Palvelut

Henkilötiedot, pankkitili ja verokortti

Palkanmaksuun vaadittavat henkilö- ja pankkitiedot lisätään Workday-järjestelmässä ja verokortti toimitetaan palkkatiimiin.
Keltainen Aalto-kynä

Henkilötiedot

Työsuhteen alussa HR kerää henkilötietosi ja vie ne Aallon HR-järjestelmä Workday:hin. Kun olet saanut Aalto-tunnukset ja aktivoinut ne, pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan henkilötietojasi itse Workday-profiilistasi.

Pidäthän henkilötietosi aina ajan tasalla, esimerkiksi muuton yhteydessä. Muuttoilmoitus postiin tai maistraattiin ei muuta osoitetietojasi Aallon järjestelmissä.

Pakolliset henkilö- ja yhteystiedot:

 1. Virallinen nimi (kuten kirjoitettu passissa)
 2. Katuosoite

 3. Henkilökohtainen puhelinnumero

 4. Henkilökohtainen sähköpostiosoite (muu kuin aalto.fi -muotoinen osoite)

Muut henkilötiedot:

 1. Ensisijainen nimi, kutsumanimi (työsähköpostiosoitteesi Aallossa muodostuu kutsumanimen mukaan)
 2. Lähiomaisesi tiedot hätätilanteita varten (ICE-tiedot).

Pyyntö päivittää henkilötiedot tulevat Saapuneet-kansioon (Inbox) työsuhteen alussa osana Aloitusjärjestelyjä (Onboarding). Täytäthän kaikki pyydetyt tiedot ja kuittaat tehtävät tehdyksi Saapuneet-kansiostasi. Jos jätät tehtävät kuittaamatta Aloitusjärjestelyjen aikana, et voi myöhemmin aloittaa uutta henkilötietojen päivitystehtävää järjestelmässä niin kauan, kun alkueräiset päivityspyynnöt ovat kesken ja kuittaamatta.

Sukupuoli:

Workday:ssa sukupuolekseen voi valita miehen ja naisen lisäksi ei-määritelty (not declared). Suomen laki ei kuitenkaan tunnista muunsukupuolisuutta, joten verottajalle tieto siirtyy henkilötunnuksen mukaan. Yliopiston järjestelmissä sukupuoleksi ilmoitetaan Workday:ssa tehty valinta.

 

Palkanmaksutili, pankkitili

Voit lisätä suomalaisen pankkitilin suoraan Workday-järjestelmään.

 • Jos pankkisi maa on muu kuin suomalainen mutta SEPA-maiden pankki (Single Euro Payments Area), pyydä HR:ää vaihtamaan ensin pankin maa.
 • Jos pankkisi sijaitsee SEPA-maiden ulkopuolella, pankkitili ilmoitetaan suoraan palkkaryhmään lomakkeella, jonka saa HR:sta.

Palkkaryhmä ei ota vastaan lomakkeella toimitettuja suomalaisia tai SEPA-maissa sijaitsevien pankkien tilitietoja, vaan ne viedään Workdayn kautta.

Ohjeet:

 1. Palkanmaksutilin voi lisätä ja muuttaa vain suojatussa* yhteydessä alkaen klo 10.00 ensimmäisenä työpäivänä.
 2. Uudet työntekijät saavat pyynnön ja ohjeet lisätä pankkitili järjestelmään osana Alkujärjestelyjä (Onboarding). Muuttaaksesi pankkitilitietojasi työsuhteen aikana, mene työntejän profiilisi Palkka-osioon. Muista poistaa vanha pankkitili lisättyäsi uuden!
 3. Suojatun yhteyden* lisäksi sinun täytyy varmentaa henkilöllisyytesi uudestaan, kun muutat tai lisäät palkamaksutilin. Workday pyytää sinua silloin siirtymään etuoikeutettuun istuntoon (privileged session), jota varten tarvitset erillisen Microsoft Authenticator -sovelluksen.
 4. Pankkitili pitää syöttää sille varattuun kenttään, jotta se siirtyy automaattisesti palkkaryhmään. Kommenttikenttään syötetyt tiedot eivät siirry minnekään.

* Jos lisää tai muokkaa -valinnat eivät ole näkyvillä, et ole yhteydessä suojattuun verkkoon.

Huomaathan, ettei pankkitilinumero tule kokonaisuudessaan koskaan näkyviin. Voit tarkistaa, että tilinumero on tallentanut, painamalla muokkaa. Tällöin näkyviin tulee tallentuneen pankkitilin neljä viimeistä numeroa.

Suojattu yhteys ja henkilöllisyyden varmistaminen

Verokortti

HR toimittaa verokorttisi yksikösi omaan palkkatiimiin joko paperisena tai sähköisenä. Jos verokorttia ei ole toimitettu palkkaryhmään ennen ensimmäistä palkanmaksua, ennakonpidätys on 60 %. Lisää ohjeita verottajan sivulla.

Voit korottaa veroprosenttiasi lähettämällä sähköpostia oman koulunsi palkkatiimille (HR voi välittää viestin). Muutosverokortti pitää toimittaa aina, jos haluaa muuttaa verokortissa olevia ansiorajoja tai alentaa veroprosenttia.

Lisää ohjeita

Lisätietoa

Three students with bicycles in front of Väre building, Aalto University

Uuden työntekijän perehtymisopas

Uuden työntekijän avuksi perehdytystä tukevia linkkejä keskeisiin teemoihin. Perehdytys on tärkeä osa uuden työn aloittamista.

Palvelut
People biking in front of Väre and ABloc

Henkilöstöpalveluiden (HR) yhteystiedot

Löydät oman yksikkösi henkilöstöpalveluiden yhteyshenkilön tämän sivun kautta.

Palvelut
Keltainen Aalto-kynä

Henkilötietojen käsittely - Henkilöstö

Miksi ja missä yhteydessä käsittelemme henkilötietojasi

Palvelut
Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu