Base Styles/Icons/Some/Linkedin/Default Created with Sketch. Base Styles/Icons/Menu/Burger Default Created with Sketch. Base Styles/Icons/Close/Default Created with Sketch. Base Styles/Icons/lock/open Created with Sketch.

Aalto-yliopiston tarinoita

Aalto-yliopiston tarinoita

Otaniemi stories esittelee ihmisiä Otaniemestä. Valokuvaaja kuvaa ja jututtaa kampuksella satunnaisesti tapaamiaan henkilöitä. Aihetunnisteella #otaniemistories voit seurata tarinoita myös Aalto-yliopiston Instagramissa (@aaltouniversity) ja Facebookissa. Käytä samaa aihetunnistetta myös oman tarinasi jakamiseen.
 
Kuvat ja tekstit: Aalto-yliopisto / Aki-Pekka Sinikoski

Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Iiris Takanen, kauppatieteiden opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Iiris Takanen

Kun sain tietää päässeeni yliopistoon opiskelemaan, se oli minulle niin iso juttu, että valahdin lattialle enkä voinut muuta kuin itkeä ilosta.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Aino Niinivirta, ympäristötekniikan opiskelija, Lappeenrannan teknillinen yliopisto / Kuvaaja: Sinikoski

Aino Niinivirta

Otaniemessä viihtyvät myös muiden yliopistojen vierailevat opiskelijat. Päivät kuluvat yritysvierailujen ja verkostoitumisen merkeissä. Iltaisin ehditään myös vaihtaa yhdessä vapaalle.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Jessica Sinikoski, strategiset tapahtumat / Kuvaaja: Sinikoski

Jessica Sinikoski

Hyvin suunnitellussa tapahtumassa on tehoa. On palkitsevaa nähdä, miten tapahtumien seurauksena ideat konkretisoituvat yhteistyöhankkeiksi.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Katariina Kasvinen, opiskelija, Rakennetun ympäristön laitos / Kuvaaja: Sinikoski

Katariina Kasvinen

Haimme Aalto-yliopistoon yhdessä poikaystäväni kanssa ja pääsimme kummatkin sisään. Tällä viikolla saimme täältä Otaniemestä jopa yhteisen kämpän.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Risto Maijala, tilavastaava, Harald Herlin -oppimiskeskus / Kuvaaja: Sinikoski

Risto Maijala

Oppimiskeskuksen peruskorjaus alkoi palvelumuotoiluhankkeena, jossa kartoitimme asiakkaidemme toiveita ja mielipiteitä. Uudenvuodenlupaukseni on, että oppimiskeskus ei tule koskaan niin valmiiksi, että lopettaisimme asiakkaidemme kuuntelemisen talon kehittämisen suhteen.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Anna Brchisky, Head of Marketing & Comms, Junction / kuvaaja: Sinikoski

Anna Brchisky

Olen ollut mukana Junction-hackathonissa viimeiset kolme vuotta. Siitä on muodostunut minulle paljon enemmän kuin työpaikka. Uudenvuodenlupaukseni on kuitenkin ottaa harppaus tuntemattomaan ja jättää paikkani uudelle tekijälle.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Noora Vänttinen, AYY:n hallituksen puheenjohtaja 2018 / Kuvaaja: Sinikoski

Noora Vänttinen

Uudenvuodenlupaukseni on se, että ylioppilaskunta tulee vuonna 2018 edistämään erilaisin keinoin koko yhteisömme hyvinvointia yhdessä yliopiston kanssa.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories / Jukka-Pekka Kevätsalo, HR-asiantuntija, Kauppakorkeakoulun tohtorikoulutettava / Kuvaaja: Sinikoski

Jukka-Pekka Kevätsalo

Haluamme olla mahdollisimman houkutteleva työ- ja opiskelupaikka. Tehtäväni on saattaa oikeat ihmiset tietoiseksi siitä, kuinka hienoja juttuja täällä tehdään.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Nita Vera, valokuvataiteen opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Nita Vera

Uudenvuodenlupaukseni on tehdä tänä vuonna vähemmän töitä. Lupauksen pitäminen ei tule olemaan helppoa.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Robert Salvén, digitaalinen kommunikaatio / Kuvaaja: Sinikoski

Robert Salvén

Tulin Aalto-yliopistoon vetämään suurta digiuudistusta. On mukavaa vetää projektia, jonka myötä meidän kaikkien elämä tulee helpottumaan.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Anu Morikawa, Aalto-pappi / Kuvaaja: Sinikoski

Anu Morikawa

Meille Aalto-papeille voi tulla juttelemaan uskontokunnasta tai vakaumuksesta riippumatta. Me emme ole täällä julistamassa vaan kuuntelemassa ja auttamassa.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Kalle Kataila, asiantuntija, videot ja media opetuksessa / Kuvaaja: Sinikoski

Kalle Kataila

Olen mukana kehittämässä ratkaisua, jonka avulla opetusta saadaan tuunattua videosukupolvelle sopivaan muotoon. Iso osa perusopetuksesta tulisi mahtua opiskelijoiden taskuun ja olla tarjolla 24/7.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Iida Palosuo, muotoilun opiskelija, Co-director of DASH / Kuvaaja: Sinikoski

Iida Palosuo

On ollut hienoa olla järjestämässä Euroopan suurinta design-hackathonia, DASHia, jossa tietyllä tapaa räjäytetään olemassa olevat hiekkalaatikot ja pyritään keksimään ne hulluimmatkin ideat, joita ei normaalitilanteissa syntyisi.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Salla Rantamäki, IDBM-opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Salla Rantamäki

Opiskelin alun perin materiaalitekniikkaa, mutta vasta työelämässä tajusin, mitä oikeasti haluaisin tehdä työkseni. Palasin tänne International Design Business Management (IDBM) -maisteriohjelmaan.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Alexandra Kozlova, kauppatieteiden opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Alexandra Kozlova

Otaniemeen saapuessani maailmankuvani oli jaettu selkeisiin lokeroihin ja raameihin. Nykyään yritän ottaa asiat sellaisinaan, ilman pakollisia raameja tai kategorisointeja.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Anna Rekola, Design Factory, työharjoittelija / Kuvaaja: Sinikoski

Anna Rekola

Olen nyt ollut Tekniikan akatemian kautta harjoittelussa Design Factorylla. Olen päässyt mukaan työryhmään, jossa olemme miettineet, miten kehittää tätä paikkaa vieläkin paremmaksi.

Aalto University, Otaniemi stories: Idil Nazli Akture, student of Chemical Engineering / photographer: Sinikoski

Idil Nazli Akture

Sain juuri kuulla saavani töitä Pöyry Management Consulting -yrityksessä. Tulen toimimaan uudessa ryhmässä työstämässä uusia konsepteja.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Pravin Luthada, Aalto-yliopiston alumni, Projektipäällikkö, Addcomposites / kuvaaja: Sinikoski

Pravin Luthada

Addcomposites on kehittänyt automatisointitavan, joka tekee komposiittien valmistuksesta helpommin lähestyttävää. Teknologiamme on jo patentoitu, ja nyt testaamme ratkaisuamme toden teolla.

Aalto University, Otaniemi stories: Xiaoyu Ji, student of Design / Photographer: Sinikoski

Xiaoyu Ji

Osallistun kurssille, jossa kokeilemme ja tutkimme eri materiaaleja sekä luomme näyttelyn Finavialle Helsingin lentoasemalla.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Henri Turto, maanmittauksen opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Henri Turto

Olen viihtynyt Otaniemessä paitsi hyvin myös pitkään. Faija onkin jo vuosia sanonut minulle, että metro tulee aiemmin Otaniemeen kuin minä lähden sieltä pois.

Aalto University, Otaniemi stories: Farah Salah, Communications Engineering student / Photographer: Sinikoski

Farah Salah

Pimeys ei ole helppoa, mutta olen oppinut, että vähintään 20 minuutin ulkoilu joka päivä, kun on vielä valoisaa, tekee ihmeitä.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Aleksi Hämäläinen, tietotekniikan opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Aleksi Hämäläinen

Meiltä lähti vuokrakämppä alta kevään päätteeksi, joten päätimme lähteä Kiinaan kesäksi – koska siellä on halvempi asua. Ryhdyimme opiskelemaan, kuinka koneoppia voitaisiin hyödyntää robotiikan saralla.

Aalto University, Otaniemi stories: Anna Kholina, doctoral student in Design / photographer: Sinikoski

Anna Kholina

We are organising the hackathon where students find ideas and solutions for how to build the new Aalto Studios so it can become the media center of the future.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Ari-Pekka Härkönen, tietotekniikan opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Ari-Pekka Härkönen

Olin tippua tuolilta, kun kuulin, että olen päässyt Startuplifersissa jatkoon. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Startuplifers-yhteisö auttaa minua löytämään San Franciscosta harjoittelupaikan.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Stella Tuovinen, Informaatioverkostojen opiskelija, Aaltoes, VP / Kuvaaja: Sinikoski

Stella Tuovinen

Kutsuimme äsken 150 lukiolaista Startup Saunalle. Puhuessani lukiolaisille konkretisoitui itsellenikin, kuinka paljon olen täällä oppinut ja millaista opiskelu oikeasti on.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Suvi Majander, muotoilun opiskelija, Junction design team lead / Kuvaaja: Sinikoski

Suvi Majander

Startup Saunalla puhutaan avoimesti muun muassa halusta menestyä kaupallisesti. Se on ollut muotoilun opiskelijalle positiivinen kulttuurishokki.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Visa Parviainen, bioinformatiikan opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Visa Parviainen

Deftify sai alkunsa ideastani, jonka kehittämiseen kasasimme tiimin ja hankimme rahoituksen. Projektimme eroaa aiemmin PDP-kursseille osallistuneiden ryhmien töistä eniten juuri lähtökohdiltaan.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Tuomas Kyllönen, konetekniikan opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Tuomas Kyllönen

Tiimimme kehitti PDP-kurssilla Trenoxille prototyypin automatisoidusta torninosturista. Nosturimme lisää työmaiden turvallisuutta.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Nelli Ahti, kauppatieteiden opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Nelli Ahti

Opiskelen Kauppiksessa vasta ensimmäistä vuotta. On hienoa, että ympärillä on ihmisiä, jotka ovat motivoituneita opiskelemaan ja kiinnostuneita samoista jutuista kuin itsekin.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Lauri Paukkunen, konetekniikan opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Lauri Paukkunen

Meidän ryhmä teki PDP-kurssille dronen, joka pystyy liikkumaan sisätiloissa hyödyntämällä hissejä. Lähitulevaisuudessa droneja voitaisiin käyttää esimerkiksi turvallisuus- ja valvontatehtäviin.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Säde Rinne, taidekasvatuksen opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Säde Rinne

Aalto on ollut minulle loistava opiskelupaikka. Täältä on löytynyt aina kiinnostavia kursseja.

Aalto University, Otaniemi stories: D'Angelo-D'Ontace Keyes, participating the PDP course in Otaniemi as a part of his studies at Philadelphia University, USA / Photographer: Sinikoski

D'Angelo-D'Ontace Keyes

Luetko? Silloin Curiou on sinua varten. Se on digitaalinen lukukaveri, jonka tiimimme on kehittänyt PDP-kurssin aikana.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Topi Kairenius, Fat Lizard / Kuvaaja: Sinikoski

Topi Kairenius

Otaniemi sijaitsee loistavalla paikalla ja täällä on positiivinen tekemisen meininki. Siksi päätimme muuttaa kavereiden kesken perustamamme pienpanimon tänne uusiin tiloihin.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Mayya Vetchinnikova, 11-vuotias kesälomaileva peruskoululainen Slava Vetchinnikov, tietotekniikan opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Mayya Vetchinnikova & Slava Vetchinnikov

Isän ryhmä rakensi Konecranesille kevyen akkukäyttöisen nostimen, jolla pystyi kännykästä nappia painamalla nostamaan asioita tosi nopeasti ja kätevästi. Olen tosi ylpeä siitä, mitä isä kavereineen on saanut aikaiseksi.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Jenni Inciarte Villaverde, sisustusarkkitehtuurin opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Jenni Inciarte Villaverde

Itse ainakin koen, että itku kuuluu ihmiselle. Ajatus = ihmisyys -kurssillemme päädyin tekemään omasta aviomiehestäni maalauksen nimeltä ’Miehet eivät itke’.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Laura Remes, elektroniikka- ja sähkötekniikan opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Laura Remes

Haluan elää ikuisesti. Viime aikoina olen seurannut, kuinka huikeita edistysaskelia on saavutettu robottikäsien saralla.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Laura Meskanen-Kundu, opiskelija, New Media Design and Production / Photographer: Sinikoski

Laura Meskanen-Kundu

Sensual Mathematics -kurssilla ryhmämme on ollut suunnittelemassa ja rakentamassa matemaattista köynnöspuutarhaa. Matemaattinen puutarhamme nousee Tiedekeskus Heurekassa lähes kuuden metrin korkeuteen.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Andreas Lindberg, tohtoriopiskelija, biotuotteiden ja biotekniikan laitos / kuvaaja: Sinikoski

Andreas Lindberg

CHEMARTS-kursseilla on ollut innostavaa huomata, kuinka insinööri- ja muotoiluopiskelijat tutustuvat biomateriaaleihin yhdessä.

Aalto University, Otaniemi stories: Elisa Spigai, student of New Media Design, Media Lab / Kuvaaja: Sinikoski

Elisa Spigai

Lähtökohtani oli tutkia, miten monimuotoisuutta voidaan viestitä. Aalto Festivalin visuaalisen ilmeen työstäminen oli hauska ja innostava tapa oppia ja kokeilla uusia asioita.

Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Aleksi Partanen, kone- ja rakennustekniikan opiskelija / Kuvaaja: Sinikoski

Aleksi Partanen

Olen harrastanut lumilautailua pienestä pitäen ja kiertänyt sen myötä kilpailuja eri puolilla maailmaa. Olin jo ajatellut, että tämä vuosi jäisi viimeiseksi kaudeksi, mutta pienen tauon jälkeen kisaaminen alkoi tuntua taas mielekkäältä.

testi

Sara Troberg at the Moynihan Station jobsite in New York
Opiskelu Aallossa

Sara Troberg

A master's degree in the field of construction took Sara Troberg from Otaniemi to New York.
Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Topi Kairenius, Fat Lizard / Kuvaaja: Sinikoski
Yrittäjyys ja startupit

Topi Kairenius

Otaniemi sijaitsee loistavalla paikalla ja täällä on positiivinen tekemisen meininki. Siksi päätimme muuttaa kavereiden kesken perustamamme pienpanimon tänne uusiin tiloihin.
Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Jennifer S. Lipkin & Heli Juuti, tila- ja kalustesuunnittelun opiskelijoita / Kuvaaja: Sinikoski
Kampus

Jennifer S. Lipkin ja Heli Juuti

Sairaudet, paiseet, virukset, alienit ja uudelleensyntyminen. Siinä aiheita, joista olemme tänään ammentaneet. Olemme projektin kanssa vasta lähtökuopissa.
Aalto University, Otaniemi stories: Katrín Ólína, Aalto University’s Artist-in-Residence at ADD Lab / Photographer: Sinikoski
Kampus

Katrín Ólína

Olen luonut 40 talismaanin kokoelman ADD-laboratoriossa. Talismaanit tarjoavat parannuskeinoja, ideoita ja energiaa, joihin voimme yhdistää ja jotka auttavat meitä kehittämään itseämme.