Toimipisteet

Harald Herlin -oppimiskeskus

Alvar Aallon suunnittelema, vuonna 1969 valmistunut ja 2016 peruskorjattu Harald Herlin -oppimiskeskus palvelee opiskelijoita, yliopiston henkilöstöä ja muita asiakkaita. Dynaamiset tilat tukevat monialaista oppimista, tutkimusta ja työskentelyä.
Photo of the Harald Herlin Learning Centre

Aukiolo- ja asiakaspalveluajat

Opastetun tutustumiskäynnin tilauslomake

1. kerros pääaulaa lukuun ottamatta sekä K-kerros ovat avoinna Aalto-yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle joka päivä klo 7-24, riippumatta yleisistä aukioloajoista.

Aerial photo of the campus

Yhteystiedot

Koko Oppimiskeskusta koskevat yhteystiedot. Päätoimipisteemme on Harald Herlin -oppimiskeskus (Otaniementie 9, Espoo).

Oppimiskeskus
Kulunhallinta kartta

Kulunhallinta muuttuu -projekti

Aalto-yliopisto uudistaa kampuksen tilojen käyttötapaa avoin kampus -periaatteiden mukaisesti. Tavoitteena on avata tiloja opetus- ja tutkimushenkilöstön, palveluhenkilöstön ja opiskelijoiden käyttöön ja samalla laajentaa jaettujen tilojen saavutettavuutta myös Aallon kumppaneille ja asiakkaille. Seuraa tiedotusta tällä sivulla ja kirjaudu sisään niin näet myös yliopiston sisäistä lisätietoa asiasta.

Palvelut

Monikäyttöinen ja moderni kirjasto

Otaniemen kirjastorakennus on peruskorjattu ja se avautui syksyllä 2016 monikäyttöisenä ja modernina Harald Herlin -oppimiskeskuksena. Dynaamiset tilat tukevat monialaista uudentyyppistä oppimista, tutkimusta ja työskentelyä. 

Rakennuksessa näkyy kauniisti Alvar Aallon suunnittelulle tunnusomaisia piirteitä, esimerkiksi rakennuksen viuhkamainen muoto ja epäsuoran valon mestarillinen käyttö. Harald Herlin -oppimiskeskus ja Kandidaattikeskus muodostavat yhden Alvar Aallon (1898-1976) arkkitehdinuran tärkeimmistä rakennuskokonaisuuksista. 

Kiinteistön parkkipaikalla on 2 kpl sähköauton latauspistettä. Valokuvaus on sallittu tiloissa.

Rakennuksen historiaa 

Alvar Aalto suunnitteli rakennuksen Teknillisen korkeakoulun pääkirjastoksi vuosina 1964-1968. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 1968 ja ne valmistuivat 1969. Tammikuussa 1970 kirjasto aloitti toimintansa. 

2010 kirjasto nimettiin uudelleen Otaniemen kampuskirjastoksi ja siitä tuli osa samana vuonna perustettua Aalto-yliopistoa ja Aalto-yliopiston kirjastoa. 

2015–2016 välisenä aikana rakennus peruskorjattiin täysin. Suunnitelman laati Arkkitehdit NRT. Peruskorjaus toteutettiin alkuperäistä kunnioittaen yhteistyössä Museoviraston ja Alvar Aalto -säätiön kanssa.  

Korjauksen valmistuttua 2016 rakennus nimettiin Harald Herlin -oppimiskeskukseksi. Nimi on kunnianosoitus Bror Harald Herlinille (1874-1941), joka oli suomalainen insinööri, yrittäjä ja teollisuusmies. Nimen muuttaminen kytkeytyi siihen, kuinka Aalto-yliopiston kirjastosta tuli kokonaisuudessaan samalla Aalto-yliopiston oppimiskeskus

Harald Herlin -oppimiskeskus voitti 2.10.2017 Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon. 

 

Lisätietoja

Alvar Aallon urasta ja Otaniemen kampuksen arkkitehtuurista

Alvar Aalto (wikipedia.org)

Alvar Aalto -säätiö (alvaraalto.fi) 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu