Alumneille

Kaikki tarinat: Alumnilta alumnille

Aalto-yliopiston alumnit vaikuttavat yhteiskunnassa monin tavoin. Alumniverkostoomme kuuluu jo lähes 45 000 alumnia yli 80 eri maassa.
Kuva: Elisa Luoto ja Heidi Maria Huovinen

Elisa Luoto: Rakennamme siltaa muotoilijoiden ja valmistajien välille

Muotoilualan yrittäjä kehottaa rakentamaan yhteistyöverkostoa opintojen aikana aktiivisesti. Opinnot toivat Luodon ja Heidi Maria Huovisen yhteen. Opintotaival loi pohjan keskinäiselle luottamukselle ja halulle toimia yhdessä design-yrittäjinä.

Alumneille
Kuva: Mikko Dufva (kuvaaja Miikka Pirinen)

Mikko Dufva: Murrosajassa on tärkeää kuvitella yhdessä toivottavia tulevaisuuksia

Tulevaisuudentutkija pysähtyy uteliaisuuttaan myös aluksi vähäpätöisiltä tuntuvien asioiden äärelle. Hänen tehtävänsä on haastaa sekä omia että muiden ajatusmalleja ja innostaa meidät kuvittelemaan yhdessä.

Alumneille
kuva Jamila Awadh alumni

Jamila Awadh: Monikulttuurisuus auttaa luomaan yrityskontakteja

Kauppatieteiden opinnot Aallossa täydensivät aikaisempia opintoja ja karttunutta kokemusta. Ne johtivat Jamila Awadhin nykyiseen asemaan liiketoiminta- ja markkinointijohtajana Polar Glucanilla.

Alumneille
Kuva: Mikko Koivisto

Mikko Koivisto: Opintojen monialaisuus synnyttää uniikkia osaamista

Palvelumuotoilun pioneeri, taiteen maisteri Mikko Koivisto siirtyi konsultoinnista energiateollisuuteen ilmastonmuutoksen yhteiskunnallisten kysymysten äärelle. Nyt hänellä on mahdollisuus kehittää Helenin asiakaskokemusta ja ratkoa energia-alan murroksen haasteita.

Alumneille
Lumi Maunuvaara, HAVU Cosmetics

Lumi Maunuvaara: Kaksikymppisen vimmalla yrittäjäksi kosmetiikka-alalle

Toisena opiskeluvuotenaan HAVU Cosmeticsin perustanut Lumi Maunuvaara oppi nopeasti, että startup-yrittäjältä vaaditaan rohkeutta, jopa uhkarohkeutta, mutta myös nöyryyttä. Kiinnostus omaan alaan ja yritykseen takaavat motivaation vaikeinakin hetkinä.

Alumneille
Käki Anssi

Anssi Käki: Haluan kehittyä tuloksia aikaansaavana johtajana, joka ymmärtää liiketoimintaa laaja-alaisesti

"Eettisyys, avoimuus ja tasapuolisuus ovat keskeisiä johtajan ominaisuuksia. Omassa roolissani tarvitaan myös analyyttista ajattelua, kykyä hahmottaa kokonaisuuksia ja ennakkoluulottomuutta."

Alumneille
Piia Simpanen

Piia Simpanen

Teknologiateollisuus ry:n kasvuohjelmien päällikkö Piia Simpanen oli kiinnostunut monista eri aiheista ja pohti lukioikäisenä mikä voisi olla hänen alansa. Tekninen koulutus yhdisti monipuolisuutensa kautta Piian mielenkiinnon kohteet.

Alumneille
Ernesto Hartikainen

Ernesto Hartikainen

Suomalaiskuubalaisesta Ernesto Hartikaisesta piti tulla diplomaatti, mutta hänestä tulikin diplomi-insinööri ja ekonomi. Ernesto uskoo yrittämiseen, uskaltamiseen ja heittäytymiseen.

Alumneille
Kirsikka Lehto-Asikainen

Kirsikka Lehto-Asikainen

Suomen Israelin suurlähettiläs, Kauppakorkeakoulun alumni Kirsikka Lehto-Asikainen, otti jo opiskeluaikana suunnaksi koko maailman, ja sen suunnan hän on pitänyt.

Alumneille
Alumnihaastattelu_Annaleena_Hämäläinen

Annaleena Hämäläinen

Konseptoinnin, brändäyksen ja muotoilun moniosaaja Annaleena Hämäläinen saa toteuttaa unelmaansa ja visioitaan perheyrityksen, suomalaisia design-huonekaluja valmistavan Hakolan, luovana johtajana.

Alumneille
Jukka Mäkelä

Jukka Mäkelä

Espoon kaupunginjohtaja ja Insinööritieteiden korkeakoulun Vuoden alumni 2018 Jukka Mäkelä uskoo yhteistyön ja yhdessä tekemisen voimaan.

Alumneille
Nora Rosendahl_Alumnihaastattelussa_02_2019

Nora Rosendahl

Haastattelussamme on Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksen alumni Nora Rosendahl. Nora on startup-yrittäjä ja tekee myös väitöskirjaa tulevaisuuden työstä.

Alumneille
Niklas von Weymarn

Niklas Von Weymarn

Haastateltavamme Niklas Von Weymarn on Metsä Spring Oy:n toimitusjohtaja. Hänet on myös valittu vuonna 2017 Kemian tekniikan korkeakoulun ensimmäiseksi vuoden alumniksi.

Alumneille
Anna Suonheimo ja Hanna Puharinen_Sera Helsinki

Suomalainen muotoilu työllistää Etiopian vähäosaisimpia

Diplomi-insinöörit Anna Suonheimo ja Hanna Puharinen halusivat auttaa Etiopian kurjissa oloissa eläviä naisia ja vammaisia ja luoda suomalaisen muotoilun avulla heille työpaikkoja.

Alumneille
Sanna Syri

Ilmasto- ja energia-asiat ovat lähellä Sanna Syrin sydäntä

Sanna Syri on toiminut Aalto-yliopistossa energiatekniikan ja -talouden professorina insinööritieteiden korkeakoulussa vuodesta 2010.

Alumneille
Ari Niemelä

Ari Niemelä

Insinööritieteiden korkeakoulun Vuoden alumniksi 2017 valittu laivanrakennuksen diplomi-insinööri Ari Niemelä työskentelee Meyer Turun telakalla rungon perussuunnittelun osastopäällikkönä.

Alumneille
Elina Björklund

Elina Björklund

Kauppakorkeakoulun Vuoden Alumni 2018 Elina Björklund on Reima Oy:n toimitusjohtaja ja koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on toiminut analyytikkona Kansallis-Osake-Pankissa ja Meritassa, ja johtotehtävissä Iittalassa.

Alumneille
Hele Haapaniemi

Hele Haapaniemi

Hele Haapaniemi on 24-vuotias diplomi-insinööri. Hän valmistui Kemian tekniikan korkeakoulusta viime syksynä. Tämän vuoden huhtikuussa tulee täyteen hänen ensimmäinen työvuotensa Orionilla, jossa hän työskentelee kehityskemistinä

Alumneille
Jaime De Vizcaya

Jaime De Vizcaya

Jaime De Vizcaya on meksikolais-suomalainen teollinen muotoilija, luennoitsija sekä ekologisen ja kestävän designin puolestapuhuja.

Alumneille
Aalto-yliopisto / yhteisö

Kestävän kehityksen asialla Meksikossa

Anna Asikainen työskentelee Meksikossa kestävän kehityksen ratkaisuihin ja ilmastonmuutokseen erikoistuneessa konsulttiyrityksessä. Hän on huomannut suomalaisen sisun vievän pitkälle kansainvälisessä ympäristössä.

Alumneille
Aalto-yliopisto/Alumni/Mentorointi

Yrittäjäsparrausta luoville tekijöille

Toiminnanjohtaja Pekka Krook ja elokuvataiteen opiskelija Lotta-Kaisa Riistakoski tapaavat mentoroinnin merkeissä usein jo aamuvarhain.

Alumneille
Jyrki Kasvi

Tekniikan tohtorin tie vei politiikkaan

Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jyrki Kasvi kertoo parhaaksi opiskeluajan opikseen sen, että hullutkin ideat kannattaa lausua julki, koska niistä oppii eniten.

Alumneille
Aki-Pekka Sinikoski, valokuvaaja

Aki-Pekka Sinikoski

Lokakuun alumniuutiskirjeen haastattelussa oli valokuvaaja Aki-Pekka Sinikoski. Hänen valokuviaan oli esillä Pohjoisessa valokuvakeskuksessa Oulussa. Last Machos -näyttely esitti suomalaisen sodan jälkeisen jälleenrakentajasukupolven.

Alumneille
Ilkka Niemelä, rehtori

Rehtori Ilkka Niemelä

Rehtori Ilkka Niemelän joulutervehdys alumneille

Alumneille
Pia Kåll, CapMan

Pia Kåll

Haastateltavamme Pia Kåll on CapMan Buyoutin Managing Partner. CapMan on Pohjoismaiden vanhimpia pääomasijoitusyhtiöitä, jossa Pia johtaa 14-henkistä tiimiä, joka sijoittaa pieniin ja keskisuuriin kasvuyrityksiin.

Alumneille
Perttu Karjalainen

Perttu Karjalainen

Tervetuloa seuraamaan From Alumni to Alumni -osiota. Esittelemme tässä osiossa ajankohtaisia Aalto-yliopiston nykyisiä ja tulevia alumneja, jotka jakavat kanssamme ajatuksiaan maailman menosta, urastaan ja opiskeluajastaan.

Alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: