Uusi hakupalvelu Aalto-Primo on otettu käyttöön
Aalto-Finna on vaihtunut uuteen hakupalveluun Aalto-Primoon.
Monella asialla on merkitystä uudelle professorille. Tämän kokonaiskuvan avulla olemme koonneet elementit uuden professorin perehtymismatkalle.
Keskustele esihenkilösi kanssa tenure track -urapolustasi. Sovi yhteiset tapaamisen edistymisesi seuraamiseksi. Valmistele Academic Career Memorandum MyDialogue keskustelujen pohjalta. Tässä linkkejä lisätietoon tenure trackista.
Sivu sisältää linkin alkuperäiselle englanninkieliselle sivulle, johon on koottu professoreiden tenure track -urajärjestelmään liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä sekä vastaukset kysymyksiin.
Tällä sivulla esitellään Aalto-yliopiston tenure track -urajärjestelmä. Sivu sisältää tietoa urajärjestelmän yleisperiaatteista, urajärjestemän kuvauksen ja tasot, professoreiden työnkuvan ja työajan allokoinnin periaatteet sekä ohjesäännön.
Professoreiden tenure track -urajärjestelmässä käytettävät arviointikriteerit perustuvat kansainvälisesti käytössä oleviin periaatteisiin. Sivulta löytyy arviointikriteerit, ohjeet opetusosaamisen arviointiin, opetuksen arviointi, opetuksen arviointimatriisi, opetuksen arviointilautakunta, opetusportfolio, statement of teaching competence, kielitaitovaatimukset.
Tälle sivulle on koottu tenure track -urajärjestelmän piirissä olevan henkilöstön vapaisiin ja poissaoloihin liittyvää ohjeistusta: Professorin tutkimusvapaa, varhaisen uravaiheen tutkimusvapaa, perhevapaa, tenure kellon pysäyttäminen, muut poissaolot.
Akateemisten urajärjestelmien kehittäminen on osa Aalto-yliopiston laatujärjestelmää. Tällä sivulla on kuvattu urajärjestelmien kehittämisprosessit.
Aalto-yliopiston professorien urapolku.
Koulusi tutkimuksen tukipalvelut tapaavat sinut. Heidän kanssaan voit keskustella rahoitushauista, ulkoisen rahan projektien hallinnoimisesta, tutkimusetiikasta, tutkimustulosten kaupallistamisesta, avoimesta tieteestä ja muista aiheista. Suorita itsenäinen oppimiskokonaisuus Services for Researcher.
Interaktiivinen kouluustmateriaali tutkimus- ja innovaatiopalveluista tutkijoille
Hyvät tieteelliset käytännöt (HTK) perustuvat tutkijayhteisön yhdessä sopimiin sääntöihin.
Avoin tiede on merkittävä tapa edistää tiedettä ja tieteen vaikuttavuutta yhteiskunnassa sekä mahdollistaa uudenlaista yhteistyötä ja innovaatioita.
Tutkimuksen ja opetuksen infrastruktuurit ovat välttämätön edellytys huipputason tutkimukselle ja opetukselle. Niitä kehitetään myös palvelemaan ulkopuolisia käyttäjiä.
Aalto Networking Platform tukee monialaista ja tieteidenvälistä tutkimusta Aalto-yliopiston tutkimuksen avainalueilla.
Innovaatiopalveluiden etusivu
Aalto University Startup Center etusivu
Yrityssuhteiden tiimi edistää yhteistyötä liike-elämän ja Aalto-yliopiston välillä. Autamme yrityksiä löytämään oikeat kontaktit Aallossa ja tuemme strategisten kumppanuuksien kehittämistä.
Tapaa koulusi oppimisasioiden päällikkö ja pedagoginen asiantuntija jotta perehdyt opetus- ja ohjausasioihin. Tapaa koulustusohjelman johtaja. Osallistu pedagogisiin koulutuksiin. Käy läpi myös alla olevat ilnkit.
Tervetuloa opettamaan Aalto-yliopistoon! Tämä sivu on suunniteltu tukemaan opettajan perehtymispolkuasi. Löydät tietoa Aallon opetus- ja oppimiskulttuurista, opetuksen käytännön asioista sekä opettajana kehittymisestä.
Käytännön tietoa Aalto-yliopistossa opettamisesta.
Aalto-yliopiston oppimispalvelut (LES) vastaa kaikista palveluista, jotka mahdollistavat opintojen sujuvan edistymisen yliopistossa.
Haluatko kehittää taitojasi opettajana? Osallistu Aallon pedagogisille kursseille!
Otaniementie 9
Sosiaalista kestävyyttä käytännössä.
Akateeminen ohjaus on osa opintojen ohjauksen järjestelmää, joka kattaa opiskelijan koko opintojen elinkaaren. Akateemiseen ohjaukseen osallistuminen on osa opintoja.
Aalto-Finna on vaihtunut uuteen hakupalveluun Aalto-Primoon.
Tukea opinnäytetyön tekijälle ja tutkijalle tieteenaloittain sekä tiedonhakuun, julkaisemiseen ja tietoaineistoihin liittyen.
Oppimiskeskus tukee jatko-opiskelijoita ja tutkijoita tarjoamalla tietoaineistoja. Autamme myös tiedonhaussa ja julkaisemisessa sekä avoimen tieteen kysymyksissä.
Aloita uuden esihenkilön perehtymispolku keskustelemassa esihenkilöroolistasi yksikkösi HR-asiantuntijan kanssa. Ilmottaudu uuden esihenkilön perehdytyspolulle ja koulutuksiin, sekä 360 arviointiin.
Eettiset periaatteet (Code of Conduct) muodostavat Aalto-yhteisön kulttuurin perustan, ja toteutamme niiden avulla arvojamme ja tapaamme toimia.
HR-järjestelmä, itsepalveluportaali.
Koulutusohjelman johtamisen käsikirja kokoaa yhteen linjauksia, ohjeita, palveluja ja hyviä käytäntöjä ohjelman johtamisen tueksi Aallossa. Tavoitteena on tukea ohjelmien johtajia, pääainevastaavia sekä muita koulutusohjelmien opetuksen toteuttamisessa sekä ohjelmien arvioinnissa ja kehittämisessä mukana olevia.
Ilkka Niemelä (President), Kristiina Mäkelä (Provost) and Marianna Bom (Chief Financial Officer) give an overview of the key elements of how Aalto University is steered.
Osallistu koulutuksiin, webinaareihin ja tee itsenäisesti eLearningeja Workday Learningissa. Tutustu Aaltoon perehdytyskummin avulla ja myöhemmässä vaiheessa mentorin avulla.
Haluatko kehittää taitojasi opettajana? Osallistu Aallon pedagogisille kursseille!
Aallon koulutukset ja tietoiskut tutkimuksen tueksi kattavat koko tutkimusprojektin elinkaaren. Koulutuksissa käsitellään niin tutkimusrahoituksen hakemista, projektinhallintaa ja –johtamista kuin yrittäjyyttäkin. Niissä huomioidaan myös tutkimusdatan hallinnan, julkaisemisen ja etiikan kysymykset.
Tällä sivulla kerromme aaltolaisille hyödyllisistä tavoista ja kanavista osallistua Unite!-yliopistoallianssiin.
Tapaa koulusi ja yksikkösi controllereiden kanssa tutustuaksesi heihin ja perehtyäksesi aiheisiin kuten tutkimusryhmän budjetointi, ulkoisen rahan projektin budjetointi, hankinnat yms. Talouden ammattilaiset auttavat sinua myös Halli järjestelmän kanssa ja matkatiimi auttaa sinua matkustukseen liittyvissä asioissa.
Mallipohjia ohjeineen pienhankintojen tekemiseen, hankinnoissa tavanomaisesti sovellettavat yleiset sopimusehdot sekä hankinta-asiakirjojen käsittely ja arkistointi.
Hankinnat: Johdanto, periaatteet, säännöt ja ohjeet, hankintalaki ja kilpailuttaminen, tilaajavastuulaki, hankinta-asiantuntijat, tullaus, toimittajakumppanuudet ja sopimustoimittajat, usein kysytyt kysymykset.
Työajan kohdentaminen ja hallinta
Aalto-yliopiston varainhankinnan periaatteet ovat julkiset ja läpinäkyvät yliopiston olemassa oleville ja tuleville lahjoittajille.
Tapaa ja tutustu yksikkösi IT asiantuntijaa ja käy Aallon IT palvelutiskillä saadaksesi työkalut ja välineet työn tekoa varten, sekä ohjeistuksen datan varastoimiseen, ohjelmistojen lisensseihin ym.
IT-help-hubista löytyvät ajankohtaiset IT-uutiset, yhteystiedot, chat ja kysytyimpien IT-palveluiden käyttöohjeet: luvat, salasanat, sähköposti, MFA, vpn, tulostaminen, teams, zoom, VDI sekä ohjeet työasemien ja puhelinten hankintaan.
Tutkijat, tutkimusryhmät ja -projektit voivat käyttää erillistä TeamWork-tiedostopalvelua. Levytilan määrä ja muut ominaisuudet sovitetaan kunkin ryhmän tarpeita vastaavaksi.
Tiedostojen varmuuskopioinnilla tarkoitetaan tiedon varastointia ja palautusta odottamattoman virheen tai vahingon varalta. Tiedostot varmistetaan pikavarmuuskopioilla sekä vakaammilla varmuuskopioilla, jotka tallennetaan erilliselle medialle.
Short introduction to Aalto workstation
Haluamme jatkuvasti oppia toisiltamme, koota oivalluksia ja löytää synnynnäisen luovuuden ja johtajuuden meissä kaikissa. Tutustu visioomme ja tule mukaan strategiatyöhön (kielenä englanti)!
Tietoa yliopiston organisaatiosta, eri toimijoista, johtamisprosesseista, toiminnan periaatteista sekä toimintaamme ohjaavista säännöistä ja linjauksista.
Aalto-yliopisto on säätiöpohjainen yliopisto ja sen muodostavat kuusi korkeakoulua.
Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 8. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan.
Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.
Tästä voit tutustua muihin perehdytysaiheisiin sivuihin kuten yleiseen Perehdytysoppaaseen, Miten perehdyttää uusi työntekijä, perehdytyksen muistilista esimiehelle ja alaiselle sekä Tutkijan perehtymisen tukisivu.
Uuden työntekijän avuksi perehdytystä tukevia linkkejä keskeisiin teemoihin. Perehdytys on tärkeä osa uuden työn aloittamista.
Yleisen työntekijöiden perehdytyksen lisäksi täältä löydät erityisesti tutkimukseen ja tutkijan työhön liittyviä keskeisiä linkkejä tueksesi. Tutustu niihin alla!
Uusien työntekijöiden perehdytyksen tukilista esihenkilöille. Perehdytys on tärkeä osa uuden työntekijän työn aloittamista.
Perehdytyksen kattava muistilista uudelle työntekijälle, sisältää myös itsenäiseen oppimiseen linkkejä.
Löydät oman yksikkösi henkilöstöpalveluiden yhteyshenkilön tämän sivun kautta.