Studera vid Aalto

Studera ekonomi vid Aalto-universitetet

Är du intresserad av studier i ekonomi? Vid Aalto-universitetets handelshögskola kan du studera ekonomi från kandidatnivå till doktorsexamen i en internationell och mångvetenskaplig miljö.
Abhiteg Jammu working with other students
Ansökan till kandidatutbildningar

Finskspråkigt kandidatprogram i ekonomi

Ansökan till det finskspråkiga kandidatprogrammet i ekonomi är öppen 13.–27.3.2024. Se alla kandidatprogram vid Aalto-universitetet här.

Students at the new BIZ building by Unto Rautio

Kauppatieteet, kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri, Aalto-yliopisto

Aalto-universitetets Ekonomie kandidatprogram erbjuder övergripande kunskaper och färdigheter i företagsekonomi.

Utbildningsutbud

Engelskspråkiga kandidatprogram i ekonomi

Ansökan till de engelskspråkiga kandidatprogrammen i ekonomi är öppen 3.–17.1.2024. Se alla engelskspråkiga kandidatprogram vid Aalto-universitetet här.

Students sitting by Mikkeli's Cathedral.

International Business, Bachelor (BScBA, Michel) and Master of Science (Otnäs) in Economics and Business Administration

Bachelor’s Programme in International Business (BScBA) ger studerande omfattande kunskaper och färdigheter att bygga upp, utveckla och leda företag med globala ambitioner. En kandidatexamen i företagsekonomi med internationellt fokus ger ett antal olika karriärmöjligheter inom den privata och den offentliga sektorn, i olika branscher och på flera kontinenter.

Utbildningsutbud
Student sitting outside of the School of Business building

Economics, Bachelor of Science (Economics and Business Administration) and Master of Science (Economics and Business Administration)

Bachelor’s Programme in Economics ger verktyg och kunskap för att förstå och förklara aktuella fenomen i världen ur ett ekonomiskt perspektiv.

Utbildningsutbud
Ansökan till magisterutbildning

Magisterprogram i ekonomi

Ansökan till magisterprogrammen i ekonomi är öppen 30.11.2023–2.1.2024. Bekanta dig med utbildningsutbudet nedan eller se alla magisterprogram vid Aalto-universitetet här.

Several students, women and men discussing in the school hallway. One of the women is holding a yellow book.

Accounting, Master of Science (Economics and Business Administration)

Master´s Programme in Accounting förbereder studerande för framställande och användning av finansiell och icke-finansiell information för kontroll och administration av företag. Redovisning, oberoende av om det gäller extern redovisning eller intern rapportering är hjärtat för alla företag och en kritisk del av planeringen och beslutsprocessen i företag. Utexaminerade redovisningsstuderande har ovärderliga och i högsta grad universella färdigheter för framgångsrikt arbete i olika slags organisationer inom alla branscher och på alla kontinenter.

Utbildningsutbud
Two Aalto University students on the campus in Otaniemi.

Business Analytics, Master of Science (Economics and Business Administration)

Magisterprogrammet Business Analytics förenar på ett unikt sätt ledarskaps-, affärsverksamhets- och teknologistudierna. Programmet är arbetslivsorienterat och svarar mot branschens och framtidens behov. De utexaminerade är innovativa ledare och experter på hållbar utveckling. Studierna på programmet ger en gedigen förmåga till databaserat beslutsfattande och analytiskt tänkande och öppnar möjligheter till sakkunniguppgifter på många områden.

Utbildningsutbud
Aalto Business students browsing course books around a table

Creative Sustainability, Master of Science (Economics and Business Administration)

Programmet Creative Sustainability (CS) ger de studerande färdigheter och kunskap att tackla globala hållbarhetsutmaningar genom affärsverksamhet. Studerande med olika bakgrund förs samman av kreativa lösningar, konkret metodologi och delade värden som karakteriserar programmet. Utexaminerade är väl förberedda för ledarpositioner som kräver förståelse för affärsverksamhet för att nå de Globala målen (SDG).

Utbildningsutbud
School of Business Economics

Economics, Master of Science (Economics and Business Administration)

Master's Programme in Economics förbereder de studerande på att strukturera och förstå världen via fördjupning i ekonomisk sakkunskap och starka analytiska kunskaper kombinerade med kunskaper i beräkning och databehandling. Det är avsett för studerande som är fascinerade av komplicerade utmaningar så som klimatförändring, ojämlikhet och innovation, och som vill inrikta sig på utmaningarna på ett analytiskt sätt. De studerande har den unika möjligheten att utgöra en del av Helsinki Graduate School of Economics, som bildats av Aalto-universitetet, Hanken Svenska handelshögskolan och Helsingfors universitet, och syftar till att utbilda framtidens generation av ekonomer i världsklass.

Utbildningsutbud
Business students sitting around a table, talking and studying together.

Finance, Master of Science (Economics and Business Administration)

Dyk in i finansvärlden: lär dig att förstå finansmarknaderna, hantera risker och navigera globala problem för att möta de senaste utmaningarna på området.

Utbildningsutbud
Two business students on the Aalto University campus in Otaniemi

Global Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

Utexaminerade från magisterprogrammet Global Management är beslutsfattare med ansvarsfulla och framgångsrika uppgifter i global miljö. Studierna utvecklar studerandenas kompetens i strategi, utveckling av affärsverksamheten, ledarskap och förståelse för olika kulturer. Programmet ger en unik möjlighet att avlägga två ansedda examina: de utexaminerade blir både ekonomie magister och får den av CEMS beviljade CEMS Master in International Management (MIM)-examen.

Utbildningsutbud
IDBM students gathered around a table and drawing

International Design Business Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

IDBM är ett banbrytande program med gått rykte, som på riktigt konkretiserar Aaltos vision att integrera formgivning och teknologi med global företagsutveckling. Genom tvärvetenskapligt samarbete och utmaningar ur det verkliga affärslivet, som våra framstående samarbetspartner inom industrin erbjuder, förbereder programmet sina studerande för en karriär som nästa generation av kreativa proffs. IDBM har en unik ställning och är det enda programmet som erbjuds hos samtliga sex Aalto-skolor. Studerande utexamineras med en magistersexamen i företagsekonomi, formgivning eller teknik.

Utbildningsutbud
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.

Information and Service Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

Programmet är det mest teknikorienterade vid Aalto-universitetets handelshögskola. ISM-programmet formar studenterna till framtidens ledare i den digitala eran genom att erbjuda en unik kombination av ledarskap, företagsekonomi och teknik. ISM ger studenterna en djuplodande expertis i att utveckla, administrera och leda datatunga företag, vilket gör de utexaminerade mycket eftertraktade på arbetsmarknaden.

Utbildningsutbud
Business students gathered around a table to study together.

Marketing, Master of Science (Economics and Business Administration)

Moderna marknadsförare är kreativa och strategiska tänkare som navigerar i det digitala landskapet med ledig flexibilitet och intuition.

Utbildningsutbud
Two Aalto University business students on campus in Otaniemi.

People Management and Organizational Development, Master of Science (Economics and Business Administration)

Magisterprogrammet People Management and Organisational Development ger studerandena kompetens, analytiska och kommunikativa färdigheter samt färdigheter för grupparbete, vilket möjliggör effektiv och hållbar ledning av personalresurser och utveckling av organisationer. De utexaminerade jobbar som experter och i ledande befattningar inom områdena personalledning och organisationsutveckling. Studerande på programmet har också en unik möjlighet att avlägga en dubbelexamen vid Queenslands (AU) eller South Carolinas (US) universitet. Programmet genomförs i nära samverkan med företag, offentliga och medborgarorganisationer. Så här får studerandena tillgång till den nyaste kunskapen om personalledning och organisationsutveckling i en snabbt föränderlig verksamhetsmiljö.

Utbildningsutbud
A student and an assistant professor on Aalto University campus in Otaniemi

Strategic management in a changing world, Master of Science (Economics and Business Administration)

Strategic Management in a Changing World är ett unikt magisterprogram. Studerandena lär sig lägga upp fungerande strategier i en ständigt föränderlig omvärld. De utexaminerade är analytiska beslutsfattare som identifierar möjligheter och risker och kan agera enligt dem. Programmet ger studerandena värdefulla färdigheter och kunskap om strategi, hållbar affärsverksamhet, ledarskap och entreprenörskap.

Utbildningsutbud
Two students discussing in the School of Business building.

Sustainable entrepreneurship, Master of Science (Economics and Business Administration)

Få verktygen att leda hållbara affärsinitiativ – och kom med och lös några av världens mest akuta problem!

Utbildningsutbud

Doktorandprogram

Aalto Doctoral Programme in Business, Economics and Finance

Aalto Doctoral Programme in Business, Economics and Finance is a four-year, English-language doctoral programme with three specialization areas: Business, Economics and Finance.

Four students studying together. Three of them have their computer and one is having papers in front of them.

Så här söker du till ett doktorandprogram

Det finns många vägar till doktorandstudier vid Aalto-universitetet. Ansökan till doktorandutbildning vid Aalto-universitetet görs direkt till doktorandprogrammen. Läs mer om kraven och om vad allt doktorandstudier kan erbjuda dig!

A man with a doctor's hat on celebrating his promotion as a doctor with other doctors

Läs mer om Aalto och Handelshögskolan

Detta är Finland

Finlands utmärkta rykte kring utbildning kombinerat med många olika kurser som erbjuds på engelska gör Finland till en attraktiv studiedestination för internationella studenter. Finland kan stoltsera med den största teknikhubben i de nordiska länderna och är världsledande inom informationsteknik, handel, design och många andra akademiskt centrerade områden.

Otaniemi_Summer

Student life at Aalto

Discover genuine stories about student life at Aalto and life after graduation.

Opiskelijat juhlivat lukukauden aloitusta opiskelijahaalareissa. Kuva: Lasse Lecklin

School of Business Graduates in Working Life

Aalto University School of Business Career Services follows the career development and labor market situation of School of Business graduates.

Opiskelijoita käytävällä. Kuva: Aalto-yliopisto / Aino Huovio

School of Business alumni stories

Here you can find School of Business alumni stories. Our alumni share their professional journeys and give advice and tips regarding working life. The stories have been sorted based on the alumni's majors. The newest publications are placed first in the major groups.

School of Business students sitting

Webinars on degree programmes

What do the studies really consist of in our degree programmes and study options? Join our webinars and ask directly from the programme heads!

A student's face peaking behind a book while reading in a university library.

Håll kontakten med oss

four students sitting outside infront of the Väre building in Otaniemi

Fairs and events for applicants

This page gives information on upcoming events, fairs and webinars for applicants. Join Aalto students for a virtual coffee every Friday or come meet Aalto University students and staff in Finland and abroad!

Study at Aalto
Group of students taking a selfie on the Aalto University Campus

Chatta med våra studerande

Funderar du på hur det är att studera vid Aalto-universitetet? Chatta direkt med våra studentambassadörer!

Studera vid Aalto
Study group

Subscribe to our newsletter (extern länk)

Are you applying to Aalto? Do you want to keep up to date and get admission related news?

Ta del av våra studerandes och alumners berättelser!

The picture shows Katariina Järvinen on Aalto University campus, holding fashionable pieces of clothes in her hands.

We can transform the fashion industry by renting

Marketing Master’s student Katariina Järvinen’s company Clozeta combines two megatrends: second-hand and sharing economy.

News
Kuvassa näkyy Niclas Pitkänen Kauppakorkeakoulun Learning hubin tiloissa läppärin ääressä ja vierellään itse tehdyt ja tarkkaan mietityt eväät.

Business studies and bodybuilding

Niclas Pitkänen is a Master's student in business and economics and a Finnish Champion in bodybuilding. In this story he explains how he has managed to combine a demanding sport, work, and studies.

News
Kuvassa näkyy syksyllä 2020 kauppatieteiden maisteriopintonsa aloittava Vivianne Ruohola.

Educationalist expands knowledge with business studies

When Vivianne Ruohola was working in education export, she noticed that she also needed business knowledge and management skills - and decided to apply to a Master's programme at the School of Business.

News
Kuvassa näkyy Silja Erkamo. Kuvaaja on Roope Kiviranta Aalto-yliopistosta.

From a Bachelor of Hospitality Management to a Master of Science in Economics and Business Administration

Studying in a Master’s programme deepens and expands competence. If you like studying, you will thrive in your studies also on the basis of a degree from a university of applied sciences.

News
Kuvassa näkyy Sari Nevanpää.

To an international career through business studies in Tampere and Aalto

Sari Nevanpää, recipient of the Dean's List award, was immediately snatched into Lidl's interesting fast career track programme.

News
Kuvassa näkyy Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelija Elina Mäkelä.

GMAT or GRE – that is the question

Which graduate admission test should you take and how should you prepare for the test? And who is required to take the test?

News
Accreditation logos
  • Publicerat:
  • Uppdaterad: