Exam-tenttihuone (wiki.aalto.fi) (ulkoinen linkki)
Opiskelija voi suorittaa tenttejä tai muita tehtäviä itsenäisesti Exam-tenttihuoneissa.
Katso alla olevan Opetussuunnitelmatyön tueksi -linkin takaa opetussuunnitelmatyöhön liittyviä aikatauluja ja ohjeistuksia.
Ohjelmajohtajan käsikirja antaa lisätietoa erityisesti ohjelmajohtajille ja pääainevastaaville, mutta on hyödyllinen myös muille lukijoille, jotka toivovat ymmärrystä johtamisen prosesseista ja linjauksista.
Aalto-yliopiston opetussuunnitelmatyön ohjeet ja aikataulu on koottu tälle sivustolle.
Koulutusohjelman johtamisen käsikirja kokoaa yhteen linjauksia, ohjeita, palveluja ja hyviä käytäntöjä ohjelman johtamisen tueksi Aallossa. Tavoitteena on tukea ohjelmien johtajia, pääainevastaavia sekä muita koulutusohjelmien opetuksen toteuttamisessa sekä ohjelmien arvioinnissa ja kehittämisessä mukana olevia.
Tutustu kurssien opetuksen järjestämisen ohjeistuksiin kokonaisuutena Kurssikäytännöt-sivulla.
Tutustu sen jälkeen alta ARTSin ohjetarkennuksiin A. opiskelijoiden ilmoittautumisten hallinnoinnin ja B. opintosuoritusten arvioinnin osalta.
Löydät tämän sivun sisällöt Opettajan käsikirjasta vuoden 2024 alusta. Tätä sivua ei enää päivitetä ja se poistetaan käytöstä.
Kurssien toteutukset tehdään lukuvuosikohtaisesti opettajien ilmoittamien tietojen perusteella. Tiedot tulevan vuoden opetuksesta ilmoitetaan keskitetysti curriculum plannerin kautta keväisin ja LES varaa tietojen perusteella kursseille tilat. Sisussa julkaistaan kesäkuun alussa tulevan lukuvuoden kurssitoteutuste ajat, paikat, vastuuopettajat ja ilmoittautumistiedot.
Opiskelijat ilmoittautuvat kursseille pääsääntöisesti periodeittain. Ilmoittautumisajan päätyttyä vastuuopettajan tehtävänä on hallinnoida ilmoittautumisia, joko käsittelemällä ilmoittautuneet itse tai valuuttamalla tuntiopettajia tm. vahvistamaan kursseille pääsevät opiskelijat ilmoittautuneiden joukosta. Tarkat tiedot ilmoittautuneiden käsittelystä löydät Sisu-ohjeista. Kirjaudu sisään linkin takaa avautuvalle Wiki-sivustolle, jotta näet opettajille suunnatun sisällön.
Tieto vahvistetuista opiskelijoista siirtyy automaattisesti MyCoursesiin.
Priorisointijärjestys auttaa tekemään kurssien ilmoittautumisten hyväksynnän tai hylkäämisen oikeilla periaatteilla.
Tietoa ARTSin kursseille ilmoittautumisesta ja kursseille ottamisen priorisointijärjestys
Opintosuoritukset kirjataan pääasiassa Sisu-järjestelmässä (sisu.aalto.fi) kurssin toteutuksen arviointi-välilehdellä. Vastuuopettaja vastaa opintosuorituksen kirjauksista. Huomaa, että voit tehdä arvioinnin ensin MyCoursesissa, ja ladata arvosanat csv-tiedoston kautta Sisuun.
Erillistä Excel-tiedostoa opintosuoritusten ilmoittamiseen voi käyttää vain poikkeustapauksissa (mm. erikoistyöt), kun Sisussa arvioiminen ei ole mahdollista. Erillissuoritukset kirjataan ARTSin oppimispalveluissa.
Myös opinnäytteen osasuoritukset kirjataan erilliskirjauksian ARTSin oppimispalveluissa.
Tästä käsikirjasta saat käytännön tietoa Aalto-yliopistossa opettamisesta.
Opetukseen liittyvät ohjeistukset Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun (Aalto ARTS) tuntiopettajille.
Perustietoa Aallon opetuksen ja opiskelun ydintietojärjestelmästä.
Aallon opintopsykologit ja uraohjauspsykologi muodostavat opiskelijapalveluiden psykologiryhmän. Psykologiryhmän tavoitteena on edistää perustutkinto- ja tohtoriopiskelijoiden hyvinvoivaa opiskelua ja työllistymistä.
Saako lumiukko tekijänoikeussuojaa? Entä karvoilla koristellut alusvaatteet? Onko ohjelmoijalla isyysoikeus? Miten oopperan suoja-aika lasketaan? Näihin ja moniin muihin luovien alojen tekijänoikeutta koskeviin kysymyksiin löytyy selkeä ja helppolukuinen vastaus Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelun verkkomateriaalista.
Zoom tarjoaa viestintäohjelmiston, joka yhdistää videoneuvottelut, online-kokoukset, chatin ja mobiiliyhteistyön. Zoom on saatavana Aalto-yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille.
Etäyhteys eli VPN-yhteys mahdollistaa Aalto-yliopiston palveluiden käytön yliopiston verkon ulkopuolelta.
Opiskelija voi suorittaa tenttejä tai muita tehtäviä itsenäisesti Exam-tenttihuoneissa.
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun oppimispalvelujen yhteystiedot vastuualueittain.
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opetuksessa korostuu tekemällä oppiminen. Koulun opiskelijoiden käytettävissä ainutlaatuinen ja monipuolinen työpajaympäristö.
Joka koulussa on oma henkilökohtaisten opintojärjestelyiden yhteyshenkillö.
Aalto-yliopiston jokaisesta kurssista kerätään automaattisesti opiskelijapalautetta sähköisellä kurssipalautejärjestelmällä. Järjestelmä hakee kurssin tiedot Sisusta ja luo niiden perusteella palautelomakkeen Webropoliin. Opettajat saavat linkin kyselyyn ennen sen lähettämistä ja voivat halutessaan lisätä omia kurssikohtaisia kysymyksiä, jotka auttavat kehittämään kurssia. Kurssipalautteen hyödyntämiseen osana opetuksen ja koulutuksen kehittämistä kiinnitetään Aalto-yliopistossa erityistä huomioita ja siihen saa myös tukea oppimispalveluilta.
Kurssipalautteen tuki ARTSissa: [email protected]
Kurssipalaute on ainutlaatuinen osa Aalto-yliopiston palautekokonaisuutta, sillä se tavoittaa opiskelijat läpi heidän opintojensa systemaattisesti koko Aallossa. Kurssipalautteen hyödyntäminen on tärkeä osa opetuksen ja koulutuksen kehittämistyötä sekä opiskeluun liittyvien palveluiden kehittämistä ja laadunvarmistusta. Kurssipalautetyökalu löytyy MyCoursesista. Kerättyä palautetta käytetään usealla eri tavalla ja tasolla ja sen hyödyntämiseen kiinnitetään erityistä huomiota Aallossa.
Tutustu myös
Aallossa kerätään opiskelijoilta palautetta eri vaiheissa opintoja. Opiskelijoiden palautteen hyödyntäminen on tärkeä osa opetuksen ja koulutuksen kehittämistyötä sekä opiskeluun liittyvien palveluiden kehittämistä ja laadunvarmistusta. Kerättyä palautetta käytetään usealla eri tavalla ja tasolla. Tämän lisäksi palautteen vaikuttavuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Myös opiskelijajärjestöt ja killat ovat kiinnostuneita palautteiden tuloksista.
Aalto University Course Diaries rakentaa oppimiskokemuksesta itselle, opettajalle ja muille kurssilaisille merkityksellisen ja muistettavan.
Aloita matkasi kohti datavetoista työtapaa jo tänään!
Teachers' lunch on noin kerran kuussa järjestettävä opetuksen kehittämiseen liittyvän ajankohtaisen teeman ympärille keskittyvä tunnin tapahtuma, jossa alustajan esityksen jälkeen keskustellaan teemasta. Kurssiesitekoulutukset, uusien opettajien perehdytykset ja akateemisen ohjauksen kulmakivet ovat sisällöltään samoina pysyviä koulutuksia opettajille ja akateemisille ohjaajille. Lisäksi järjestämme opetussuunnitelmakaudella aiheeseen liittyviä klinikoita.
Uusien opettajien perehdytys: Opetuksen palvelut -tiimi, [email protected]
Uusia opettajia kutsutaan perehdytyksiin myös henkilökohtaisesti kalenterikutsulla. Mikäli et ole saanut kalenterikutsua, voit ilmoittaa osallistumisestasi arts-les-osoitteeseen. Tilatiedot saat kalenterikutsun kautta.
Akateeminen ohjaus: Ilona Virtanen. Yhteydenotot akateemisen ohjauksen koulutustarpeista pyydetään osoitteeseen: [email protected]
Muut koulutukset: Linda Mäkinen, pedagoginen asiantuntija
ARTS LESin perehdytykset ja koulutukset opettajille:
To 26.9.2024 klo 13-16 Perehdytys uusille opettajille
Ti 26.11.2024 klo 13-16 Perehdytys uusille opettajille
To 13.2.2025 klo 9.30-12.30 Perehdytys uusille opettajille
Ti 6.5.2025 klo 9.30-12.30 Perehdytys uusille opettajille
Haluatko kehittää taitojasi opettajana? Osallistu Aallon pedagogisille kursseille!
Opettajapalvelut järjestää säännöllisesti koulutuksia ja työpajoja yhteisten oppimisalustojen käyttäjille osaamisen kehittämisen tueksi. MyCourses, Panopto, Turnitin, Presemo
Löydät tarjolla olevat henkilöstökoulutukset Workdayn Learning -sovelluksesta
Opetuksen palvelut -tiimin vastuisiin kuuluu muun muassa opetussuunnittelun prosessi, pedagoginen tuki, maistereiden opinnäyteprosessin tuki, opetusosaamisen arviointiin osallistuminen (Educational board), Tongji-tilauskoulutus, opettajien perehdytys ja kurssipalaute.
Meidät kaikki tavoitat sähköpostiosoitteella [email protected].