Alumneille

Perttu Karjalainen

Tervetuloa seuraamaan From Alumni to Alumni -osiota. Esittelemme tässä osiossa ajankohtaisia Aalto-yliopiston nykyisiä ja tulevia alumneja, jotka jakavat kanssamme ajatuksiaan maailman menosta, urastaan ja opiskeluajastaan.
Perttu Karjalainen

Tässä ensimmäisessä haastattelussamme on Perttu Karjalainen, EntoCuben toimitusjohtaja ja perustaja. EntoCube on suomalainen edelläkävijä hyönteisten konttikasvatuksessa sekä teknologiassa.

Miksi meidän tulisi ostaa hyönteismysliä sinulta?

Se maistuu fantastiselta! Lisäksi hyönteiset ovat kiinnostava ja tervetullut lisä osaksi monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota. Tuotamme EntoCubessa laadukkaita kotimaisia hyönteistuotteita. Niitä on kätevä ostaa verkosta www.entocube.com/store. Alekoodilla KOTISIRKKA saat 10% alennuksen!

Kuka olet, mitä teet ja mitä opiskelit?

Olen Perttu Karjalainen ja aloitin Aallossa kauppisopinnot 2010. Olen ollut hyvin aktiivinen opiskelijatoiminnassa ja toimin AYY:n hallituksessa vuonna 2013. Vastuullani oli akateemiset asiat/yhteistyö yliopiston kanssa opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseksi, sekä ylioppilaskunnan talous.

Vuonna 2014 olin mukana perustamassa EntoCube Oy:tä. Tavoitteemme on ratkaista ruuantuotantoon liittyviä kestävyyshaasteita tuomalla proteiinirikkaat ja ympäristöystävälliset hyönteiset osaksi ihmisten ruokavaliota. Haaste on melkoinen, sillä joudumme rakentamaan käytännössä koko arvoketjun, vaikka painopisteemme onkin tehokkaaseen hyönteisten tuotantoon liittyvät teknologiat.

Miten päädyit opiskelemaan juuri kauppikselle?

Yliopisto ja Aallon akateeminen yhteisö on ollut minulle erinomainen kasvualusta. Matkan aikana rahan tavoittelu on vaihtunut merkityksen etsimiseksi ja arvopohjani on syventynyt ja pehmennyt. Haluan omalla työlläni ja elämälläni tuottaa ympäröivään maailmaan oikeaa arvoa, jotakin millä on väliä ja jonka seurauksena maapallon tila ja ihmisten elämä paranee aidosti.

Vuonna 2013 luin maailman ruokajärjestö FAO:n julkaiseman raportin hyönteisten potentiaalista ja innostuin. Hyönteisissä yhdistyvät intohimoni: ruoka, yrittäjyys/oman tien kulkeminen ja maailman muuttaminen paremmaksi. Olen ollut erittäin onnekas, että olen päätynyt samaan pöytään ihmisten kanssa, jotka jakavat näitä intohimoja, ja että olemme yhdessä saaneet mahdollisuuden toteuttaa unelmaa kestävämmästä ja monipuolisemmasta ruokajärjestelmästä.

Mikä on opiskeluajan paras muistosi?

Susanna Kantelisen vetämä Johtajuus Organisaatioissa kurssi oli mullistava kokemus. Kurssilla perehdyttiin kriittiseen organisaatioteoriaan ja kyseenalaistettiin melkein kaikki mitä organisaatioista ja niiden toiminnasta opetetaan. Keskiössä oli managerialismin kritiikki. Kyseenalaistettiin maailma, jossa organisaatio on rakennettu rattaan muotoon puristetuista yksilöistä ja työ-minästä. Tämä kurssi laukaisi suuren muutoksen ajattelussani.

Opiskeluajan paras oppi, josta on ollut apua työelämässä?

Yksittäisistä opeista on varmasti ollut hyötyä, mutta mielestäni keskeisempää on ajattelun kehitys ja oppimaan oppiminen. Parhaimillaan opiskelu laajentaa maailmankatsomusta ja auttaa näkemään enemmän. Matkan varrella olen myös oppinut, että omat arvot on tärkeää ymmärtää ja niiden mukaan tulee pyrkiä toimimaan. Elämän vaikeimmatkin päätökset ovat lopulta melko yksinkertaisia, jos on kirkastanut itselleen mikä todella on tärkeää ja mistä arvoista ei ole valmis luopumaan.

Kerro jokin yllättävä tieto sinusta

Olen vannoutunut raskaan musiikin ystävä ja olen soittanut kitaraa kahdessa metallibändissä.

Mitä kaikkien tulisi tehdä/kokea kerran elämässään?

Muutamaa viikkoa pidempi reppureissu vieraassa kulttuurissa.
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: