Uutiset

Meishan Lin haluaa perustaa yrityksen, joka voi auttaa ihmiskuntaa

Meishan Linin unelma on perustaa oma syöpätutkimus- ja lääkekehitysyritys. Hän suorittaa parhaillaan toista vuotta kandidaatin opintojaan Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulussa.
Meishan Lin.

Meishan Linin unelma on perustaa oma syöpätutkimus- ja lääkekehitysyritys. Hän suorittaa parhaillaan toista vuotta kandidaatin opintojaan Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulussa.

"Aion perustaa tämän yrityksen Suomessa yhdessä isäni kanssa, joka on lääkäri. Hän neuvoi, että kemian tekniikka sopisi hyvin yrityksemme tulevaisuuteen, ja se oli yksi syy siihen, miksi hain Aalto-yliopistoon", Meishan kertoo.

Meishanilla on selkeä visio siitä, miten hän haluaa suorittaa opintonsa ja edetä urallaan. Kandidaatin tutkinnon jälkeen hän aikoo hakea Aallon Life Science Technologies -maisteriohjelmaan, pääaineenaan bioinformatiikka.

"Aion keskittyä vasta-aineisiin sekä kandidaatin että maisterin opinnäytetyössäni. Tämä tutkimus liittyy läheisesti myös tulevan yritykseni pääpainopisteeseen. Haluan perustaa yrityksen, joka tuottaa raaka-aineita lääkekehityksen alkuvaiheisiin muille lääkeyrityksille. Haluan tehdä työtä, jonka avulla voin auttaa ihmiskuntaa."

Seattlesta Suomeen sairaanhoitajaksi ja insinööriksi

Meishanin tie kemian tekniikan opiskelijaksi ei ehkä ole ollut kaikkein perinteisin. Hän muutti 19-vuotiaana Kiinasta Seattleen, jossa hän suoritti kandidaatin tutkinnon Washingtonin yliopistossa. Hän ei tuolloin ollut vielä varma siitä, mitä haluaisi tehdä tulevaisuudessa.

"Parikymppiset opiskelijat eivät välttämättä vielä tiedä, mikä heidän tavoitteensa on. En minäkään tiennyt! Uskon silti, että jos ihmiset ovat onnekkaita ja löytävät intohimonsa varhain, he kykenevät ylittämään kaikenlaisia haasteita. Olen tavannut Aallossa niin paljon intohimoisia ihmisiä ja se on mielestäni arvokas luonteenpiirre."

Meishan muutti Suomeen vuonna 2017 ja aloitti sairaanhoitajan opinnot. Hän työskentelee edelleen sairaanhoitajana kemian tekniikan opintojen ohella. Meishanin kokemukset sairaanhoitajan työstä innoittivat häntä tutkimaan kivunlievityksen kehittämisen mahdollisuuksia.

"Muutettuani Helsinkiin kuulin paljon hyvää Aallosta. Halusin myös opiskella jotain syvällisemmin sen sijaan, että noudattaisin vain tuttua rutiinia, kuten tein päätoimisena sairaanhoitajana. Jos en olisi tehny sairaanhoitajan työtä, en olisi koskaan ajatellut insinööriopintoja."

Muut Aallon kurssit täydentävät tavoitteita

Tällä hetkellä Meishan toimii myös opetusavustajan roolissa kahdella Aallon kurssilla, joista toinen käsittelee filosofiaa ja toinen kestävän kehityksen mahdollisuuksia liiketoiminnan ja yrittämisen näkökulmasta (englanniksi Sustainable Development Goals as Entrepreneurial Business Opportunities). Opetusavustajan tehtäviin kuuluu mm. esitysmateriaalien valmistelua ja luennon aikana mahdollisten teknisten ongelmien ratkaisemista.

"Sairaanhoitajana olen kohdannut paljon ihmisiä, jotka pohtivat elämän tarkoitusta ja sitä, miten käsitellä kuolemaa. Perimmäisten kysymysten pohtiminen innoittaa minua toimimaan ihmiskunnan hyväksi.”

Meishan kokee, että pääaineen ulkopuoliset kurssit ovat hyvä tapa laajentaa ajattelua ja täydentää tekniikan alan tutkintoa.

"SDGs as business opportunities -kurssi on ollut inspiroiva. Kurssin missio innosti minua: "Emme halua, että sinusta tulee startup-miljonääri; haluamme, että pelastat maailman. Ja ehkä sinusta tulee siinä sivussa miljonääri." Tämä ajatus sopii tulevan yritykseni tavoitteisiin. Haluan luoda parempaa maailmaa."

Kemian tekniikka ratkoo aikamme isoimpia ongelmia

Me Kemian tekniikan korkeakoulussa yhdistämme luonnontieteet ja insinööritieteet ainutlaatuisella tavalla.

Lue lisää!
CHEM-opiskelijoita haalareissaan.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
ITP-opiskelijoita kesällä 2020. Kuva: Petri Anttila
Opinnot Julkaistu:

ITP kuuluu Aalto-yliopiston kesään

Jälleen kesällä 2023 Information Technology Program -kurssin opiskelijat ratkoivat erilaisia liiketoimintahaasteita.
Pärttyli Rinne, photo by Nora Rinne
Yliopisto Julkaistu:

Pärttyli Rinne: Vaakakupissa painaa työn sisäinen merkityksellisyys ja taloudellinen hauraus

"Ilman vakituista virkaa olevat akateemiset ihmiset kokevat epävarmuutta ja stressiä, joka liittyy etupäässä taloudelliseen haurauteen. Se ei ole vain minun kokemukseni."
Rakkauden lajit muodostavat tilastollisesti samankaltaisuusjatkumon, jossa rakkauden kokemuksen voimakkuus heikkenee. Kuva: Philosophical Psychology -lehti, https://doi.org/10.1080/09515089.2023.2252464.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Missä tuntuu rakkaus? Uusi tutkimus valottaa rakkauden luonnetta aiempaa tarkemmin

Aalto-yliopiston tutkijat ovat selvittäneet 27:ään eri rakkauden lajiin liittyviä tunnekokemuksia ja muodostaneet niiden perusteella kehokarttoja, joista selviää missä rakkaus tuntuu.