Henkilöstöpalvelut

Palvelut

Uuden työntekijän perehtymisopas

Jotta sinä, uusi Aallon työntekijä tai vierailija, oppisit nopeammin talon tavoille ja pääsisit reippaasti kiinni omiin töihisi, tässä opastusta ja linkkejä perehtymisesi nopeuttamiseksi. Tutustuthan alla olevaan tarkemmin!
Three students with bicycles in front of Väre building, Aalto University

Hienoa että olet tullut Aaltoon! Perehdy rauhassa uuteen työympäristöön ja tehtäviisi. Ota tarvittaessa yhteyttä yksikkösi HR henkilöön tai esihenkilöösi.

Tässä ensisijaisia aiheita kaikille perehtymisen tueksi

Alempana tietoa myös Aalto-yliopistosta, sinua koskevista käytännön asioista, tutkimukseen liittyvistä aiheista, hyvinvoinnin teemoista ja työsuhde-eduista ja monesta muusta.

 • Työsopimus: Allekirjoita työsopimuksesi HR Service Pointissa kun saat siihen kutsun. Kun työsopimus on allekirjoitettu ja henkilötietosi ovat tallennettu Aallon henkilöstöjärjestelmään, seuraavana päivänä voit aktivoida Aalto tilisi, jolla voit käyttää Aallon IT palveluita. 
 • Käyttäjätunnus ja sähköposti: Saat sähköpostitse tiedon miten voit aktivoida Aalto tunnuksesi. Voit tehdä sen osoitteessa https://salasana.aalto.fi kirjautumalla omilla pankkitunnuksillasi tai vierailemalla Aallon IT Servicedesk:ssä. Ota mukaan henkilöllisyystodistus.
 • Tilinumerosi: lisää se Workday järjestelmään heti ensimmäisenä työpäivänäsi! (klo 10 jälkeen)
 • Verokortti: Jos olet Suomen kansalainen tai sinulla on suomalainen HETU, Aalto-yliopiston palkkahallinto saa verotietosi automaattisesti. Huolehdi itse kuitenkin, että veroprosenttisi on oikean suuruinen (hae tarvittaessa uutta verokorttia joko OmaVerossa tai verotoimistossa). Jos et ole Suomen kansalainen ja työskentelet alle 6kk, ano verokorttia veroviranomaisilta ja lähetä verokorttisi osoitteeseen [email protected] niin nopeasti kuin mahdollista.
 • Avaimet ja kulkukortti: Nouda oma kulkutunnisteesi aulapalveluista ja aktivoi se kulunhallintajärjestelmässä idcard.aalto.fi. Lisätietoa myös alla olevasta linkistä. Muista pitää ID kulkukortti ja kulkutunniste mukanasi kun liikut rakennuksessa ja rakennuksissa kampuksella.
 • Terveystarkastus: Kun aalto-sähköpostisi on aktivoitu, lähtee työterveyshuoltoon (Terveystalo) tietosi ja kutsu terveytesi alkutarkastukseen aktivoituu. Jos työssäsi on altisteita tulisi terveystarkastus tehdä 1kk aikana työsi aloittamisesta.
 • Työpiste: Tietokone ja puhelin tilataan sinulle. Tutustu työpisteeseesi ja työvälineisiisi. Ihanteellisesti ne ovat sinulle valmiina ensimmäisenä työpäivänäsi.
 • Tulostaminen ja kopiointi: Nouda tulostuskorttisi IT palvelupisteestä.
 • Aallon sisäinen viestintä ja Aalto.fi: Aalto.fi on yliopiston verkkosivusto, joka kokoaa avaintietoa, ajankohtaisia asioita, ohjeita ja inspiraation lähteitä työhösi. Se on myös tärkein sisäisen viestinnän kanavamme. Käytä hakua löytääksesi sinua kiinnostavaa tietoa, ja muista kirjautua sisään Aalto-tunnuksellasi, jotta löydät myös sisäiset uutiset, tapahtumat ja palvelut. Seuraa säännöllisesti Henkilöstölle-sivua, jotta pysyt kartalla yhteisistä asioista ja löydät tukea omaan työhösi. Saat myös sähköpostiisi henkilöstön uutiskirjeen joka toinen viikko. Aalto Social on uusi sisäinen somekanavamme, jossa voit keskustella haluamistasi aiheista sekä tutustua muihin aaltolaisiin. Aalto Socialin löydät Teamsin vasemmasta palkista kolmen pisteen kohdalta (kiinnitäthän sen), sekä selainversiona - tervetuloa mukaan!

Perehdytyksen tukilista uudelle työntekijälle

Perehdytyksen kattava tukilista uudelle työntekijälle, sisältää myös itsenäiseen oppimiseen linkkejä.

People at Aalto Party

Aallon käyttäjätunnukset ja IT-luvat

Työn ja opintojen suorittamiseksi vaaditaan IT-luvat. Lupien avulla pääset käyttämään Aallon lukuisia IT-palveluita, tietojärjestelmiä ja työkaluja.

Two people working with computers

Henkilötiedot, pankkitili ja verokortti

Palkanmaksuun vaadittavat henkilö- ja pankkitiedot lisätään Workday-järjestelmässä ja yleisesti verovelvollisten työntekijöiden verokortit saadaan pääsääntöisesti suoraan Verottajalta.

Keltainen Aalto-kynä

Kulkuluvat, kulkutunnisteet sekä avain- ja kulunhallinta Otaniemen kampuksella

Tältä sivulta löydät ohjeet kulkutunniste- ja kulkulupa-asioihin sekä avainhallintaan ja pääsyyn rakennuksiin Otaniemen kampuksella.

Kampus

Lisää tai vaihda tilinumero palkanmaksua varten

Työntekijät lisäävät pankkitilinumeronsa Workday-järjestelmään palkamaksua varten. Vain SEPA-alueen ulkopuolisten maiden tilinumerot ilmoitetaan suoraan palkkatiimille. Pankkitilitietojen käsitteleminen Workdayssä vaatii suojatun yhteyden ja käyttäjän vahvistamisen monivaiheisella tunnistautumisella (MFA).

man and woman working with laptop

Henkilökortin käyttö Aalto-yliopistossa

Open campus -periaatteiden mukaisesti yliopiston tiloissa liikkuessa yliopiston henkilöstön tulee käyttää kuvallista Aallon henkilökorttia sekä vieraiden visitor-korttia. 

Image

Kampuskartat, osoitteet ja aukioloajat Otaniemen kampuksella

Sivulta löydät myös ravintolat, Aalto Space -mobiilisovelluksen, kulkuluvat, kartat ja avaimet - kaikki käytännön tiedot koottuna! Tutustu myös virtuaalikierrokseen.

Aalto-yliopisto / Unto Rautio
Virtuaalinen kampuskokemus Aalto-yliopistosta

Ensimmäisten viikojen aikana sinun olisi hyvä

 1. Perehtyä tehtäviisi ja työsi tavoitteisiin keskustelemalla niistä esihenkilösi kanssa.
 2. Käydä läpi työhösi liittyvät ohjeistukset, ja itsenäisesti suoritettavat eLearning kokonaisuudet Workdayn Learning osiossa.
 3. Tutustu alla olevien linkkien avulla työajan ja palkkauksen saloihin.
 4. Tutustu Aallon palvelukokonaisuuksiin ja niiden kontaktointiin kuten Talouspalvelut, Matkustuspalvelut, Henkilöstöpalvelut (HR) ja Hankintapalvelut ym. Jos olet tutkija, selvitä mitä palveluita sinulle on tarjolla tämän eLearningin avulla.
 5. Tutustu tiimityöskentelyn työkaluun Microsoft Teamsiin ja virtuaalikokoustyökaluun Zoomiin.
 6. Tutustu IT ja tietoturva asioihin sekä työssäsi käyttämiesi työkalujen ohjeistuksiin. Käy läpi Tietosuoja eLearning ja Tietoturva eLearning.
 7. Käy läpi Aalto-yliopiston eettiset periaatteet eli Code fo conduct -verkkokurssi
 8. Jos sinulle on nimetty perehdytyskummi, tapaa hänen kanssaan.
 9. Verkostoidu muiden työntekijöiden kanssa, pyydä heitä kahville ja lounaalle kanssasi. Rakenna verkostoasi kasvokkain tai Aalto Socialin avulla. Aalto Social on sisäinen somekanavamme. Löydät sen Teamsin vasemmasta laidasta tai selaimella
 10. Opi Aallon omat lyhenteet. Alla linkki lyhennelistaan.

Ensimmäisten kuukausiesi aikana uudessa työssä, keskustele uudestaan esihenkilösi kanssa työtehtävistäsi, tavoitteistasi ja siitä, miten olet onnistunut tehtävässäsi. Arvioi myös perehdytysprosessisi onnistumista.

Tietoturva Aalto-yliopistossa

Muista huolehtia tietoturvastasi!

A person checking phone

Sisäinen koulutus - Workday Learning (ulkoinen linkki)

Kehitä osaamistasi ja etsi koulutuksia Workday Learning -työkalulla

wdlearning

Workday-perusohje

Workday on henkilöstöhallintajärjestelmä. HR käyttää Workdayta kaikissa HR prosesseissa. Workday on myös työntekijöiden sekä vierailijoiden itsepalveluportaali: esimerkiksi yhteystiedot päivitetään ja poissaolot anotaan Workdayssa. Kirjautuaksesi Workdayhin tarvitset aktivoidut Aalto-tunnukset, sekä voimassaolevan työ- tai vierailijasopimuksen. Workdayta voi käyttää suomeksi tai englanniksi.

A group of people absolutely not staging a photograph gathered around a laptop

Eettiset periaatteet - arvot käytäntöön

Eettiset periaatteet (Code of Conduct) muodostavat Aalto-yhteisön kulttuurin perustan, ja toteutamme niiden avulla arvojamme ja tapaamme toimia.

Kaksi henkilöä kampuksella.

Aalto-yliopiston palvelukokonaisuudet

Aalto-yliopiston palvelut ovat organisoituneet 11 keskitetyksi ja kolmeksi koulukohtaiseksi palvelukokonaisuudeksi, jotka tarjoavat tukea korkealaatuiselle tutkimukselle, opetukselle ja vaikuttavuudelle.

Can of pens

Verkkokokoustyökalut – Teams ja Zoom

Työkalut videokokoustamiseen, online-kokouksiin, chattiin ja liikkuvaan työhön. Panopton avulla voi taltioida ja jakaa video- ja monimediaesityksiä, mutta se ei sovellu kokouksiin.

Kuva ryhmätyötä tekevistä opiskelijoista / kuvaaja Aalto-yliopisto Unto RautioUnto_Rautio

Käytännön asioita

Tässä linkkejä sinulle tarpeellisiin käytännön asioihin. Voit myös etsiä tarvitsemaasi tietoa www.aalto.fi/ pääsivulta suurennuslasin avulla.

booking.aalto.fi (ulkoinen linkki)

Täältä pääset varaamaan tiloja ja välineitä henkilökunnan, opetuksen ja tutkimuksen tarpeisiin.

Booking.aalto.fi

Etäyhteyden (VPN) muodostaminen Aallon verkkoon

Etäyhteys eli VPN-yhteys mahdollistaa Aalto-yliopiston palveluiden käytön yliopiston verkon ulkopuolelta.

Aerial photo of Väre in Otaniemi

IT Help

IT-help-hubista löytyvät ajankohtaiset IT-uutiset, yhteystiedot, chat ja kysytyimpien IT-palveluiden käyttöohjeet: luvat, salasanat, sähköposti, MFA, vpn, tulostaminen, teams, zoom, VDI sekä ohjeet työasemien ja puhelinten hankintaan.

itpalvelut

Työhyvinvoinnin teemoja ja työsuhde-etuja

 • Edulliset lounaat kampuksen ravintoloissa
 • Yleislääkäri-tason työterveyshuollon palvelut
 • Monipuoliset liikuntapalvelut (Unisport)
 • Joustava työaika ja mahdollisuus etätyöhön
 • Omaan osaamiseen ja taitojen kehittämisen hyvät mahdollisuudet
 • Aalto-yliopiston Oppimiskeskus - pääsy tietokantoihin ja suoralaina mahdollisuus omaan postilaatikkoon

UniSport-liikuntapalvelut

UniSport toimii yliopistolaisten liikunnallisena kohtauspaikkana kuudella kampuksella.

Kuvassa ryhmä juttelevia asiakkaita UniSportin liikuntatiloissa. / kuvaaja Marjaana Malkamäki

Henkilöstökoulutus

Henkilöstökoulutus on yksi keino osaamisen kehittämiseen työssä oppimisen ja työtovereilta oppimisen rinnalla. Koulutustarjonnan löydät Workday Learning -sovelluksesta.

Aalto

Kampusravintolat ja kahvilat

Tarkistathan jokaisen ravintolan ja kahvilan oman verkkosivun poikkeusaukioloaikojen osalta.

Three students sitting next to a wooden table, and studying. Two of them have laptops in front of them. Photo: Unto Rautio

Saavutettava Aalto

Aalto-yliopiston tavoitteena on esteetön, terveellinen ja turvallinen yliopisto, jossa tutkimus, opetus ja palvelut ovat kaikkien saavutettavissa.

Lumikinos. Opiskelija laskee mäkeä Alvarin aukiolla. Taustalla kandidaattikeskus.

My Dialogues

Valmistaudu, dokumentoi, seuraa - katso My Dialogues -keskusteluohjeet.

Two people having objective discussion

Verkostoituminen ja tutustuminen

Sosiaalinen elämä ja vapaa-aika

Sosiaalinen verkosto tekee olosi kotoisaksi. Aalto-yliopisto järjestää tapahtumia ja muuta ajanvietettä kansainvälisille työntekijöilleen ja heidän perheilleen, jotta kotiutuminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen sujuisivat mahdollisimman kitkattomasti. Esimerkkejä ovat Aalto Club ja Experiencing Finland -tapahtuma. Olemme lisäksi koonneet vinkkejä ja linkkejä, joista voit valita itsellesi sopivimmat.

Two women walking in the campus area and carrying an Aalto umbrella

Aalto-yliopiston tarinoita

Otaniemi stories esittelee ihmisiä Otaniemestä.

Three students sitting next to a wooden table, and studying. Two of them have laptops in front of them. Photo: Unto Rautio

Kulje kengissäni

Jotta voimme ymmärtää toisen ihmisen ajatuksia, näkökulmaa tai hänen kohtaamiaan haasteita, meidän on hyvä kulkea pieni matka hänen kengissään. Aaltolaiset kertovat, minkälaista on juuri heidän kengissään.

Walk in my shoes, illustration by Anna Muchenikova.

Tapahtumat

Kampus kokoaa ihmisiä monenlaiseen menoon: tapahtumiin, seminaareihin, näyttelyihin, juhliin ja kokouksiin. Tapahtumia on paljon myös verkossa. Etsi omasi ja liity mukaan!

Neljä ihmistä Alvarin aukiolla.

Tohtorinkoulutuksen verkostot

Kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja tohtoriopiskelijoille ja vastuuprofessoreille

Aalto ELEC Project Gala 8.12.2016

Tutustu Aaltoon tarkemmin

Aalto-käsikirja

Tältä sivustolta saat tietoa yliopiston organisaatiosta, eri toimijoista, johtamisprosesseista, toiminnan periaatteista sekä toimintaamme ohjaavista säännöistä ja linjauksista.

A logo. Photo: Mikko Raskinen

Organisaatio

Aalto-yliopisto on säätiöpohjainen yliopisto ja sen muodostavat kuusi korkeakoulua.

Lots of people gathered in the Learning centre to discuss

Korkeakoulut, laitokset ja yksiköt

Tutkimusta, taiteellista toimintaa ja opetusta toteutetaan kuudessa Aalto-yliopiston korkeakoulussa ja niiden laitoksissa ja yksiköissä.

tuas

Elävä strategiamme huomioi maailman muutoksen

Elävässä strategiassa tehtävämme, arvomme ja tapamme toimia ohjaavat pitkän aikavälin suuntaamme, ja kehityskohteita ja -toimia tarkastelemme säännöllisesti koko yhteisön voimin.

An aerial view of the Aalto University campus at sunset/ Photo by Mika Huisman

Tehtävä, arvot ja tapa toimia

Tehtävä, arvot ja tapa toimia ohjaavat pitkän aikavälin suuntaamme.

A bridge by the sea, image shot from the air in the evening. Photo by Aalto University / Aleksi Poutanen

Eettiset periaatteet - arvot käytäntöön

Eettiset periaatteet (Code of Conduct) muodostavat Aalto-yhteisön kulttuurin perustan, ja toteutamme niiden avulla arvojamme ja tapaamme toimia.

Kaksi henkilöä kampuksella.

Elements of University Level Steering -video (ulkoinen linkki)

Ilkka Niemelä (President), Kristiina Mäkelä (Provost) and Marianna Bom (Chief Financial Officer) give an overview of the key elements of how Aalto University is steered.

Elements of university steering presented in a graphics, content is explained in the page content

Linkit roolikohtaisiin perehdytyksiin

People discussing

Tutkijalle perehtymisen tueksi

Yleisen työntekijöiden perehdytyksen lisäksi täältä löydät erityisesti tutkimukseen ja tutkijan työhön liittyviä keskeisiä linkkejä tueksesi. Tutustu niihin alla!

Palvelut
A group of doctors toasting at a Conferment party.

Professorina Aallossa

Professorille perehtymisen ja työn tueksi linkkejä aihealueisiin kuten: Tenure track, Osaamisen kehittäminen, Tutkimus, Johtaminen, Yliopisto, Talousasiat, IT, Opetusasiat. Perehdytys on tärkeä osa uuden työn aloittamista.

Palvelut

Other onboarding related articles

Erika Renedo Illarregi: Muotoilun tutkijana pääsen kokemaan erilaisia rooleja ja tunnemaailmoja

"Tulin Aaltoon täynnä energiaa ja halua tehdä erilaisia asioita sekä integroitua – mutta talvi oli myös tulossa. Pidän uusista kokemuksista, mutta ei ollut helppoa saapua juuri silloin, kun joka päivä oli edellistä vähän pimeämpi."

Erika Renedo Illaregi, photo by Linda Lehtovirta
Henkilöstöpalveluiden (HR) yhteystiedot

Lisää tietoa

Henkilöstöpalveluiden (HR) yhteystiedot

Löydät oman yksikkösi henkilöstöpalveluiden yhteyshenkilön tämän sivun kautta.

People biking in front of Väre and ABloc

Henkilöstöpalvelut

Henkilöstöpalvelut eli HR tukee työskentelyä ja esihenkilötyötä Aallossa aina rekrytoinnista osaamisen kehittämiseen ja palkitsemiseen.

People in Dipoli stairs
Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: