Program

Kandidatprogrammet i ingenjörsvetenskap

Inled studierna

Grattis till din studieplats och välkommen att studera vid Aalto-universitetets högskola för ingenjörsvetenskaper! På den här sidan hittar du instruktioner för en smidig start på dina studier och introduktionsschemat.

Förbered dig på att börja dina studier:

  1. Se instruktioner för nya studerande på sidorna Nya kandidatstuderande och på denna sida.
  2. Läs noggrant igenom nyhetsbreven för nya studerande som skickas under sommaren 
  3. Aktivera ditt Aalto användarkonto
  4. Gör Förhandsintroduktionen på MyCourses-plattformen
  5. Boka tid i din kalender för en Zoom Webinar torsdagen den 24.8. kl 14-15, mer information kommer i början av augusti
  6. Boka tid för introduktionsveckan: 28.8.-1.9.2023, program ordnas både under dags- och kvällstid
  7. Påbörja dina studier: De första kurserna sätter igång 4.9.2023

Att delta i introduktionen är en viktig del av att komma igång med sina universitetsstudier. Introduktionen är också en obligatorisk del av kursen ENG-A1100, som ordnas i första perioden. Under introduktionsveckan kommer du att få en första inblick i hur man studerar, framtida studier, universitetsmiljön och universitetets praxis. Du får också information om de tjänster som finns tillgängliga för dig och du lär känna dina medstudenter, tutorer, universitetspersonal och lärare.

Att delta i introduktionsveckan rekommenderas starkt för alla nya studenter. Om du inte kan delta i introduktionsveckan, vänligen meddela oss genom att skicka ett meddelande till [email protected] och bekanta dig med informationen på dessa sidor.

Ytterligare information om att påbörja studierna: [email protected]

Kandidatstuderande

Information för nya kandidatstuderande

Din tutor kontaktar dig i augusti. Vi skickar dina kontaktuppgifter vidare till (din) tutor, så att hen kankontakta dig. De frivilliga studenttutorerna är en del av universitetets service till nya studerande.Tutorernas uppgift är att erbjuda kamratstöd, guida nya till studielivet vid Aalto-Universitetet samtleda de nya studerande till studerande servicen. Varje ny studerande får en tutor, som hargenomgått tutorutbildning. Tutorn är din första kontakt både då det gäller studierna och studentlivet. Ta alltså chansen som tutorgruppen och introduktionsveckan erbjuder.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat