Kandidatprogrammet i elektroteknik
Inled studierna
Välkommen till Aalto-universitetets högskola för elektroteknik!
Anvisningar för att ta emot din studieplats och anmäla dig som studerande hittar du på Aaltos sidor för nya studerande. Kandidatprogrammets introduktion ordnas i slutet av september och januari. Programmet under introduktionen gör den studerande bekant med grunderna i universitetsstudier, planering och innehåll i studierna, universitetssamfundet, tjänsterna för de studerande och försäkrar att studierna inleds smidigt.
Webbsidan kommer att uppdateras senast 27.5. och under sommaren. Uppdaterad den 13.8.2024.
Inled studierna på hösten 2024
Introduktionsveckan börjar måndag 26.8 kl. 9 med frukost på Otnäs campus, adress Otsvängen 1 (Kandidatcentret). Frukost serveras i Kandidatcentrets lobby och i restaurangen Alvari. Ingång till lobbyn från F-dörren till byggnaden, restaurang Alvari finns till höger efter entrén. Morgonen fortsätter med dekanus mottagning som äger rum på samma adress i sal U2. De nya studerandena delas in i phuxgrupper på campus på måndag eftermiddag.
Tidtabell för anmälan till undervisning, tisdag 27.8.2024
Obs! Det har gjorts förbättringsarbeten vid Aalto-universitetets metrostation under sommaren, vilket kan påverka metrostationens ingångar och gångvägarna till universitetet. Kolla aktuell information om arbeten här.
I varje phuxgrupp tillhör storasyskon. Storasyskonen är en del av universitetets tjänster för nya studerande och deras uppgift är att erbjuda kamratstöd för de studerande, ge guidning i Aalto-universitetets studieliv och hjälpa nya studerande att använda tjänsterna för studerande. I phuxgrupperna får du också information om fritidsmöjligheter som t.ex. gillet och AUS erbjuder. Storasyskonen är din första kontakt till både studierna och studielivet, utnyttja alltså introduktionen till fullo med din grupp!
Beroende av ditt ansökningsmål, storasyskon vid ditt gille kan kontakta dig redan inför introduktionsveckan angående t.ex. möjliga varaslähtö-förhandsevenemang:
- AS (automation och robotik & informationsteknik): Du kommer att få ett välkomstmeddelande och info om varaslähtö under vecka 33 (12.-16.8.). Läs AS infopaket för phux (på finska)!
- SIK (elektronik och elektroteknik): Du kommer att få ett välkomstmeddelande och info om varaslähtö under vecka 33 (12.-16.8.). Läs SIK:s infopaket för phux (på finska)!
- Inkubio (bioinformationsteknologi): Inget separat kontakt på förhand - du hittar information om förhandsevenemang i nyhetsbrev och phuxguide i augusti. Läs Inkubios infopaket för phux (på finska)!
Om du inte kan delta i första dagen av introduktionsveckan, ta kontakt med phuxkaptenen i ditt gille för att få kontakt med din storasyskon:
- AS: [email protected]
- SIK: [email protected]
- Inkubio: [email protected]
Gillenas kontaktuppgifter hittas även i nyhetsbrev och phuxguide som skickas i augusti eller i slutet av denna sida (Gillen).
Läsårets studier inleds veckan som inleds 2.9. Det är möjligt att inleda studierna även efter hemförlovningen men vi uppmanar dig att i mån av möjlighet delta i åtminstone kursanmälan som ordnas på tisdag 27.8. under introduktionsveckan, då du anmäler dig till kurser i Sisu. Kontakta [email protected] om det inte lyckas.
Inled första periodens kurser
CS-A1111 Grundkurs i programmering Y1
De två första uppgiftsinlämingen är 12.9. och 19.9. Studerande som hemförlovas från tjänstgöring kan få tilläggstid för de två första inlämningen, de övriga övningarna ska göras enligt kursens tidtabell. På kursens MyCourses-sida publiceras i slutet av augusti närmare anvisningar för hur du kan be om tilläggstid för de två första övningsomgången.
CS-A1110 Programmering 1
Undervisningsmaterialet publiceras i månadsskiftet augusti-september på adressen https://plus.cs.aalto.fi/o1/2024/. Om möjligt lönar det sig att göra de första uppgifterna redan innan hemförlovningen. Om det ser ut som att du inte hinner göra alla uppgifter för första omgången i tid, meddela det på förhand genom att skicka e-post till kursens huvudassistenter via adressen [email protected]. På detta vis är det möjligt vara flexibel med första omgångens tidtabell.
ELEC-A9110 Klassisk fysik
Du hinner bra med på kursen. Det lönar sig att kontakta den ansvariga läraren på kursen så kan ni komma överens om att justera tidtabellen för inlämningarna de första veckorna. De första veckorna är huvudsakligen repetition av saker från gymnasiet, så det lönar sig att självständigt repetera åtminstone vektorer, derivering och integrering på förhand.
ELEC-A4010 Elverkstad
Kom på övningarna direkt när du hinner och berätta för kursassistenten att du deltar för första gången. Du får extra hjälp på plats. Det lönar sig också att bekanta sig med materialet från när du var borta i MyCourses.
ELEC-A8720 Mätning av biologiska fenomen
Delta normalt. Kursen och föreläsningarna inleds andra veckan i period I. Det är bra att sätta sig in i materialet i introduktionsföreläsningen och det är bra att nätverka med andra studenter under föreläsningarna.
Matematikkurser (MS-A000x Matrisräkning och MS-A010x Differential- och integralkalkyl 1)
Vanligtvis har kurserna både uppgiftsinlämningar (PDF -> MyCourses) och automatiskt kontrollerade datoruppgifter som också kan göras på distans, men beroende på kurs kommer en del av poängen endast genom att delta i övningarna.
ELEC-C9110 Kretsanalys
Närvaro är inte obligatorisk för kursen. Kursmaterial finns tillgängligt på MyCourses. Varje vecka är det en elektroniskt återlämnad uppgift som påverkar betyget. Om möjligt, försök att lämna tillbaka uppgiften eller ett försök att lösa det.
- Bekanta dig med Aalto Förhandsintroduktionen i MyCourses. Obs: du får tillgång till MyCourses efter att du har aktiverat Aalto användarnamn och lösenord med början 1 juli. Anvisningar för aktivering av användarnamn. Mera information om förhandsintroduktionen hittar du nedan.
- Om du inte kan delta i första dagen av introduktionsveckan, ta kontakt med phuxkaptenen i ditt gille för att få kontakt med din storasyskon.
- AS (automation och robotik & informationsteknik): [email protected]
- SIK (elektronik och elektroteknik): [email protected]
- Inkubio (bioinformationsteknologi): [email protected]
- Följ med din Aalto-e-post! Du får tillgång till ditt Aalto-e-post efter att du har aktiverat ditt Aalto användarnamn.
- Om du har frågor om inledningen av studierna, kontakta planeraren eller koordinatorn vid ditt program. Även distansträffar är möjliga. Kontaktuppgifter. Du kan också ta kontakt per mejl: [email protected].
Bekanta dig med studierna redan innan introduktionsveckan med hjälp av förhandsmaterialet!
Vi har skapat förhandsmaterial, Aalto Förhandsintroduktion, som hjälper dig att förbereda dig inför introduktionen och studiestarten så bra som möjligt. Du kan självständigt bekanta dig med materialet på nätet enligt din egen tidtabell. Du kan ta stöd av materialet under hela läsåret.
I materialet får du bekanta dig med campus och studielokaler, centrala datasystem och tjänster för studerande. Det lönar sig att bekanta sig med materialet direkt efter att du aktiverat ditt Aalto-användarkonto (med början 1 juli). Anvisningar för att aktivera användarkontot. Gör följande:
- Följ stegen på Aalto Förhandsintroduktions beskrivning.
- Efter självregistreringen ska du klicka på ”Kurs” för att komma till delen ”Starta här!”. Gå igenom snabbintroduktionen.
- Kontakta adressen [email protected] om inloggningen inte lyckas.
Repetitionskurs i fysik
Vi erbjuder även en webbkurs för att repetera gymnasiets kurser i fysik och få i gång räknerutinerna inför studierna. Genom att genomföra kursen får du utöver det försprång som repetition erbjuder en studiepoäng för dina kandidatstudier. Kursen är frivillig och du kan genomföra den i egen takt under sensommaren och början av hösten. Observera att kursmaterialet är på finska. Reservera tillräckligt med tid för att genomföra kursen och för självständig repetition, ca 1–2 veckor.
Kursen öppnas 15.7.2024. Du kan logga in på kursens arbetsmiljö med ditt Aalto-användarkonto. Efter att du har aktiverat ditt Aalto-användarkonto gör följande:
- Logga in på MyCourses-arbetsmiljö med ditt Aalto-användarkonto.
- Kontakta adressen [email protected] om att du ska avlägga kursen så lägger vi till din anmälan på MyCourses-arbetsmiljön.
Genomgång av gymnasiets matematik
Har det gått en tid sedan dina tidigare matematikstudier, eller känner du bara att du behöver se över grunderna?
https://openlearning.aalto.fi/course/view.php?id=318
Generera ett användarkonto (användarnamn och lösenord). Efter detta så kan du komma åt problemen genom att söka med kurskod "Math24exe".
Problemen är tillgängliga senast 14 augusti. Repetion är mest användbar om den kan påbörjas före höstterminens början.
Alla dessa uppgifter är helt frivilliga.
Information om gillena, det vill säga ämnesföreningarna, hittar du via länkarna nedan:
- AS - gillet för automations- och systemteknik (automation och robotik, informationsteknologi)
- Inkubio - gillet för bioinformationsteknologi (bioinformationsteknologi)
- SIK - Elingenjörsgillet (elektronik och elektroteknik)
Bekanta dig även med Teknologföreningens (TF) verksamhet! Teknologföreningen är Aalto-universitetets svenskspråkiga nation.
Aalto-universitetets studentkår (AUS) erbjuder service och intressebevakning för sina ca 14 000 medlemmar. AUS bevakar sina medlemmars rättigheter och erbjuder studentbostäder och tjänster. Du kan bekanta dig AUS verksamhet och förmåner på sidan Aalto-universitetets studentkår (ayy.fi/sv).
Dessutom verkar ca 200 föreningar i anknytning till AUS, bland annat olika hobbyföreningar. Fortsätt med din gamla hobby eller börja med en helt ny! Du kan bekanta dig med föreningarna på AUS sidor.
Kandidatstuderande
Information för nya kandidatstuderande
Campuskartor, adresser och hur du tar dig till Otnäs
Välkommen till Aalto-universitetets campus i Otnäs! Campus bildar en mötesplats för universitetet, dess partner och områdets invånare.
- Publicerat:
- Uppdaterad: