Studera vid Aalto

Studera ekonomi vid Aalto-universitetet

Är du intresserad av studier i ekonomi? Vid Aalto-universitetets handelshögskola kan du studera ekonomi från kandidatnivå till doktorsexamen i en internationell och mångvetenskaplig miljö.
Students outside School of Business / photographer Unto Rautio
Ansökning till kandidat- och magisterutbildning

Finskspråkigt kandidatprogram i ekonomi

Ansökan till det finskspråkiga kandidatprogrammet i ekonomi är öppen 16. – 30.3.2022. Se alla kandidatprogram vid Aalto-universitetet här.

 

Students at the new BIZ building by Unto Rautio

Ekonomie kandidatprogram, Otaniemi kampus

Aalto-universitetets Ekonomie kandidatprogram erbjuder övergripande kunskaper och färdigheter i företagsekonomi. En examen i merkantila ämnen öppnar dörrarna för utveckling av affärsverksamheten i synnerhet ur verksamhetsperspektiv.

Utbildningsutbud

Engelskspråkiga kandidatprogram i ekonomi

Ansökan till de engelskspråkiga kandidatprogrammen i ekonomi är öppen 5. – 19.1.2022. Se alla engelskspråkiga kandidatprogram vid Aalto-universitetet här.

 

Bachelor's Program in International Business, Aalto University

International Business, Bachelor (BScBA, Michel) and Master of Science (Otnäs) in Economics and Business Administration (3 + 2 år)

Bachelor’s Programme in International Business (BScBA) ger studerande omfattande kunskaper och färdigheter att bygga upp, utveckla och leda företag med globala ambitioner. En kandidatexamen i företagsekonomi med internationellt fokus ger ett antal olika karriärmöjligheter inom den privata och den offentliga sektorn, i olika branscher och på flera kontinenter. Om du alltså på sätt eller annat vill ha en global framtid (exempelvis studera eller arbeta utomlands) ska du välja Bachelor’s Programme in International Business.

Programmet arrangeras på Aalto-universitetets campus i S:t Michel där du blir del av en sammansvetsad, internationell grupp med globalt tänkande och ambitiösa finska och utländska studerande. När du slutfört dina intensiva studier på kandidatnivå, och tillbringat en av terminerna utomlands vid ett av de toppuniversitet som programmet samarbetar med har du garanterad studierätt på ett av Master’s programmen vid Aalto-universitetets campus i Otnäs.

Utbildningsutbud
Student sitting outside of the School of Business building

Bachelor's Programme in Economics, Otaniemi Campus

Bachelor’s Programme in Economics är avsett för analytiskt tänkande studerande som är fascinerade av komplexa utmaningar såsom klimatförändringar, global ojämlikhet och ekonomisk instabilitet. Vi söker studerande med ett analytiskt tankesätt, som besitter intellektuellt nyfikenhet och som delar vår passion för att förstå hur samhällen fungerar. Vi erbjuder en utbildning i världsklass, som kombinerar kunskaper i analytiskt tänkande, beräkning och databehandling. Programmet öppnar upp för mycket varierande kariärer.

Utbildningsutbud

Prata med våra studerande!

Funderar du på hur det är att studera vid Aalto-universitetets handelshögskola? Eller undrar du hur studielivet är på campus i Otnäs eller vid enheten i S:t Michel? Nu kan du diskutera dessa saker med våra studentambassadörer via plattformen Unibuddy.

Group of students

Chat with Aalto students

Are you wondering what it is like to study at Aalto University? Or what student life is like at Aalto’s vibrant Otaniemi Campus or at the Mikkeli Unit? Come chat with our students about all things Aalto!

Study at Aalto
Ansökan till magisterutbildning

Magisterprogram i ekonomi

Ansökan till magisterprogrammen i ekonomi är öppen 1.12.2021 – 3.1.2022. Bekanta dig med utbildningsutbudet nedan eller se alla magisterprogram vid Aalto-universitetet här.

Several students, women and men discussing in the school hallway. One of the women is holding a yellow book.

Master's Programme in Accounting

Master's Programme in Accounting förbereder studerande för framställande och användning av finansiell och icke-finansiell information för kontroll och administration av företag. Redovisning, oberoende av om det gäller extern redovisning eller intern rapportering är hjärtat för alla företag och en kritisk del av planeringen och beslutsprocessen i företag. Utexaminerade redovisningsstuderande har ovärderliga och i högsta grad universella färdigheter för framgångsrikt arbete i olika slags organisationer inom alla branscher och på alla kontinenter.

Utbildningsutbud
Two Aalto University students on the campus in Otaniemi.

Master's Programme in Business Analytics

Magisterprogrammet Business Analytics förenar på ett unikt sätt ledarskaps-, affärsverksamhets- och teknologistudierna. Programmet är arbetslivsorienterat och svarar mot branschens och framtidens behov. De utexaminerade är innovativa ledare och experter på hållbar utveckling. Studierna på programmet ger en gedigen förmåga till databaserat beslutsfattande och analytiskt tänkande och öppnar möjligheter till sakkunniguppgifter på många områden.

Utbildningsutbud
School of Business Creative Sustainability

Master's Programme in Creative Sustainability - MSc in Economics and Business Administration

Master's program in Creative Sustainability (CS) ger de studerande färdigheter och kunskap att främja hållbar utveckling genom ekonomi. För att övervinna samhälleliga och miljöbetingade utmaningar förenas studerande med olika bakgrunder av de kreativa lösningar, praktiska metoder och delade värderingar som karaktäriserar programmet. De utexaminerade är väl förberedda för ledarbefattningar som kräver starka insikter i ekonomi för att nå globala mål för hållbar utveckling.

Utbildningsutbud
School of Business Economics

Master's Programme in Economics

Master's Programme in Economics förbereder de studerande på att strukturera och förstå världen via fördjupning i ekonomisk sakkunskap och starka analytiska kunskaper kombinerade med kunskaper i beräkning och databehandling. Det är avsett för studerande som är fascinerade av komplicerade utmaningar så som klimatförändring, ojämlikhet och innovation, och som vill inrikta sig på utmaningarna på ett analytiskt sätt. De studerande har den unika möjligheten att utgöra en del av Helsinki Graduate School of Economics, som bildats av Aalto-universitetet, Hanken Svenska handelshögskolan och Helsingfors universitet, och syftar till att utbilda framtidens generation av ekonomer i världsklass.

Utbildningsutbud
School of Business Finance

Master's Programme in Finance

Master’s Programme in Finance vid Aalto Univetsitetet erbjuder ett intressant studieprogram, som innehåller bland annat företagsekonomi, alternativa investeringar, fusioner och förvärv, beteendeekonomi, hållbarhet, fast inkomst, fintech och finansiell ekonometri. Studenter kan välja ett biämne och valbara studier från ett stort antal ämnen, som till exempel ekonomi, bokföring, analytik och datavetenskap, och finansiell teknik.
Studenterna i programmet är ambitiösa och har ett analytiskt tankesätt vilket gör att utexaminerade från Finance programmet är eftertraktade på arbetsmarknaden. Programmet är också en utmärkt grund för doktorandprogrammet som håller världsklass.

Utbildningsutbud
Two business students on the Aalto University campus in Otaniemi

Master’s Programme in Global Management (including CEMS MIM)

Utexaminerade från magisterprogrammet Global Management är beslutsfattare med ansvarsfulla och framgångsrika uppgifter i global miljö. Studierna utvecklar studerandenas kompetens i strategi, utveckling av affärsverksamheten, ledarskap och förståelse för olika kulturer. Programmet ger en unik möjlighet att avlägga två ansedda examina: de utexaminerade blir både ekonomie magister och får den av CEMS beviljade CEMS Master’s in International Management (MIM)-examen.

Utbildningsutbud
Aalto University IDBM master's programme students explaining a concept to a spectator

Master's Programme in International Design Business Management - MSc in Economics and Business Administration

IDBM är ett banbrytande program med gått rykte, som på riktigt konkretiserar Aaltos vision att integrera formgivning och teknologi med global företagsutveckling. Genom tvärvetenskapligt samarbete och utmaningar ur det verkliga affärslivet, som våra framstående samarbetspartner inom industrin erbjuder, förbereder programmet sina studerande för en karriär som nästa generation av kreativa proffs. IDBM har en unik ställning och är det enda programmet som erbjuds hos samtliga sex Aalto-skolor. Studerande utexamineras med en magistersexamen i företagsekonomi, formgivning eller teknik.

Utbildningsutbud
Three business students talking in a staircase, a person walks by.

Master's Programme in Information and Service Management

Programmet är det mest teknikorienterade vid Aalto-universitetets handelshögskola. ISM-programmet formar studenterna till framtidens ledare i den digitala eran genom att erbjuda en unik kombination av ledarskap, företagsekonomi och teknik. ISM ger studenterna en djuplodande expertis i att utveckla, administrera och leda datatunga företag, vilket gör de utexaminerade mycket eftertraktade på arbetsmarknaden.

Utbildningsutbud
Two pairs of Business students talking to each other by tables at a window

Master's Programme in Marketing

I dagens värld behöver organisationerna begåvningar som förstår hur globala trender, såsom digitalisering, globalisering och cirkulär ekonomi påverkar deras kärnverksamhet, strategi och varumärke. Magistersprogrammet i marknadsföring förbereder sina studerande på att anta de här utmaningarna och förser dem med de på en global marknad och för kundstrategier nödvändiga färdigheterna och kunskaperna. Resultatet är studerande som har starka kunskaper i hur man utnyttjar kännedomen om kunderna och marknaden för strategiska beslut i företag som konkurrerar på den globala marknaden.

Utbildningsutbud
Two Aalto University business students on campus in Otaniemi.

Master's Programme in People Management and Organizational Development

Magisterprogrammet People Management and Organisational Development ger studerandena kompetens, analytiska och kommunikativa färdigheter samt färdigheter för grupparbete, vilket möjliggör effektiv och hållbar ledning av personalresurser och utveckling av organisationer. De utexaminerade jobbar som experter och i ledande befattningar inom områdena personalledning och organisationsutveckling. Studerande på programmet har också en unik möjlighet att avlägga en dubbelexamen vid Queenslands (AU) eller South Carolinas (US) universitet. Programmet genomförs i nära samverkan med företag, offentliga och medborgarorganisationer. Så här får studerandena tillgång till den nyaste kunskapen om personalledning och organisationsutveckling i en snabbt föränderlig verksamhetsmiljö.

Utbildningsutbud
A student and an assistant professor on Aalto University campus in Otaniemi

Master’s Programme in Strategic Management in a Changing World

Strategic Management in a Changing World är ett unikt magisterprogram. Studerandena lär sig lägga upp fungerande strategier i en ständigt föränderlig omvärld. De utexaminerade är analytiska beslutsfattare som identifierar möjligheter och risker och kan agera enligt dem. Programmet ger studerandena värdefulla färdigheter och kunskap om strategi, hållbar affärsverksamhet, ledarskap och entreprenörskap.

Utbildningsutbud
Stay up to date!

Ta del av våra studerandes och alumners berättelser!

The picture shows Katariina Järvinen on Aalto University campus, holding fashionable pieces of clothes in her hands.

We can transform the fashion industry by renting

Marketing Master’s student Katariina Järvinen’s company Clozeta combines two megatrends: second-hand and sharing economy.

News
Kuvassa näkyy Niclas Pitkänen Kauppakorkeakoulun Learning hubin tiloissa läppärin ääressä ja vierellään itse tehdyt ja tarkkaan mietityt eväät.

Business studies and bodybuilding

Niclas Pitkänen is a Master's student in business and economics and a Finnish Champion in bodybuilding. In this story he explains how he has managed to combine a demanding sport, work, and studies.

News
Kuvassa näkyy syksyllä 2020 kauppatieteiden maisteriopintonsa aloittava Vivianne Ruohola.

Educationalist expands knowledge with business studies

When Vivianne Ruohola was working in education export, she noticed that she also needed business knowledge and management skills - and decided to apply to a Master's programme at the School of Business.

News
Kuvassa näkyy Silja Erkamo. Kuvaaja on Roope Kiviranta Aalto-yliopistosta.

From a Bachelor of Hospitality Management to a Master of Science in Economics and Business Administration

Studying in a Master’s programme deepens and expands competence. If you like studying, you will thrive in your studies also on the basis of a degree from a university of applied sciences.

News
Kuvassa näkyy Sari Nevanpää.

To an international career through business studies in Tampere and Aalto

Sari Nevanpää, recipient of the Dean's List award, was immediately snatched into Lidl's interesting fast career track programme.

News
Kuvassa näkyy Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelija Elina Mäkelä.

GMAT or GRE – that is the question

Which graduate admission test should you take and how should you prepare for the test? And who is required to take the test?

News

Studying in the Aalto campus

Aalto's main campus is an ideal environment for living, studying and leisure. Find out what our beautiful Otaniemi campus has to offer to its student community.

Learn more about the campus
Aalto University campus building behind fresh green trees. Photo: Aalto University / Mikko Raskinen
Accreditation logos
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat