Alumneille

Piia Simpanen

Teknologiateollisuus ry:n kasvuohjelmien päällikkö Piia Simpanen oli kiinnostunut monista eri aiheista ja pohti lukioikäisenä mikä voisi olla hänen alansa. Tekninen koulutus yhdisti monipuolisuutensa kautta Piian mielenkiinnon kohteet.
Piia Simpanen

Kertoisitko itsestäsi ja urapolustasi? 

Olen helposti innostuva ja jatkuvasta kehittämisestä kiinnostunut diplomi-insinööri Espoosta. Opiskelin Aalto-yliopistossa bioadaptiivista tekniikkaa sekä työpsykologiaa ja johtamista. 

Työskentelen Teknologiateollisuus ry:ssä kasvuohjelmien päällikkönä. Kasvuohjelmat ovat jäsenyritystemme kasvua ja uudistumista vauhdittavia ohjelmia ja vertaisyhteisöjä. Yksi erityisen tärkeä kasvuohjelma itselleni on Women in Tech -organisaatioverkosto, jonka tavoitteena on kannustaa naisia teknologia-alalle ja tuoda esille monimuotoisuuden tärkeyttä teknologiabisneksessä. Monille menestyville yrityksille monimuotoisuus ja mukaanottamisen kulttuuri ovat olennainen osa yrityksen kasvustrategiaa. Olen yksi verkoston perustajista ja johdan verkoston toimintaa. Olin jo opiskeluaikana mukana EU-projekteissa, joiden tavoitteena oli lisätä naisten määrää teknologia-alalla, joten teema on minulle tuttu jo pidemmältä ajalta.  

Teknologiateollisuudessa olen ollut jo useamman vuoden töissä eri yksiköissä ja eri työtehtävissä. Olen päässyt tutustumaan laajasti erilaisiin teknologiayrityksiin ja saanut laajan verkoston yritysten mahtaviin osaajiin. 

Miten päädyit opiskelemaan juuri tuota alaa? 

Olin lukioaikana kiinnostunut monista eri aiheista, kuten psykologiasta, lääketieteestä ja matematiikasta. Pohdin eri koulutusvaihtoehtoja, mutta totesin, että (silloisessa) Teknillisessä korkeakoulussa pystyn yhdistämään monia eri mielenkiintoni kohteitani ja vahvuuksiani. Ihminen monimutkaisena olentona on aina kiehtonut minua, joten päädyin opiskelemaan sitä eri näkökulmista. Lisäksi on pakko myöntää, että halusin teekkariksi ja teekkarilakin! 

Mikä on opiskeluajan paras muistosi? 

Kaikki opiskelukavereiden kanssa yhdessä vietetty aika. Erityisesti on jäänyt mieleen monet reissut, joita teimme ympäri Suomea sekä Sähköinsinöörikillan, että Inkubion kanssa. Samalla tutustuin muiden yliopistojen teekkareihin. 

Opiskeluajan paras oppi, josta on ollut apua työelämässä? 

Ongelmaratkaisukyvyn kehittämisestä on jatkuvasti hyötyä, kun toimii nopeasti muuttuvassa (työ)elämässä. Lisäksi minulle on jäänyt opiskeluajasta vahva kaveria autetaan -mentaliteetti. Aina sai apua ja neuvoja, jos jokin asia pohditutti esimerkiksi opinnoissa. Työelämässä on tärkeää osata tarjota apua ja myös pyytää sitä. 

Kerro jokin yllättävä tieto sinusta? 

Minut on viety Otaniemeen suoraan synnytyssairaalasta, sillä vanhempani asuivat Teekkarikylässä kun synnyin. 

Mitä kaikkien tulisi tehdä ja kokea kerran elämässään? 

Hypätä benjihyppy. Ylhäältä näkee mahtavat maisemat ja hypyn jälkeen on todellinen voittajafiilis!

Kaikki tarinat: Alumnilta alumnille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: