Toimipisteet

Harald Herlin -oppimiskeskus

Alvar ja Elissa Aallon suunnittelema, vuonna 1969 valmistunut ja 2016 peruskorjattu Harald Herlin -oppimiskeskus palvelee opiskelijoita, yliopiston henkilöstöä ja muita asiakkaita. Dynaamiset tilat tukevat monialaista oppimista, tutkimusta ja työskentelyä.
Photo of the Harald Herlin Learning Centre

Huomioithan, että asiakaspalvelupisteellä on oma aukioloaika. Voit tarkistaa sen täältä.

Aukiolo- ja asiakaspalveluajat

Opastetun tutustumiskäynnin tilauslomake

1. kerros pääaulaa lukuun ottamatta sekä K-kerros ovat avoinna Aalto-yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle joka päivä klo 7-24, riippumatta yleisistä aukioloajoista. Käytä kulkutunnistetta.

Monikäyttöinen ja moderni kirjasto

Otaniemen kirjastorakennus on peruskorjattu ja se avautui syksyllä 2016 monikäyttöisenä ja modernina Harald Herlin -oppimiskeskuksena. Dynaamiset tilat tukevat monialaista uudentyyppistä oppimista, tutkimusta ja työskentelyä. 

Rakennuksessa näkyy kauniisti Alvar ja Elissa Aallon suunnittelulle tunnusomaisia piirteitä, esimerkiksi rakennuksen viuhkamainen muoto ja epäsuoran valon mestarillinen käyttö. Harald Herlin -oppimiskeskus ja Kandidaattikeskus muodostavat yhden Alvar Aallon (1898-1976) arkkitehdinuran tärkeimmistä rakennuskokonaisuuksista. 

Kiinteistön parkkipaikalla on 2 kpl sähköauton latauspistettä. Valokuvaus on sallittu tiloissa.

Rakennuksen historiaa 

Alvar ja Elissa Aalto suunnitteli rakennuksen Teknillisen korkeakoulun pääkirjastoksi vuosina 1964-1968. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 1968 ja ne valmistuivat 1969. Tammikuussa 1970 kirjasto aloitti toimintansa. 

2010 kirjasto nimettiin uudelleen Otaniemen kampuskirjastoksi ja siitä tuli osa samana vuonna perustettua Aalto-yliopistoa ja Aalto-yliopiston kirjastoa. 

2015–2016 välisenä aikana rakennus peruskorjattiin täysin. Suunnitelman laati Arkkitehdit NRT. Peruskorjaus toteutettiin alkuperäistä kunnioittaen yhteistyössä Museoviraston ja Alvar Aalto -säätiön kanssa.  

Korjauksen valmistuttua 2016 rakennus nimettiin Harald Herlin -oppimiskeskukseksi. Nimi on kunnianosoitus Bror Harald Herlinille (1874-1941), joka oli suomalainen insinööri, yrittäjä ja teollisuusmies. Nimen muuttaminen kytkeytyi siihen, kuinka Aalto-yliopiston kirjastosta tuli kokonaisuudessaan samalla Aalto-yliopiston oppimiskeskus. 

Harald Herlin -oppimiskeskus voitti 2.10.2017 Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon. 

Lisätietoja

Alvar Aallon urasta ja Otaniemen kampuksen arkkitehtuurista

Alvar Aalto (wikipedia.org)

Alvar Aalto -säätiö (alvaraalto.fi) 

Kampus

Kulkuluvat, kulkutunnisteet sekä avain- ja kulunhallinta Otaniemen kampuksella

Tältä sivulta löydät ohjeet kulkutunniste- ja kulkulupa-asioihin sekä avainhallintaan ja pääsyyn rakennuksiin Otaniemen kampuksella.

Henkilöstölle – uutisia ja tukea työhösi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu