Palvelut

Resurssipostilaatikon tilaaminen

Ohjeet, miten tilata resurssipostilaatikko
 1. Lähetä pyyntö resurssipostilaatikosta sähköpostilla osoitteeseen [email protected]
 2. Pyynnöstäsi tulee ilmetä seuraavat asiat:  
  1. postilaatikon vastuuhenkilön käyttäjätunnus Jokaisella postilaatikolla täytyy olla yksi henkilö, joka vastaa laatikon käytöstä. Tällä henkilöllä on oikeus pyytää postilaatikon käyttöoikeuksien muuttamista ja henkilöiden lisäämistä postilaatikon käyttöoikeuslistalle. Vastuuhenkilö huolehtii myös postilaatikon tilan riittävyydestä ja siitä, että postilaatikkoa käytetään siihen tarkoitukseen, jota varten se on luotu.  
  2. nimitoive/osoitetoive postilaatikolle Resurssipostilaatikoiden osoitteiden nimeäminen noudattaa Aallon viestinnän määrittelemiä verkko-osoitteiden ja sähköpostiosoitteiden nimeämiskäytäntöjä, jossa sähköpostiosoitteen muoto seuraa mallia [email protected] tai [email protected], missä xxx = toiminne, yyy = laitos/yksikkö ja zzz = koulun lyhenne. Näin ollen osoite voisi olla esim. [email protected] tai [email protected] (nämä eivät ole oikeita osoitteita vaan ainoastaan esimerkkejä). Jos osoitteessa halutaan poiketa yleisestä nimeämiskäytännöstä, tulee tilaajan erikseen hyväksyttää osoite Viestintäpalveluissa. Lisätietoja osoitteiden nimeämiskäytännöistä ja osoitteiden hyväksynnästä löytyy sivulta Domain-osoitteen hakeminen.  
  3. lyhyt kuvaus postilaatikon käyttötarkoituksesta
  4. lista niiden käyttäjien käyttäjätunnuksista tai aalto-sähköpostiosoitteista, joille halutaan antaa oikeus käyttää postilaatikkoa Oletuksena kaikkiin resurssipostilaatikoihin annetaan pyydetyille käyttäjille (sekä laatikon vastuuhenkilölle) samantasoiset käyttöoikeudet: täydet lukuoikeudet ja Send as -lähetysoikeudet. Resurssipostilaatikkoon voidaan antaa käyttöoikeuksia vain Aalto-käyttäjätunnuksen omaavalle.

Resurssipostilaatikon oletuskoko on 50 GB.

Katso myös ohje resurssipostilaatikon käyttöönotosta

Katso mitä eroa on postituslistalla ja resurssipostilaatikolla: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/resurssipostilaatikot-ja-postituslistat

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: