Palvelut

Saapuva kansainvälinen henkilöstö

Kansainvälisyys on osa Aalto-yliopiston arkea ja yliopisto rekrytoi henkilökuntaa myös ulkomailta.
Tällä sivulla on tietoa Aalto-yliopistoon saapuvan kansainvälisen henkilökunnan vastaanottamiseksi. Vastaanottavan laitoksen tai yksikön HR huolehtii, että jokaiselle Aalto-yliopistoon työsuhteeseen tulevalle ulkomaalaiselle henkilölle tehdään Aallon Hosting Agreement.

Suomeen saapuva kansainvälinen henkilökunta

Vastaanottava laitos-/yksikkö-HR huolehtii, että jokaiselle Aalto-yliopistoon työsuhteeseen tulevalla ulkomaalaisella henkilöllä on Aallon Hosting agreement. Sopimuksessa määritellään vastaanottava yksikkö ja kutsuja ja kutsuttavan henkilön osalta muun muassa tehtävä, palkkataso ja työskentelyaika Suomessa. 

Hosting agreementin avulla saapuva henkilö voi käynnistää kotimaassaan esimerkiksi viisumin tai oleskeluluvan hakemisen jo ennen kuin varsinainen työsopimus on allekirjoitettu.

Sama kutsulomake palvelee myös apurahalla Aaltoon tulevia henkilöitä.

Maahantuloon ja rekisteröitymiseen liittyvät muodollisuudet vaihtelevat sen mukaan, mistä maasta Suomeen saapuva henkilö on tulossa. Kansainväliselle henkilökunnalle on laadittu saapumisen tueksi muistilistat saapujaryhmittäin. 

International Staff - Information package -sivuilta löytyy tietoa muun muassa maahantulomuodollisuuksista (Arrival check list), sosiaaliturvasta, kela-kortista, eläkkeestä ja verotuksesta (Living in Finland). Sivuilta löytyy myös oma Moving to Finland - For Families and Spouses -osio perheensä kanssa saapuville. 

 

Muut tukimateriaalit

  • Kansainvälisen henkilökunnan asioita hoitavan palveluhenkilöstön työn tueksi on saatavilla Saapuvan kansainvälisen henkilökunnan prosessikuvaus, josta löytyy saapumisprosessin etenemisen mukaisessa järjestyksessä hoidettavat asiat ja vastuulliset tahot.
  • Welcome Folder -kansio sisältää Suomeen, pääkaupunkiseudulle ja Aaltoon asettumista helpottavaa materiaalia maahantulomuodollisuuksien muistilistoista ja sosiaaliturvasta aina karttoihin ja joukkoliikenteen käyttöön. Welcome Folderin sisällysluettelo löytyy tästä (linkki). Kansion voi antaa saapuvalle henkilölle hänen aloittaessaan työt tai sen voi tarvittaessa myös postittaa etukäteen. Yksiköt tilaavat kansiot etukäteen sähköpostilla email: [email protected]
  • Finland for families -esite Suomesta on suunnattu erityisesti perheen kanssa saapuville. Esitteessä avataan lyhyesti tärkeimpiä aiheita Suomeen saapujalle, kuten terveydenhuoltoa, verotusta, päivähoitoa, koulutusta sekä vapaa-aikaa.
  • HOUSING info -esite kertoo tulijalle asumisen vaihtoehdoista. 
  • Pankkitilin avaamiseksi löytyy myös ohje.

Kommentit ja parannusehdotukset tätä sivustoa ja kansainvälisen henkilökunnan palveluita koskien ovat tervetulleita osoitteeseen 

[email protected](050 312 0912) tai [email protected]  tai (040 353 8294).

Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu