Toimipisteet

Harald Herlin -oppimiskeskus

Alvar ja Elissa Aallon suunnittelema, vuonna 1969 valmistunut ja 2016 peruskorjattu Harald Herlin -oppimiskeskus palvelee opiskelijoita, yliopiston henkilöstöä ja muita asiakkaita. Dynaamiset tilat tukevat monialaista oppimista, tutkimusta ja työskentelyä.
Photo of the Harald Herlin Learning Centre
Kuva: Aalto-yliopisto / Tarja Paalanen

Oppimiskeskus

Tervetuloa! Tarjoamme sinulle erinomaiset kirjasto- ja asiantuntijapalvelut sekä opiskelu- ja työskentelytilat.

Tarkista aukiolojat Oppimiskeskuksen sivuilta
Photo from the K-floor of the Harald Herlin Learning Centre, students working at desks.

Opastetun tutustumiskäynnin tilauslomake

1. kerros pääaulaa lukuun ottamatta sekä K-kerros ovat avoinna Aalto-yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle joka päivä klo 7-24, riippumatta yleisistä aukioloajoista. Käytä kulkutunnistetta.

Monikäyttöinen ja moderni kirjasto

Otaniemen kirjastorakennus on peruskorjattu ja se avautui syksyllä 2016 monikäyttöisenä ja modernina Harald Herlin -oppimiskeskuksena. Dynaamiset tilat tukevat monialaista uudentyyppistä oppimista, tutkimusta ja työskentelyä. 

Rakennuksessa näkyy kauniisti Alvar ja Elissa Aallon suunnittelulle tunnusomaisia piirteitä, esimerkiksi rakennuksen viuhkamainen muoto ja epäsuoran valon mestarillinen käyttö. Harald Herlin -oppimiskeskus ja Kandidaattikeskus muodostavat yhden Alvar Aallon (1898-1976) arkkitehdinuran tärkeimmistä rakennuskokonaisuuksista. 

Kiinteistön parkkipaikalla on 2 kpl sähköauton latauspistettä. Valokuvaus on sallittu tiloissa.

Rakennuksen historiaa 

Alvar ja Elissa Aalto suunnitteli rakennuksen Teknillisen korkeakoulun pääkirjastoksi vuosina 1964-1968. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 1968 ja ne valmistuivat 1969. Tammikuussa 1970 kirjasto aloitti toimintansa. 

2010 kirjasto nimettiin uudelleen Otaniemen kampuskirjastoksi ja siitä tuli osa samana vuonna perustettua Aalto-yliopistoa ja Aalto-yliopiston kirjastoa. 

2015–2016 välisenä aikana rakennus peruskorjattiin täysin. Suunnitelman laati Arkkitehdit NRT. Peruskorjaus toteutettiin alkuperäistä kunnioittaen yhteistyössä Museoviraston ja Alvar Aalto -säätiön kanssa.  

Korjauksen valmistuttua 2016 rakennus nimettiin Harald Herlin -oppimiskeskukseksi. Nimi on kunnianosoitus Bror Harald Herlinille (1874-1941), joka oli suomalainen insinööri, yrittäjä ja teollisuusmies. Nimen muuttaminen kytkeytyi siihen, kuinka Aalto-yliopiston kirjastosta tuli kokonaisuudessaan samalla Aalto-yliopiston oppimiskeskus. 

Harald Herlin -oppimiskeskus voitti 2.10.2017 Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon. 

Lisätietoja

Alvar Aallon urasta ja Otaniemen kampuksen arkkitehtuurista

Alvar Aalto (wikipedia.org)

Alvar Aalto -säätiö (alvaraalto.fi) 

Aerial photo of the campus

Yhteystiedot: Oppimiskeskus

Koko Oppimiskeskusta koskevat yhteystiedot. Päätoimipisteemme on Harald Herlin -oppimiskeskus (Otaniementie 9, Espoo).

Oppimiskeskus
Kampus

Kulkuluvat, kulkutunnisteet sekä avain- ja kulunhallinta Otaniemen kampuksella

Tältä sivulta löydät ohjeet kulkutunniste- ja kulkulupa-asioihin sekä avainhallintaan ja pääsyyn rakennuksiin Otaniemen kampuksella.

Henkilöstölle – uutisia ja tukea työhösi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: