Palvelut

Aallon käyttäjätunnukset ja IT-luvat

Työn ja opintojen suorittamiseksi vaaditaan IT-luvat. Lupien avulla pääset käyttämään Aallon lukuisia IT-palveluita, tietojärjestelmiä ja työkaluja.

Aalto-tunnusten aktivointi

Jokaiselle opiskelijalle ja kuukausipalkkaa saaville henkilöille luodaan automaattisesti Aalto-tunnus, jolla Aallon IT-palveluja käytetään. Aktivointi: password.aalto.fi.

Vierailijatunnus: Siviilipalvelusmiehille, palkattomille harjoittelijoille ja satunnaista palkkiota saaville henkilöille käyttäjätunnusta ei luoda automaattisesti, vaan tunnusta haetaan erikseen lomakkeella Ei-työsuhteessa olevien henkilötietolomake (lomake on sivulla https://www.aalto.fi/fi/palvelut/hr-lomakkeet-ja-hyvaksymisvaltuudet)

password.aalto.fi (ulkoinen linkki)

Täällä voit resetoida tai vaihtaa salasanasi. Voit vaihtaa salasanan kerran 24 tunnissa.

icon / lock

Ominaisuudet

  • Pääset käyttämään Aallon tietojärjestelmiä ja työkaluja opintojen, työn ja tutkimuksen tueksi
  • Saat käyttöösi levytilaa opiskelu- tai työtiedostoille
  • Pääset käyttämään kirjaston palveluita ja lukemaan artikkeleita ja e-kirjoja ilmaiseksi
  • Saat ladata kotikoneellesi ilmaisia ohjelmistoja, kuten Windowsin ja Microsoft Officen (download.aalto.fi)
  • Pääset käyttämään suojattua eduroam-verkkoa, joka toimii kansainvälisesti
  • Voit saada käyttöösi turvallisen aalto.fi-päätteisen sähköpostin ja kalenterin, joiden avulla voi mm. varata kätevästi tiloja ja tapaamisia (ei vierailijoille)

Jokaiselle opiskelijalle ja kuukausipalkkaa saaville henkilöille luodaan automaattisesti Aalto-tunnus, jolla Aallon IT-palveluja käytetään. Siviilipalvelusmiehille, palkattomille harjoittelijoille ja satunnaista palkkiota saaville henkilöille käyttäjätunnusta ei luoda automaattisesti, vaan tunnusta haetaan erikseen. Tunnukset tulee aktivoida itsepalveluna tai asioimalla IT Servicedeskissä.

Uusille opiskelijoille lupa jaetaan opiskelujen alkaessa Sisun tietojen perusteella. Työntekijät (sekä Aalto-yliopiston henkilökunta että ulkoistetut työntekijät) ja muut käyttäjät saavat luvan Personec F-järjestelmän tietojen perusteella.

Tuki

Palveluun liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa lähetä palvelupyyntö: servicedesk.aalto.fi

Käyttäjätuki palvelee IT Servicedeskin aukioloaikoina.

Rajoitukset

Henkilökunnan luvat ovat voimassa työsuhteen loppuun saakka (+ 7 vuorokautta). 

Opiskelijoiden luvat ovat voimassa neljä (4) kuukautta valmistumisen jälkeen. Käyttöoikeuden loputtua kotihakemisto ja siellä olevat tiedostot sekä sähköpostitilin sisältö hävitetään.

Luparekisteri on yhteydessä Sisuun (opiskelijarekisteri) ja Personec F -järjestelmään (ent. Fortime, henkilökuntarekisteri). Jotta käyttäjä pystyisi käyttämään kaikkia opiskelijoille tai henkilökunnalle tarkoitettuja palveluja ja sovelluksia, tietojen tulee olla rekistereissä oikein. Käyttäjätunnuksen voimassaolo määräytyy näiden rekisteritietojen mukaan.

Ohjeita

Aalto-käyttäjätunnuksen aktivointi

Jokainen Aalto-yliopiston opiskelija ja työntekijä saa käyttöönsä Aalto-yliopiston käyttäjätunnuksen. Käyttäjätunnuksen avulla voit kirjautua Aallon tietojärjestelmiin sekä käyttää yliopiston sisäisiä palveluita.

Two people working with computers

Kuinka vaihdan salasanan

Aalto-yliopiston salasana täytyy vaihtaa 730 päivän välein ja sen voi vaihtaa Aallon tietokoneelta (Windows, Mac tai Linux) tai password.aalto.fi -portaalissa.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu