Palvelut

Sähköpostin täydet otsikkotiedot (full headers) näkyviin

Vian sattuessa IT-palvelu saattaa pyytää sinua lähettämään sähköpostin täydet otsikkotiedot (full headers), jotta vian selvitys nopeautuu. Saat täydet otsikkotiedot näkyviin ohjelmasta riippuen eri tavoilla. Tässä ohjeet muutamalle ohjelmalle.

Webmail

Kirjaudu webmailiin https://outlook.office.com

1. Kilkkaa viestiä hiiren oikealla (viestiä ei tarvitse avata).

2. Valitse View message details (tai View > View message details).

View message details

3. Avautuvan ikkunan kentässä on viestin ns. Internet-postiotsikot / Internet e-mail headers. Kopioi kentässä näkyvät tiedot uuteen sähköpostiviestiin esimerkiksi siten, että ensin valitset kaiken tekstin ja sitten klikkaamalla hiiren oikeaa nappia valitun (sinisen) tekstin päällä ja valitsemalla avautuvasta valikosta Copy. Teksti kopioituu leikepöydälle. Sulje ikkuna klikkaamaalla Close.

Full headers OWA2

4. Aloita uusi viesti ja sijoita leikepöydällä olevat tiedot viestikenttään klikkaamalla oikeaa hiiren nappia viestikentässä ja valitsemalla avautuvasta ikkunasta Liitä.

5. Lisää vastaanottaja ja lähetä viesti.

Mozilla Thunderbird

1. Avaa viesti ja valitse More –valikosta View Source.

2. Avautuvassa ikkunassa on viestin ns. Internet-postiotsikot / Internet e-mail headers. Kopioi tiedot uuteen sähköpostiviestiin esimerkiksi siten, että ensin valitset kaiken tekstin ja sitten klikkaamalla hiiren oikeaa nappia valitun (sinisen) tekstin päällä ja valitsemalla avautuvasta valikosta Copy. Teksti kopioituu leikepöydälle. Sulje ikkuna.

Full headers Thunderbird

3. Aloita uusi viesti ja sijoita leikepöydällä olevat tiedot viestikenttään klikkaamalla oikeaa hiiren nappia viestikentässä ja valitsemalla avautuvasta ikkunasta Liitä.

4. Lisää vastaanottaja ja lähetä viesti.

Outlook 2016

1. Avaa viesti tuplaklikkaamalla (avautuu uuteen ikkunaan).

2. Mene viesti-ikkunassa File-välilehdelle ja valitse Properties.

Full headers Outlook1

3. Kopio avautuneen ikkunan kentässä Internet headers oleva teksti uuteen sähköpostiviestiin esimerkiksi siten, että ensin valitset kaiken tekstin ja sitten klikkaamalla hiiren oikeaa nappia valitun (sinisen) tekstin päällä  ja valitsemalla avautuvasta valikosta Copy. Teksti kopioituu leikepöydälle. Sulje ikkuna.

Full headers Outlook2

4. Aloita uusi viesti ja sijoita leikepöydällä olevat tiedot viestikenttään klikkaamalla oikeaa hiiren nappia viestikentässä ja valitsemalla avautuvasta ikkunasta Liitä.

5. Lisää vastaanottaja ja lähetä viesti.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu