Palvelut

Henkilötiedot, pankkitili ja verokortti

Palkanmaksuun vaadittavat henkilö- ja pankkitiedot lisätään Workday-järjestelmässä ja verokortti toimitetaan palkkaryhmälle.
Keltainen Aalto-kynä

Henkilötiedot

Työsuhteen alussa HR kerää henkilötietosi ja vie ne Aallon HR-järjestelmä Workday:hin. Kun olet saanut Aalto-tunnukset ja aktivoinut ne, pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan henkilötietojasi itse Workday-profiilistasi.

Pidäthän henkilötietosi aina ajan tasalla, esimerkiksi muuton yhteydessä. Muuttoilmoitus postiin tai maistraattiin ei muuta osoitetietojasi Aallon järjestelmissä.

Pakolliset henkilö- ja yhteystiedot:

  1. Virallinen nimi (kuten kirjoitettu passissa)
  2. Katuosoite

  3. Henkilökohtainen puhelinnumero

  4. Henkilökohtainen sähköpostiosoite (muu kuin aalto.fi -muotoinen osoite)

Muut henkilötiedot:

  1. Lähiomaisesi tiedot hätätilanteita varten (ICE-tiedot).
  2. Ensisijainen nimi, kutsumanimi (tästä muodostuu työsähköpostiosoitteesi Aallossa).

Oletuksena tässä on valittuna kohta Käytä virallista nimeä ensisijaisena nimenä. Tämä tarkoittaa että ensimmäinen etunimesi on myös kutsumanimesi ja siitä muodostuu työsähköpostiosoitteesi. Esimerkiksi nimestä Matti Matias Meikäläinen, "Käytä virallista nimeä ensisijaisena nimenä"-valittuna, muodostuisi työsähköpostiosoitteeksi matti.meikalainen.

Jos kutsumanimesi on Matias tai Matti Matias, ja haluat aalto-sähköpostisi sen mukaisesti, niin poista valinta kohdasta "Käytä virallista nimeä ensisijaisena nimenä" ja kirjoita sitten kutsumanimesi kenttään Etunimet. Tämän kentän nimestä/nimistä muodostuu sitten aalto-sähköpostisi alkuosa. Esimerkki mattimatias.meikalainen onnistuu siis poistamalla valinta kohdasta "Käytä virallista nimeä ensisijaisena nimenä".

 

Pyyntö päivittää henkilötiedot tulevat Saapuneet-kansioon (Inbox) työsuhteen alussa osana Aloitusjärjestelyjä (Onboarding). Täytäthän kaikki pyydetyt tiedot ja kuittaat tehtävät tehdyksi Saapuneet-kansiostasi. Jos jätät tehtävät kuittaamatta Aloitusjärjestelyjen aikana, et voi myöhemmin aloittaa uutta henkilötietojen päivitystehtävää järjestelmässä niin kauan, kun alkueräiset päivityspyynnöt ovat kesken ja kuittaamatta.

Sukupuoli:

Workday:ssa sukupuolekseen voi valita miehen ja naisen lisäksi ei-määritelty (not declared). Suomen laki ei kuitenkaan tunnista muunsukupuolisuutta, joten verottajalle tieto siirtyy henkilötunnuksen mukaan. Yliopiston järjestelmissä sukupuoleksi ilmoitetaan Workday:ssa tehty valinta.

Verokortti

Lähetä verokorttisi palkkaryhmälle osoitteeseen [email protected] Myös kuva verokortista riittää, kunhan kuva on hyvälaatuinen (ansioraja ja veroprosentit näkyvät selkeästi).

Ensimmäinen palkka maksetaan 

  • viimeistään kuukauden päästä (työsuhteen alkamisesta) 60 %:n ennakonpidätyksellä ellei verokorttia ole toimitettu
  • tai heti seuraavalle mahdolliselle palkanmaksupäivälle, kun verokortti on toimitettu

Työntekijä/palkkionsaaja voi erikseen pyytää, että palkka/palkkio laitetaan maksuun 60 % ennakonpidätyksellä. Palkkaryhmä ei korjaa ennakonpidätystä, vaikka verokortti toimitettaisiin jälkikäteen.

Kertaluontoiset palkkiot laitetaan maksuun, kun palkkio on toimitettu käsiteltäväksi palkkaryhmälle. Jos verokorttia ei ole lähetetty palkkion yhteydessä, peritään 60 % ennakonpidätys. Palkkaryhmä ei erikseen pyydä toimittamaan verokorttia.

Voit korottaa veroprosenttiasi lähettämällä sähköpostia palkkaryhmälle [email protected] (ilmoita viestissä uuden veroprosentin lisäksi henkilötunnuksesi). Muutosverokortti pitää toimittaa aina, jos haluaa muuttaa verokortissa oleva ansiorajaa tai alentaa veroprosenttia.

Verokortti työ- ja käyttökorvaukselle

Tarvitset erikseen työkorvauksen verokortin, jos et ole työsuhteessa Aalto-yliopistoon ja jos sinulle maksetaan työkorvausta. Käyttökorvauksille tarvitaan aina käyttökorvauksen verokortti. Palkan verokorttia ei voi käyttää työ- tai käyttökorvausten maksun yhteydessä, koska palkkatuloista tehdään eri vähennyksiä kuin työ- ja käyttökorvauksista.

Aiheesta lisää verottajan sivuilla.

Palkanmaksutili, pankkitili

Työntekijät lisäävät itse pankkitilinsä Workday-järjestelmään, jolloin se siirtyy automaationa ja tietoturvallisesti palkanmaksujärjestelmään.

Ainut poikkeus ovat SEPA-maiden ulkompuolella sijaitsevien pankkien pankkitilit, jotka voi lähettää suoraan palkkaryhmään. Palkkaryhmä ei ota vastaan lomakkeella toimitettuja suomalaisia tai SEPA-maissa sijaitsevien pankkien tilitietoja, vaan ne viedään Workdayn kautta.

man and woman working with laptop

Lisää tai vaihda tilinumero palkanmaksua varten

Työntekijät lisäävät itse tilinumeron Workday-järjestelmään palkamaksua varten, jos pankkitili sijaitsee SEPA-maan pankissa. Suomalaisen pankkitilin voi lisätä heti, muiden SEPA-maiden tilien lisäämistä ennen HR:n täytyy vaihtaa pankin maatieto Workdayssa. Muut kuin SEPA-maiden tilinumerot voi toimittaa lomakkeella suoraan palkkaryhmään. Palkkaryhmä ei ota vastaan SEPA-maiden tilitietoja lomakkeella. Käsitelläksesi tilinumerotietoja järjestelmässä sinun tulee olla suojatussa yhteydessä ja tunnistautua vielä erikseen Microsoft Authenticator -sovelluksella.

Palvelut

Lisää ohjeita

Lisätietoa

Three students with bicycles in front of Väre building, Aalto University

Uuden työntekijän perehtymisopas

Uuden työntekijän avuksi perehdytystä tukevia linkkejä keskeisiin teemoihin. Perehdytys on tärkeä osa uuden työn aloittamista.

Palvelut
Keltainen Aalto-kynä

Henkilötietojen käsittely - Henkilöstö

Miksi ja missä yhteydessä käsittelemme henkilötietojasi

Palvelut
Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu