Palvelut

Sähköposti & Kalenteri

Kaikilla Aalto-käyttäjätunnuksien haltijoilla on oikeus sähköpostiin ja kalenteriin.

Sähköposti

Kirjaudu Aalto-tunnuksella:

Suositellut sovellukset: Webmail & Outlook 

Kalenteri

Kirjaudu Aalto-tunnuksella:

mail.aalto.fi

Kirjaudu Aalto Webmailiin.

icon / email

Ominaisuudet

  • Saat käyttöösi turvallisen aalto.fi-päätteisen sähköpostin, jossa on vähintään 5GB tallennustilaa
  • Sähköpostin avulla voit tarkastella tilavarauksia ja lähettää kalenterikutsuja
  • Kalenterin avulla voit tarkastella omia tapaamisia ja aikatauluja
  • Kalenterin voi jakaa, jotta oma tiimi voi myös tarkastella aikataulujasi, mikä tekee tapaamisten sopimisesta helppoa

Sähköposti- ja kalenteripalveluun kuuluu automaattinen roskaposti- ja haittaohjelmasuodatus. Kalenterin ryhmätyöominaisuuksia ovat kokouskutsut ja kalenterin jako. Kokouskutsun avulla voi tarkistaa, onko haluttu tila tai henkilö vapaa kokoukselle. Kalenterin jakamisen avulla voi tarkastella muiden kalentereita.

Asiakkaalla on web-selaimen kautta mahdollisuus käyttää joko laajaa tai suppeaa versiota sähköpostiohjelmistosta ja version valinta riippuu asiakkaan käyttämästä selaimesta. Laaja versio on käytettävissä selaimilla: Internet Explorer, Edge, Chrome, Firefox ja Safari. Muilla selaimilla asiakkaalla on käytettävänään suppeampi versio sähköposti- ja kalenteripalveluista.

Sähköpostilaatikon koko

  • Oletuskoko: 5 GB
  • Sähköpostiviestin maksimikoko: 50 MB
  • Sähköpostiviestin maksimikoko mobiili clienteissa: 10MB
  • Jos palvelun käyttäjä kuuluu Aalto-yliopiston henkilökuntaan ja hänellä on tarvetta suurempaan postilaatikkoon, se on mahdollista perustellusti.

Kalenteri

Kalenteritoiminnot ovat asiakkaan käytössä hänen käyttämänsä sähköpostiohjelmiston kautta. Kalenteria voidaan käyttää henkilökohtaisena tai jaettuna kalenterina. Käyttäessään jaettua kalenteria, asiakas voi jakaa kalenterinsa haluamilleen henkilöille. Jaetun kalenterin oikeuksia voidaan halutessa määrittää niin, että muilla on mahdollisuus joko lukea tai muokata kalenterin sisältöä. Kalenterin ryhmätyöominaisuudet ovat käytettävissä Outlookilla (MAPI ja Outlook Anywhere protokollilla) sekä Webmaililla.

Maceissa, joissa käyttöjärjestelmänä on OSX 10.6 tai uudempi, voidaan henkilökohtaista kalenteria käyttää edellä mainittujen ohjelmistojen lisäksi iCal- kalenteriohjelmalla. Jos asiakas käyttää sekä Mac Mail, että iCal ohjelmistoja, on hänellä käytössään kokouskutsutoiminto, mutta ei kalenterin jakamismahdollisuutta.

Tuki

Ongelmatilanteissa lähetä palvelupyyntö osoitteessa: servicedesk.aalto.fi Käyttäjätuki palvelee IT Servicedeskin aukioloaikoina.

Asiakkaan postin määrän ollessa 5.1 GB palvelun käyttäjä ei voi enää lähettää viestejä. Postin määrän ollessa 5.2 GB ei palvelun käyttäjä voi myöskään vastaanottaa viestejä. Kokorajan lähestyessä käyttäjän tulee siivota postilaatikostaan turhia viestejä tai vastavuoroisesti pyytää lisää tilaa postilaatikkoon IT Service Deskiltä.

Palvelun käyttöä ohjaa Aalto-yliopiston sähköpostipolitiikka, joka määrää palvelun käyttäjälle vastuita ja rajauksia palvelun käyttöön liittyen. Politiikat sähköpostin käsittelystä Aalto-yliopistossa on luettavissa Aalto-yliopiston sisäisiltä www-sivuilta: IT-politiikkoja Sivuilta löytyy erilliset politiikat sähköpostin käsittelystä opiskelijoille sekä yksiköille ja henkilökunnalle.

Sähköpostia voidaan käyttää myös muilla kuin tässä ohjeessa mainituilla ohjelmilla, mutta niiden ongelmatilanteisiin ei tarjota IT-palveluiden tukea.

Lisää ohjeita

mail.aalto.fi

Kirjaudu Aalto Webmailiin.

icon / email
Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu