Palvelut

Automaattisen poissaoloviestin asettaminen webmailissa

Voit kytkeä automaattisen poissaoloviestin webmailiin esim. lomalle lähtiessäsi. Automaattisen poissaoloviestin voi asettaa henkilökohtaiseen sähköpostiin ja resurssipostilaatikkoon.

Voit kytkeä automaattisen poissaoloviestin webmailiin esim. lomalle lähtiessäsi. Automaattisen poissaoloviestin voi asettaa henkilökohtaiseen sähköpostiin ja resurssipostilaatikkoon.

Henkilökohtainen sähköposti

Jos haluat esim. lomalle lähtiessäsi kytkeä päälle sähköpostiisi automaattisen poissaoloilmoituksen, toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään Aalto sähköpostiin osoitteessa https://outlook.office.com/

2. Avaa asetukset klikkaamalla oikealta ylhäältä rattaan näköistä kuvaketta. Valitse  avautuvasta näkymästä Näytä kaikki Outlookin asetukset

View all Outlook settings

3. Valitse  Sähköposti -> Automaattiset vastaukset.

Turn on automatic replies

4. Voit asettaa automaattiset vastaukset toistaiseksi voimassa oleviksi (”Ota automaattiset vastaukset käyttöön”). Voit aina poistaa tämän toiminnon käytöstä napauttamalla ”täppää” uudestaan. Voit myös halutessasi asettaa ajan, alkaminen ja loppuminen, jolloin automaattisia vastauksia lähetetään. 

5. Kun vierität ikkunaa hieman alaspäin, pääset lisäämään vastauksena lähetettävän viestin. Voit asettaa vastauksen omaan organisaatioon kuuluvalle ja myös sen ulkopuoliselle lähettäjälle. Voit myös valita, että vastaus lähtee vain niihin sähköpostiosoitteisiin, jotka löytyvät yhteystiedoistasi. 

Automatic replies

6. Jos rastitat kohdan ”Lähetä vastaukset vain tiettynä ajanjaksona”, avautuu ajan syötön lisäksi lisää valintoja, joiden avulla voidaan määrittää kalenterin ja kokousten käsittelyä määritellyltä ajalta

7. Paina lopuksi Tallenna tallentaaksesi juuri tekemäsi muutokset. ”Hylkää” hylkää tehdyt muutokset asetuksiin. 

8. Automaattinen poissaoloviesti on nyt asetettu. 

Resurssipostilaatikko 

Kaikki käyttäjät, joilla on oikeudet resurssipostilaatikkoon, voivat käydä webmailin kautta asettamassa automaattisen poissaoloilmoituksen.  

Kirjaudu omalla henkilökohtaisella Aalto-käyttäjätunnuksellasi sisään resurssipostilaatikkoon osoitteessa: https://outlook.office.com/mail/[email protected] 

Käyttöliittymä resurssipostilaatikossa on samanlainen kuin henkilökohtaisessa sähköpostissa. Löydät automaattisen poissaoloviestin asettamiseen tarvittavat asetukset valikosta: Asetukset -> Näytä kaikki Outlookin asetukset -> Sähköposti -> Automaattiset vastaukset. 

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: