Palvelut

Resurssipostilaatikon avaaminen webmailissa

Resurssipostilaatikon voi avata Aalto-yliopiston webmailissa kahdella tapaa. Lisäksi resurssipostilaatikon voi lisätä oman postilaatikon rinnalle.

Resurssipostilaatikoilla tarkoitetaan sähköpostilaatikkoa, joka ei ole henkilökohtainen sähköpostilaatikko, vaan jonkin yhteisön tai projektin yhteiseen käyttöön tarkoitettu sähköpostilaatikko. Resurssipostilaatikosta käytetään myös nimeä organisaatiopostilaatikko.

Resurssipostilaatikon voi avata Aalto-yliopiston webmailissa kahdella tapaa. Lisäksi resurssipostilaatikon voi lisätä oman postilaatikon rinnalle.

Aalto-pilvipostin osoite: outlook.office.com

Ohjeen kuvat ovat vanhoja. Ne päivitetään myöhemmin.

Resurssipostilaatikon avaaminen webmailissa - Tapa 1 ja 2

Jos haluat käyttää resurssipostilaatikkoa webmailin kautta ja lähettää viestejä resurssipostilaatikon nimissä, valitse joko tapa 1 tai tapa 2.

 

Tapa 1

1. Kirjaudu normaalisti webmailiin omalla Aalto-käyttäjätunnuksellasi.

2. Valitse oikealta ylhäältä profiilikuvasi alta Open another mailbox....

Resource mailbox 1

 

 

3. Kirjoita resurssipostilaatikon nimi/osoite hakukentään.

Resource mailbox 2

 

 

4. Valitse oikea osoite ja klikkaa Open.

Resource mailbox 3

Tapa 2

1. Voit kirjautua suoraan sähköpostiin webmail-osoitteella. Tähän ei ole mitään suoraa linkkiä vaan sähköpostilaatikon osoite pitää kirjoittaa selaimen osoite-kenttään. Osoite kannattaakin tallentaa selaimen kirjanmerkkeihin/Suosikkeihin, jolloin sitä ei aina tarvitse erikseen kirjoittaa.

Resurssipostilaatikon suora webmail-osoite noudattaa aina muotoa: https://mail.aalto.fi/owa/ResurssipostilaatikonSähköpostiosoite

Näin ollen esimerkiksi [email protected] -resurssipostilaatikon suora webmail-osoite on: https://mail.aalto.fi/owa/[email protected]

2. Kun siirryt resurssipostilaatikon osoitteeseen, avautuu ikkunaan aivan normaali webmailin kirjautumissivu.

3. Kirjaudu resurssipostilaatikkoon käyttäen henkilökohtaista Aalto-käyttäjätunnusta ja salasanaa. Resurssipostilaatikon käyttö edellyttää, että sinulle on annettu käyttöoikeudet kyseiseen laatikkoon.

Resurssipostilaatikon lisääminen oman postilaatikon rinnalle

Resurssipostilaatikon pystyy myös lisäämään näkyviin oman postilaatikkosi rinnalle. Lisäyksen jälkeen näet oman postilaatikkosi lisäksi Webmailissa aina myös resurssipostilaatikon, kun kirjaudut sisään webmailiin omilla tunnuksillasi.

Pystyt lisäämään resurssipostilaatikon webmail-näkymääsi seuraavasti:

1. Klikkaa vasemman reunan palkissa näkyvän postilaatikkosi (nimesi) päällä hiiren oikeaa nappia.

2. Valitse Add shared folder....

Resource mailbox 4

 

 

3. Kirjoita resurssipostilaatikon nimi/osoite hakukentään.

Resource mailbox 5

 

 

4. Valitse oikea osoite ja klikkaa Add.

Resource mailbox 6

 

 

5. Kun lisäys on onnistunut, ilmestyy postilaatikko sähköpostinäkymässä vasemman reunan palkkiin oman postilaatikkosi alle.

Resource mailbox 7

 

Huom! Voidaksesi lisätä resurssipostilaatikon tai toisen käyttäjän Inboxin näkyviin omaan webmailiisi, täytyy sinulla olla oikeudet lukea kyseistä postilaatikkoa.

Liittyviä ohjeita

Automaattisen poissaoloviestin asettaminen webmailissa

Voit kytkeä automaattisen poissaoloviestin webmailiin esim. lomalle lähtiessäsi. Automaattisen poissaoloviestin voi asettaa sekä henkilökohtaiseen sähköpostiin sekä resurssipostilaatikkoon.

Lähettäjän osoitteen vaihtaminen (Outlook ja webmail)

Jos sinulle on annettu käyttöoikeudet resurssipostilaatikkoon tai lähetysoikeudet toisen käyttäjän postilaatikkoon, voit lähettää viestejä näiden osoitteiden nimissä.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu