Palvelut

Sähköpostilistan tilaaminen

Ohjeet, miten tilata sähköpostilista.

Sähköpostilista on sähköpostiviestien jakeluun erikoistunut työkalu, jonka avulla sähköpostiviestejä voi kerralla lähettää kaikkien listan jäsenten henkilökohtaiseen sähköpostilaatikkoon. Aalto-yliopistossa on käytössä Mailman- ja Exchange-postituslistat.

Exchange-postituslistoilla vastaanottajina on ainoastaan @aalto.fi-osoitteita ja näiden listojen osoite on aina [listannimi]@aalto.fi. Exchange-postituslistoja hallinnoidaan tietyn työkalun avulla.

Mailman-postituslista puolestaan voi sisältää muita kuin Aalto-yliopiston sähköpostiosoitteita ja se on muodoltaan [listannimi]@list.aalto.fi. Mailman-listoja hallinnoidaan selaimen kautta.

Sähköpostilistan tilaaminen  

1.Valitse sähköpostilistalle nimi. Kun kyseessä on Exchange-postituslista, tulee sähköpostilistan nimen noudattaa Aallon viestinnän määrittelemää nimeämiskäytäntöä (ks.  Domain-osoitteen hakeminen). Mailman-listoissa (@list.aalto.fi -päätteisissä) osoitekäytäntö on hieman vapaampaa.  

2. Mikäli sähköpostilistan osoite poikkeaa domain-politiikasta, hyväksytä se Aallon viestinnässä ([email protected]). Katso tarkemmat ohjeet Domain-osoitteen hakemisesta  kohdasta "Osoitteiden hakeminen". Ensisijainen ohje on kuitenkin pyrikiä ottamaan domain-politiikan mukainen osoite ilman erillistä hyväksyntää.

Esimerkkinä mainittakoon, että osoitteet noudattavat muotoa:

Poikkeuksena on kurssien sähköpostiosoitteet, jotka ovat muotoa:

3. Kun tilattava sähköpostilista noudattaa nimeämiskäytäntöä, voit tilata sen suoraan Aallon IT:ltä lähettämällä pyynnön sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Pyynnöstä tulee käydä selville seuraavat asiat:

  • Mikä on listalle toivottava osoite?
  • Tilaatko postituslistan vai resurssipostilaatikon?
  • Tuleeko postituslistasta Exchange- vai Mailman-postituslista?
  • Kuka on listan vastuuhenkilö/manageri? Vastuuhenkilöitä/managereita voi olla useampi. Lähetä lisäksi heidän sähköpostiosoitteensa.
  • Mihin käyttötarkoitukseen lista tulee?
  • Onko tarvetta rajoittaa, kuka listalle voi viestejä lähettää (rajoittamaton / vain @aalto.fi -osoitteen omaavat / vain listalla olijat /  muu)?
  • Lisäksi viestissä tulee olla mukana Aallon viestinnän hyväksyntä postituslistan osoitteelle, mikäli osoite poikkeaa Aalto-yliopiston nimeämispolitiikasta.

Katso mitä eroa on postituslistalla ja resurssipostilaatikolla

https://www.aalto.fi/fi/palvelut/resurssipostilaatikot-ja-postituslistat

Liittyviä ohjeita

Mailman-postituslistat - viestien moderointi

Ohjeet, miten moderoida viestejä mailman-postituslistoilla.

Mailman-postituslistat - vastaanottajien lisääminen ja poistaminen

Ohjeet, miten lisätä ja poistaa vastaanottajia mailman-postituslistoilla.

Exchange-postituslistat - vastaanottajan lisääminen ja poistaminen

Postituslista on sähköpostiviestien jakeluun erikoistunut työkalu, jonka avulla sähköpostiviestejä voi kerralla lähettää kaikkien listan jäsenten henkilökohtaiseen sähköpostilaatikkoon.

Exchange-postituslistat - viestien moderointi

Postituslista on sähköpostiviestien jakeluun erikoistunut työkalu, jonka avulla sähköpostiviestejä voi kerralla lähettää kaikkien listan jäsenten henkilökohtaiseen sähköpostilaatikkoon.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: