Tohtorinkoulutus

Tohtoriopintojesi aikana

Tältä sivulta löydät tietoa tohtoriopiskelijoille opintojen aikana, mm. väitöskirjan kirjoittamisen ohjeet ja tuki, tutkimusetiikka, väitöskirjan ohjaus, tutkimustuloksista raportoiminen ja verkottuminen. Tämä on kolmiosaisen Tohtoriopiskelijan opinto-oppaan toinen osa.

Two doctoral students, one working with a laptop and one with pen on paper, both with imaginary doctoral hats floating above their heads.

Näet nopeasti kaikki tämän sivun asiat avaamalla ylläolevan sisällysluettelon.

Tohtoriopiskelijan opinto-opasta ylläpitää Tohtorinkoulutuspalvelut (Oppimispalvelut). Oppaassa käytämme termiä tohtoriopiskelija. Nimikettä väitöskirjatutkija käytetään työssuhdeasioissa.

A! logo seinällä auringonpaisteessa

Tohtoriopiskelijan henkilökohtainen opintosuunnitelma (THOPS)

Pidä THOPSisi ajantasalla. Suosittelemme että käyt suunnitelmasi läpi vastuuprofessorisi kanssa vähintään kerran vuodessa. Tarvitset virallisen hyväksynnän THOPSillesi vähintään kahdesti opintojesi aikana: niiden alussa ja ennen esitarkastusvaihetta. Hae THOPSillesi hyväksyntää ja säilytä dokumentti MyStudiesissa.

Linkki THOPS-ohjeisiin ja mallipohjiin (Tohtoriopintojesi alkuvaiheeessa -sivu)

Väitöskirjan ohjaus

Photo of a part of a painting with letters S painted on white background

Tohtoriopintojen ohjaus

Ohjeita tohtoriopiskelijoille, vastuuprofessoreille ja ohjaajille ohjaukseen liittyen

Tohtorinkoulutus

Väitöskirja ja tutkijantaidot

Drawing of a stack of books, with notes between the pages of the books.

Väitöskirja Aalto-yliopistossa

Ohjeita, työkaluja ja tietoa väitöskirjoista Aalto-yliopistossa

Tohtorinkoulutus
Unfocused photo of a laptop with hands over it and backlight shining from a window in the background

Tutkijantaidot tohtoriopiskelijoille

Tietoa ja työkaluja tutkijantaitojesi kehittämiseen

Tohtorinkoulutus

Liikkuvuus, verkostot ja kansainväliset kurssit

Kansainvälinen liikkuvuus tarjoaa mahdollisuuden tutkimuksesi ja kansainvälisten verkostojen kehittämiseksi. Liikkuvuus voi vaikuttaa tuleviin työllistymismahdollisuuksiisi ja myös auttaa kehittämään uraasi kansainvälisesti. Aalto-yliopisto kannustaa tohtoriopiskelijoita viettämään vähintään kuusi kuukautta ulkomailla opintojensa aikana.

Kun pohdit sopivaa kohdeyliopistoa ja -maata, ajattele ensisijaisesti tutkimustasi. Mitkä yliopistot, konferenssit tai tutkimusinstituutit voisivat tarjota eniten mahdollisuuksia tutkimuksesi kehittämiseen. Keskustele vaihtoehdoista vastuuprofessorisi ja/tai ohjaajiesi kanssa. Professoreilla on usein henkilökohtaisia kontakteja ulkomaisissa yliopistoissa ja tutkimusinstituuteissa.

Palaute ja kyselyt tohtoriopintoihin liittyen

Tohtoriopiskelijoilta kerätään palautetta säännöllisesti:

  1. Orientaatiopalaute (uudet tohtoriopiskelijat)
  2. Vuosiseuranta: opintojen eteneminen (kaikki tohtoriopiskelijat), lue lisää sivulta Tohtoriopiskelijoiden vuosiseuranta (aalto.fi)
  3. Valmistuvien tohtoreiden palaute
  4. Uraseuranta kolme vuotta valmistumisen jälkeen, lue lisää sivulta Aalto-yliopistosta valmistuneet tohtorit työelämässä (aalto.fi)

Palautteiden tuloksia käsitellään tohtorinkoulutuksen DEWG-työryhmässä ja korkeakoulujen tohtorinkoulutusneuvostoissa. Niitä käytetään tohtorinkoulutuksen kehittämiseen.

Lisäksi sinua pyydetään antamaan kurssipalautetta. Tohtoriohjelmilla voi myös olla omia palautetilaisuuksia tai kyselyitä.

Lisensiaatin opinnäyte (tekniikan ja kauppatieteen alat)

Aalto-yliopistossa ensisijaisena tavoitteena on että jatkotutkintoa suorittavat opiskelijoiden saavuttavat tohtorin tutkinnon. Uusille opiskelijoille myönnetään opinto-oikeus nimenomaan tohtorin tutkintoon. Tekniikan ja kauppatieteen alalla on kuitenkin mahdollista suoritaa myös lisensiaatin tutkinto. Suosittelemme tätä vaihtoehtoa, jos tohtoriopiskelijaja vastuuprofessori syystä tai toisesta arvioivat, että tohtorin tutkinnon suorittaminen ei ole mahdollista. Lisensiaatin tutkinnon suorittamalla voit osoittaa jatko-opintojesi aikana hankkimaasi osaamista, vaikka et tekisikään tohtorin tutkintoa valmiiksi.

Opiskelijalle joka tähtää lisensiaatin tutkintoon täytyy olla päivitetty Tohtoriopiskelijan henkilökohtainen opintosuunnitelma (THOPS) ja opinnot tulee vahvistaa saman prosessin mukaisesti kuin tohtorin tutkintoa suorittaessa.

Tohtorikoulutuspalvelut

TechPromootio2014_hattu

Tohtorinkoulutuspalvelut

Tohtorinkoulutuspalvelut auttavat tohtoriopiskelijoita, vastuuprofessoreita, ohjaajia ja tohtoriohjelmien johtajia tohtorinkoulutukseen liittyvissä asioissa. Tohtorinkoulutuspalvelut ovat osa Oppimispalveluita.

Palvelut

Tohtoriopiskelijan opinto-opas

Two doctoral students looking at symbols on pieces of paper, with imaginary doctoral hats floating above their heads.

Tohtoriopintojesi alkuvaiheessa

Tietoa tohtoriopiskelijoille opintojen alussa: mm. opintojen aloitus, opintosuunnitelma ja kurssit, opintojen rahoitus

Tohtorinkoulutus
Two doctoral students, one working with a laptop and one with pen on paper, both with imaginary doctoral hats floating above their heads.

Tohtoriopintojesi aikana

Tietoa tohtoriopiskelijoille opintojen aikana, mm. väitöskirjan kirjoittaminen, tutkimuksen tekeminen, ohjaus, kansainvälisyys

Tohtorinkoulutus
Drawing of two doctoral students each holding a paper, with doctor's hats shining on their heads.

Tohtoriopintojesi loppuvaiheessa

Tietoa tohtoriopiskelijoille opintojen lopussa: mm. esitarkastus ja väitös, väitöskirjan julkaiseminen ja valmistuminen

Tohtorinkoulutus
Tohtorinkoulutuspalvelut
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu