Harald Herlin -oppimiskeskus

Alvar Aallon suunnittelema, vuonna 1969 valmistunut ja 2016 peruskorjattu, Harald Herlin -oppimiskeskus palvelee opiskelijoita, yliopiston henkilöstöä ja muita asiakkaita. Dynaamiset tilat tukevat monialaista oppimista, tutkimusta ja työskentelyä.
Harald Herlin Learning Centre, a view from the second floor to downstairs reading area. Photo by Aalto University / Tuomas Uusheimo

Aukiolo- ja asiakaspalveluajat

Monikäyttöinen ja moderni kirjasto

Otaniemen kirjastorakennus on peruskorjattu ja se avautui syksyllä 2016 monikäyttöisenä ja modernina Harald Herlin -oppimiskeskuksena. Dynaamiset tilat tukevat monialaista uudentyyppistä oppimista, tutkimusta ja työskentelyä. Harald Herlin -oppimiskeskus ja Kandidaattikeskus muodostavat yhden Aallon arkkitehdinuran tärkeimmistä rakennuskokonaisuuksista.

Digitalisaation myötä Harald Herlin -oppimiskeskuksen kirjastotiloja on vapautettu erilaisille käyttäjälähtöisille palveluille. Palvelut sijaitsevat oppimiskeskuksessa teemoittain: suojeltu toinen kerros toimii kirjasto- ja lukusalina, ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee Tori mediaseinineen ja kahviloineen. Uudet mediapalvelut sijoittuvat alimpaan kerrokseen. Harald Herlin -oppimiskeskuksessa on myös kuva-aineistoja sisältävä Visual Resource Centre, studiotiloja esimerkiksi luentojen nauhoittamiseen sekä opiskelu-, kokoontumis- ja näyttelytiloja.

Peruskorjaus toteutettiin alkuperäistä kunnioittaen yhteistyössä Museoviraston ja Alvar Aalto -säätiön kanssa. Rakennuksessa näkyy kauniisti Alvar Aallon suunnittelulle tunnusomaisia piirteitä, esimerkiksi rakennuksen viuhkamainen muoto ja epäsuoran valon mestarillinen käyttö.

Kiinteistön parkkipaikalla on 2 kpl sähköauton latauspistettä.

Rakennuksessa sijaitsevat:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu