Nyheter

Sammandrag av lärdomsprov på kandidat- och magisternivå publiceras från och med 1.1.2024

Sammandrag av lärdomsprov på kandidat- och magisternivå publiceras alltid öppet i publikationsarkivet Aaltodoc från och med 1.1.2024. Beslutet om publicering gäller inte lärdomsprov som har förts in i Aaltodoc före 1.1.2024.

I enlighet med ett beslut som fastställts av vicerektor Petri Suomala publiceras sammandrag av lärdomsprov på kandidat- och magisternivå alltid öppet tillsammans med lärdomsprovets övriga metadata i publikationsarkivet Aaltodoc från och med 1.1.2024. Den studerande får fortsättningsvis själv bestämma huruvida lärdomsprovet publiceras öppet i fulltext eller inte. Den studerande har fortfarande upphovsrätt till sammandraget av lärdomsprovet, trots att det publiceras, och publiceringen av sammandraget strider inte mot upphovsrätten.

Beslutet om publicering gäller inte lärdomsprov som har förts in i Aaltodoc före 1.1.2024. Sammandrag publiceras därmed inte retroaktivt.

Till följd av beslutet om publicering av sammandrag ska lärdomsprovets författare observera att hen inte inkluderar sådan information i sammandraget som hen inte vill att ska publiceras öppet på nätet. Sådan information bör presenteras någon annanstans.

Sammandraget innehåller mer information än lärdomsprovets metadata, vilket innebär att publicering av sammandraget gör det lättare att hitta lärdomsprovet. Studerande, lärare och andra personer som söker information får genom sammandraget en mer ingående bild av innehållet och forskningsmetoderna i lärdomsprovet. Detta gagnar även studerande som skriver lärdomsprov i framtiden. Publiceringen av sammandragen främjar öppen information. Därtill ökar synligheten för den forskning som bedrivs vid Aalto-universitetet.

Läs mer:

Lärdomsprovens offentlighet
 

Ge respons på sidan

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Piano Top Loungessa
Campus, Samarbete, Studier, Universitetet Publicerat:

Studenterna bestämde: två gemensamma pianon anlände till campuset

Vinnaren av Aalto-universitetets studenternas inkluderande budget är gemensam piano.
Aalto universitetet, Squad studenter, maj-2023. Foto: Aleksi Poutanen
Studier Publicerat:

Ansökningstiden för priset Master's Award in Development Studies har nu öppnats

Ansökningstiden för priset Master's Award in Development Studies för år 2024 pågår fram till den 15 augusti 2024. Genom priset vill UniPID, universitetens nätverk för utvecklingssamarbete, och Föreningen för utvecklingsforskning FSDR ge erkännande för och belöna exceptionellt förtjänstfulla lärdomsprov på magisternivå vid UniPID:s medlemsuniversitet.
Student guide illustration, language and communications studies
Studier Publicerat:

Språk, kultur och kommunikation i augusti

Språkcentret erbjuder kurser i augusti.
Ryhmätilanne
Studier Publicerat:

Stöd för välbefinnande i studierna, sommar 2024

Hej student! Aalto erbjuder självstudiematerial och vägledning under sommaren. Också SHVS betjänar studerande under sommaren.