Tohtorinkoulutus

Haastavat tilanteet tohtoriopintojen aikana

Voit törmätä opintojesi aikana haastaviin tilanteisiin. Kaikki Aalto-yhteisön jäsenet ovat vastuussa työ- ja opiskeluilmapiirin luomisesta ja siihen liittyvästä hyvinvoinnista. Tutustu tällä sivulla tohtoriopiskelijan tukiverkkoon ja siihen, miten toimia jos kohtaat minkäänlaista häirintään, kiusaamista tai huonoa käytöstä, tai jos sinulla on ongelma ohjaussuhteissa.
Road_mikko_saskinen

Haasteita tohtoriopinnoissasi?

  1. Kaikissa haastavissa tilanteissa ensisijainen yhteyshenkilö on vastuuprofessorisi (supervising professori, ansvarsprofessor). Voit myös aina keskustella väitöskirjasi ohjaajan kanssa (thesis advisor, handledare). Jos he eivät voi auttaa, seuraava vaihe on olla yhteydessä tohtoriohjelmasi Tohtorinkoulutuspalveluihin.
  2. Jos haluat keskustella ura- ja elämänsuunnittelusta ja reflektoida omia vahvuuksiasi ja haasteitasi, voit osallistua uraohjaukseen tai tavata uraohjauspsykologin.
  3. Hyvinvoinnin haasteissa tutustu opintopsykologien palveluihin. Voit myös olla yhteydessä asuinkuntasi terveydenhoitopalveluihin.
  4. Jos halaut toisen mielipiteen opintojesi ohjaamiseen liittyen, voit olla yhteydessä tohtoriopiskelijoiden tukihenkilöihin (ombudspersons). Lue lisää sivulta Ombudsperson for doctoral students | Aalto University
  5. Vakavissa ongelmatilateissa joissa Aalto-yliopiston eettisiä periaatteita (code of conduct) ei ole noudatettu, asiaan tarttuu korkeakoulusi opintoasiainpäällikkö tai työsuhteeseen liittyen korkeakoulusi HR-päällikkö. Lisätietoa: 
  6. Joissain tapauksissa voit hyötyä Aalto-yliopiston työyhteisösovittelusta.
  7. Aalto-yliopiston henkilöstöllä ja kaikilla väitöskirjatutkijoilla riippumatta siitä ovatko he työsuhteessa vai eivät, on mahdollisuus ratkaisukeskeiseen ja lyhytkestoiseen coachingiin työhyvinvointinsa tueksi. Lisätietoa: Ratkaisukeskeinen coaching

Häirinnän ja epäasiallisen kohtelun estäminen

Aalto-yliopisto edellyttää työntekijöiltään ja opiskelijoitaan sekä muilta yhteisön jäseniltä vastuullista ja kunnioittavaa käytöstä toisiaan kohtaan. Emme hyväksy minkäänlaista epäasiallista kohtelua, kiusaamista emmekä häirintää. Kaikilla yhteisön jäsenillä on vastuu työ- ja opiskeluyhteisön ilmapiiristä ja hyvinvoinnista.

Tukea häirintätilanteisiin

Opiskelija, oletko kohdannut häirintää tai epäasiallista kohtelua?

Student guide illustration, supporting your studies

Henkilöstön kokemaan häirintään ja epäasialliseen kohteluun puuttuminen

Aalto-yliopiston kulttuuri on monimuotoinen ja syrjimätön. Toimimme vastuullisesti ja kunnioitamme muiden yhteisömme jäsenten oikeutta turvalliseen ja miellyttävään yliopistoympäristöön, joka mahdollistaa häiriöttömän työskentelyn ja opiskelun. Emme hyväksy minkäänlaista epäasiallista käytöstä tai häirintää.

kuva Dipolin sisätiloista tuolista jossa istuu henkilö

Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Aalto-yliopistossa

Rakennamme inklusiivista yhteisöä, jossa yhteisömme jäsenet tuntevat yhteenkuuluvuutta ja voivat täysipainoisesti elää työn tai opintojen arkea tasavertaisina.

Kuvassa eri-ikäisiä ja erimaalaisia ihmisiä työskentelemässä yhdessä. Kuva: Aleksi Poutanen

Tohtoriopiskelijoiden tukihenkilöt (ombudpersons)

Luottamukselliset tutkihenkilöt tohtoriopiskelijoille, jotka haluavat keskustella kokeneen professorin kanssa

Lue lisää
People in Harald Herlin.
Blue bubbles including various sources of support and guidance for doctoral students
Tohtoriopiskelijan tukiverkon roolit

Tukea hyvinvointiin

Usein tohtoriopiskelijat törmäävät haasteellisiin tilanteisiin opintojensa aikana. Aalto-yliopistossa haluamme tarjota tukea näiden ongelmien ja tilanteiden ratkaisemiseen. 

Drawing of a heart floating between two hands

Hyvinvoinnin tuki tohtoriopiskelijoille

Tukipalvelut, haastavat tilanteet, opinnoissa ja tutkimuksessa eteneminen, opiskelutaidot ja hyvinvointi

Tohtorinkoulutus
Tasapainotteleva opiskelija

Opintopsykologien ja uraohjauspsykologien yksilöohjaus

Aallon opinto- ja uraohjauspsykologit tarjoavat kaikille Aallon opiskelijoille yksilöohjausta etänä ja kampuksella. Voit tulla yksilöohjaukseen ilman ajanvarausta (Starting Point of Wellbeing) tai varata ajan.

Palvelut
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: