Palvelut

Akateeminen ohjaus Aalto-yliopistossa

Akateeminen ohjaus on osa opintojen ohjauksen järjestelmää, joka kattaa opiskelijan koko opintojen elinkaaren. Akateemiseen ohjaukseen osallistuminen on osa opintoja. Ohjausaikataulut ja ‑käytänteet vaihtelevat korkeakoulukohtaisesti.

Akateeminen ohjaaja on koulutusohjelmaa edustava, opiskelijalle tutuksi tuleva henkilö, jonka kanssa opiskelija voi keskustella opintoihin liittyvistä tavoitteistaan sekä tutkimukseen ja alaan liittyvistä asioista. Akateeminen ohjaaja on usein professori tai lehtori.

Ohjausjärjestelmän – ja samalla myös akateemisen ohjauksen – tavoitteena on tukea opiskelijaa opintopolullaan. Akateeminen ohjaaja on henkilö, joka keskustelee, välittää ja opastaa. Uusien opiskelijoiden kohdalla akateeminen ohjaus on erityisasemassa, kun opiskelija arvioi, kuinka kiinnostavaksi ja houkuttelevaksi hänen valitsemansa koulutusohjelma osoittautuu. Voit lukea lisää akateemisen ohjauksen käytänteistä korkeakoulukohtaisesta valikosta.

Mitä on akateeminen ohjaus? Kuuntele podcast-jakso

Future-led learning podcastin viimeinen kausi vie meidät hyvin käytännön tasolle. Kauden teemoihin kuuluvat ajankohtaiset teemat akateeminen ohjaus, inkluusio opetuksessa, yhteisopetus ja kestävä kehitys. Kauden neljännessä jaksossa keskustellaan akateemisesta ohjauksesta ja siitä, miten se tukee opiskelijan opintoja.

Lue lisää
The Future-led Learning Podcast is hosted by Riikka Evans. Photograph: Janne Illman.

Mistä saan ohjausta ja tukea?

Ohjausta ja tukea opintojen suunnitteluun, opiskeluhyvinvointiin ja urapohdintoihin Aallon opiskelijoille.

Lue lisää
Student guide illustration, supporting your studies

Opinnäyteohjaus Aalto-yliopistossa

Opinnäytteen teko on opiskelijan itsenäinen suoritus, mutta opiskelijalla on sekä oikeus saada ohjausta että velvollisuus varmistaa työnsä laatu keskustelemalla työstä ohjaajansa kanssa opinnäyteprosessin aikana.

Opinnäyteohjaus
Bioproduct

Tapahtumat

Tätä palvelua tarjoaa:

Oppimispalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: