Tohtorinkoulutus

Tohtorinkoulutuksen kurssit ja opetussuunnitelmat

Tohtoriopiskelijat voivat suorittaa kursseja omassa korkeakoulussaan, Aalto-yliopiston kielikeskuksessa tai muissa Aallon korkeakouluissa ja jopa muissa yliopistoissa. Muualla kuin Aalto-yliopistossa suoritetuille kursseille tulee hakea hyväksilukua. Tohtoriopinnot koostuvat tyypillisesti sekä tavallisista kursseista että henkilökohtaisista suorituksista.

Loading table of contents

Kurssien valitseminen

Suunnittele kurssivalintasi opintopisteytetyssä suunitelmassasi (Sisussa nimeltä opintosuunnitelma) (lisää ohjeita: Tohtoriopiskelijan henkilökohtainen opintosuunnitelma THOPS).

Opintopisteytetty suunnitelma Sisussa pohjautuu opetussuunnitelmaan, joten se tarjoaa sinulle automaattisesti listan tohtoriohjelmasi tarjoamista kursseista (vähintäänkin pakollisista kursseista, jos ohjelmasi sellaisia vaatii). Tästä syytä kannattaa luoda suunnitelmasi Sisussa sille opetussuunnitelmakaudelle, jona aloitit opintosi (tai kuluvalle kaudelle, jos haluat noudattaa nykyisiä tutkintovaatimuksia). 

Tohtoriopinnot koostuvat tyypillisesti sekä tavallisista kursseista että henkilökohtaisista suorituksista.

*Tohtoreiden uraseuranta 2023, 3 vuotta valmistumisen jälkeen: Mitkä tiedot ja taidot ovat tärkeimpiä nykyisessä työssäsi?

Tohtorinkoulutuksen opetussuunnitelmat

Aalto-yliopistossa opetussuunnitelma tehdään kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan. Jokaisella tohtoriohjelmalla on oma opetussuunnitelma, joka sisältää ne pakolliset ja vapaavalintaiset kurssit, joita ohjelma tarjoaa tai jotka voit sisällyttää tutkintoosi, eli toisin sanoen ohjelman tutkintovaatimukset.

FINDOCNET*-tunnisteella merkityt kurssit ovat itsenäisiä verkkokursseja, joilla opiskelija suorittaa materiaalit ja tehtävät itsenäisesti, ja sen jälkeen raportoi suorituksestaan opettajalle saadakseen opintopisteet. Osa kursseista sisältää verkkotyöpajoja.

Avoimen tieteen ja tutkimusdatan hallinnan koulutukset

Tarjoamme kaikille avoimia, ilmaisia koulutuksia tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä.

Register for trainings
RDM & Open Science Training

Kieli- ja viestintäkurssit

Nämä kurssit sijoittuvat tyypillisesti tutkintosi Yleiset tutkijanvalmiusopinnot -opintokokonaisuuteen.

CHEM, ELEC, ENG and SCI: LC-1350 Writing Doctoral Research for Engineering and Science (w), 3 ECTS

ARTS: LCA-1050 Writing Doctoral Research for Arts (w), 3 ECTS

BIZ: LCB-1350 Writing Doctoral Research for Business & Management (w), 3 ECTS

Suomeksi: LC-7110 Tieteellinen kirjoittaminen tohtoriopiskelijoille V, D, 3 op

Kaikille tohtoriopiskelijoille

Klinikoita ja mentorointia

Student guide illustration, language and communications studies

Kieli- ja viestintäopinnot

Kieli- ja viestintäopinnot Aalto-yliopistossa

Opinnot muissa suomalaisissa tai ulkomaisissa yliopistoissa

  1. Löydä sinulle sopiva kurssi
  2. Keskustele vastuuprofessorisi kanssa ja sisällytä sovittu kurssi opintoluonnoksena opintopisteytettyyn suunnitelmaasi Sisussa.
  3. Hae kurssille sitä tarjoavat yliopiston käytäntöjen mukaisesti (ks. suomalaisten yliopistojen ohjeet alla) ja noudata heidän hakuaikatauluaan.
  4. Jos sinut hyväksytään kurssille, suorita kurssi ja hae sen jälkeen hyväksilukua Sisussa, ks. ohjeet yllä kohdassa Opintojen hyväksiluku: muissa korkeakouluissa suoritetut opinnot.

Tohtoriopintotarjotin

Tältä sivulta löydät tohtoriopintotarjottimen kursseja yhteistyöverkostoomme kuuluvista yliopistoista: Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Lapin yliopisto, LUT-yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto ja Åbo Akademi.

Jos olet kiinnostunut kursseista, joita ei ole listattu doctoralcourses.fi-sivustolle tai muiden suomalaisten yliopistojen järjestämistä kursseista, voi hyödyntää kansallista JOO-sopimusta opintojen suorittamiseen toisissa suomalaisissa yliopistoissa. Ks. lisätietoa ja hakuohjeet (aalto.fi).

Unite!

Unite! on eurooppalaisten yliopistojen verkosto innovaatioiden, tekniikan ja insinööritieteiden alalta. Siihen kuuluu yhdeksän partneriyliopistoa, jotka tarjoavat kursseja Unite!-jäsenyliopistojen opiskleijoille. Tutustu kurssitarjontaan sivustolla Unite! metacampus.

Nordic Five Tech

Nordic Five Tech on viiden johtovan tekniikan alan yliopiston strateginen verkosto. Tutustu N5T-yliopistojen tarjoamiin kursseihin osoitteessa N5T website.

Opintojen hyväksiluku: muissa korkeakouluissa suoritetut opinnot

Voit sisällyttää tutkintoosi opintoja muista yliopistoista, jos olet sopinut siitä vastuuprofessorisi kanssa ja ne on sisällytetty opintopisteytettyyn suunnitelmaasi Sisussa. Kun olet suorittanut kurssin, hae sen sisällyttämistä Sisussa. Huomaa, että tarvitset opintosuoritusotteen siitä yliopistosta, jossa kurssin suoritit.

Opintopisteiden sisällyttäminen on mahdollista vain, jos sinulla on opintosuoritusote toisesta yliopistosta. Jos et ole saanut suorituksesta opintopisteitä (usein esimerkiksi kesäkouluja tai seminaareja ei kirjata järjestävässä yliopistossa rekisteriin opintopisteinä), voit sopia näiden opintojen sisällyttämisestä henkilökohtaisena suorituksena vastuuprofessorisi kanssa. Katso tarkempia ohjeita alta.

Henkilökohtaiset suoritukset

Kurssien lisäksi tohtoriopintoihin sisältyy usein henkilökohtaisia suorituksia, esim. konferenssiesityksiä, kesäkouluja, (ei väitöskirjaan sisältyviä) julkaisuja, kirjallisuuskatsauksia jne. Henkilökohtaisista suorituksista tulee aina sopia vastuuprofessorin kanssa. Henkilökohtaiset suoritukset tulee aina hyväksyttää vastuuprofessorilla ja opintopisteet niistä myöntää vastuuprofessori.

Muut opinnot ja koulutukset

Avoimet verkkokurssit

Finland Works
This course has been designed as a starting point for understanding Finnish working life and building your career in Finland. The course is an open online course.
More information 

Future of Work
In this course, we will look at how the roles of the individual, organisations and society have changed and how it affects how we work today and in the future.
More information

Henkilö istuu merinäkoalan edessä kuulokkeet päässä ja selaa tablettia hymyillen

Elämänlaajuinen oppiminen

Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen tarjonta auttaa sinua kehittämään osaamistasi alati muuttuvassa ympäristössä.

wdlearning

Sisäinen koulutus - Workday Learning (ulkoinen linkki)

Kehitä osaamistasi ja etsi koulutuksia Workday Learning -työkalulla

Workday Learning sovellus logo1

Koulutukset tutkimuksen tueksi Workday Learningissä (ulkoinen linkki)

Workday Learning -sovelluksesta löydät tarjolla olevat koulutukset tutkimuksen tueksi

Tohtoriopiskelijan henkilökohtainen opintosuunnitelma (THOPS)

Tohtoriopiskelijat suunnittelevat tutkimustaan ja opintojaan THOPSin viidessä osassa.

Lue lisää
Photo of yellow strings wrung infront of a glass wall
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: