Alumneille

Kestävän kehityksen asialla Meksikossa

Anna Asikainen työskentelee Meksikossa kestävän kehityksen ratkaisuihin ja ilmastonmuutokseen erikoistuneessa konsulttiyrityksessä. Hän on huomannut suomalaisen sisun vievän pitkälle kansainvälisessä ympäristössä.
Aalto-yliopisto / yhteisö

Anna Asikainen työskentelee Senior Consultant - Climate Risks and Opportunities -tehtävässä South Pole Groupilla kehittäen ratkaisuja ilmastorahoitukseen, päästömarkkinoihin ja ilmastonmuutoksen riskien hallintaan.

"Koen, että olen unelmatyössäni. Saan tehdä päivittäin töitä sekä julkisen että yksityisen sektorin toimijoiden kanssa ja edistää konkreettisia tekoja maapallomme hyväksi", Anna iloitsee.

Meksiko on 120 miljoonan ihmisen markkina, jossa Anna on menestynyt muun muassa suomalaisella sisulla ja periksiantamattomuudella. Kokemuksia eri työkulttuurien välillä on jaettu puolin ja toisin: suomalaisen kulttuurin kulmakivet, kuten joustavuus, tehokkuus ja lyhyemmät työpäivät ovat toimineet monikulttuurisessa työympäristössä, jossa projektit tehdään paljon suuremmassa mittakaavassa. Anna opetteli myös liike-espanjan ensimmäisen asuinvuotensa aikana, ja kielen taitaminen avasi lopulta paljon ovia ja vei nykyisten mielenkiintoisten tehtävien äärelle.

Kauppatieteiden tutkinnosta on ollut Annan nykyisessä työssä pelkkää hyötyä, sillä rahoitusmekanismien ja talouden ymmärtäminen ovat tärkeässä osassa ilmastonmuutoksen ja kansainvälisen kehityksen projekteissa. Poikkitieteellisyys on hänen mielestään suuri voimavara Aallossa.

"Maisterin lopputyössäni tutkin puhtaiden energiamuotojen käyttöönottoa Meksikon markkinassa - aihe, josta innostuin vaihto-oppilaana Meksikossa kanditutkinnon aikana", Anna kertoo.

Annan parhaisiin opiskeluajan muistoihin kuuluu Aalto LAB Mexico -projekti, jossa hän oli mukana vuonna 2012 maisteriopintojen aikana. Hän työskentelimme Calakmulissa Campechen osavaltiossa Meksikossa sijaitsevassa Maya-yhteisössä "community-based social development" -projektissa, jossa kehitettiin yhteistyössä yhteisön jäsenten kanssa monenlaisia ratkaisuja sosiaalisiin, suunnittelullisiin ja infrastruktuurisiin haasteisiin.

"Nukuimme riippukeinuissa täydellisen tähtitaivaan alla - Aallon poikkitieteellisyyttä parhaimmillaan. Myös perinteiset Kauppakorkeakoulun juhlat kuten vappu ja vuosijuhlat ovat unohtumattomia muistoja."

Nykyisessä työssään Anna tekee hommia lähes aina samanaikaisesti usean eri projektin parissa ja toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa maailmanpoliittisen tilanteen, kansainvälisten ilmastoneuvotteluiden ja yksityisen sektorin signaalien vuoksi. Maisteriopintojen aikana opiskelun, osa-aikaisen työn, opiskelijajärjestön aktiviteettien ja harrastusten yhdistäminen opetti organisointitaitoja, vastuunkantoa ja stressitilanteiden hallintaa, joista on nyt ollut huomattavasti hyötyä. Anna on huomannut suomalaisilla olevan korkea profiili kansainvälisillä työmarkkinoilla.

"Arvostan suomalaisen korkeakoulutuksen laatua ja perusteellisuutta - Aallossa kaikille esimerkiksi opetettiin akateemisen tutkimuksen perusteet ja metodit sekä lukuisia hyödyllisiä teorioita, jotka rakentavat pohjan talouden ja yhteiskunnan laajempien ilmiöiden ymmärtämiselle."

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: