksi suoraan koulusta tulevat eväät työelämään ovat melko vähäiset. Koulutus opettaa ymmärtämään ja soveltamaan sähkötekniikan teorioita ja ilmiöitä, itse työelämätaidot on opeteltava töissä. Poikkeuksena tähän on Yrittäjyys insinöörin työkaluna -kurssi, jossa opetellaan työelämätaitoja yrittäjähenkisesti. Kuitenkin opintojen ohessa opitut taidot, kuten ryhmätyötaidot, tekniset taidot ja sosiaalinen pääoma ovat varmasti hyviä eväitä työelämässä.

Millaisena näet alan tulevaisuuden?

Sähkötekniikan alan tulevaisuus on varmasti valoisa. Sähköistyvä yhteiskunta vaatii jatkuvasti uusia ympäristöystävällisiä sähköntuotantomuotoja, tehokkaita sähkönsiirtotapoja ja erilaista energiatehokasta teknologiaa sähkön loppukäytössä. Alalla on tarjolla paljon työmahdollisuuksia suunnittelun, kehityksen, tuotannon, asentamisen, ylläpidon ja käytön saralla pitkälle tulevaisuuteen.

Suosittelisin alaa kaikille yleisesti sähkötekniikasta ja sähköfysiikasta kiinnostuneille, jos matemaattinen ajattelu ja abstrakti hahmottaminen ei tuota vaikeuksia.

Lue lisää

Kaksi naista työskentelevät Sähköpaja-kurssilla

Elektroniikka ja sähkötekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Digitaalinen viestintä, avaruustutkimus, koneoppiminen ja tekoäly lääketieteessä, sähköistyvä liikenne… Sellaista tulevaisuuden teknologiaa ei olekaan, joka ei tavalla tai toisella liittyisi elektroniikkaan ja sähkötekniikkaan.

Koulutustarjonta
Kolme opiskelijaa

Sähköisku

Podcastissa Aalto-yliopiston sähkötekniikan opiskelijat paneutuvat syvällisesti opiskelijaelämän eri puoliin. Millainen ympäristö Aalto-yliopisto on opiskelijalle? Millaista sähkötekniikan opiskelu käytännössä on? Entä onko elämä teekkarina oikeasti niin hauskaa, kuin kaikki antavat ymmärtää?

Podcastit
Electrical engineering student Emmaleena Ahonen.

”Sähkötekniikan alalla saa rakentaa vastuullisempaa ja älykkäämpää tulevaisuutta”

Opiskelija Emmaleena Ahosen mielestä alan tulevaisuus näyttää aurinkoiselta, koska osaamista tarvitaan yllättävilläkin aloilla.

Uutiset
Venla Kaislo, Iikka Huttu ja Leevi Hormaluoma. Kuva: Filmbutik

Opiskelija Iikka Huttu: Diplomi-insinöörin opinnot ovat täydellinen yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä

Elektroniikan ja sähkötekniikan pääaineessa opiskellut Iikka uskoo, että sähkötekniikalla ratkaistaan monet kestävään kehitykseen ja hyvinvointiin liittyvät ongelmat.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.