Uutiset

Kandi- ja maisteritason opinnäytteiden tiivistelmät julkaistaan 1.1.2024 alkaen

Kandi- ja maisteritason opinnäytteiden tiivistelmät julkaistaan 1.1.2024 alkaen aina avoimesti Aaltodoc-julkaisuarkistossa. Julkaisemispäätös ei koske ennen 1.1.2024 Aaltodoc-julkaisuarkistoon tallennettuja opinnäytteitä.

Vararehtori Petri Suomalan vahvistaman päätöksen mukaisesti 1.1.2024 lähtien tallennettavien kandidaatin ja maisterin opinnäytteiden tiivistelmät julkaistaan aina avoimesti Aaltodoc-julkaisuarkistossa yhdessä opinnäytteiden muiden metatietojen kanssa. Opiskelija kuitenkin edelleen päättää itse, haluaako opinnäytteensä koko tekstin avoimesti julkaistavaksi vaiko ei. Opiskelijalla on julkaisemisesta huolimatta edelleen tekijänoikeus opinnäytteensä tiivistelmään, eikä julkaiseminen ole ristiriidassa tekijänoikeuden kanssa. 

Julkaisemispäätös ei koske ennen 1.1.2024 Aaltodoc-julkaisuarkistoon tallennettuja opinnäytteitä. Tiivistelmiä ei siten julkaista takautuvasti.

Edellä kuvatun johdosta opinnäytteen tekijän tulee huomioida, ettei Aaltodocissa metatietojen yhteydessä julkaistavassa tiivistelmässä ole tietoja, joita ei haluta julkaista avoimesti verkossa. Sellaiset asiat tulee esittää muualla.

Tiivistelmä sisältää enemmän informaatiota kuin pelkät metatiedot ja siten sen julkaiseminen parantaa opinnäytteen löydettävyyttä. Opiskelijat, opettajat ja muut tiedonhakijat saavat tiivistelmän avulla kattavamman kuvan opinnäytteen sisällöstä ja käytetyistä tutkimusmenetelmistä. Asiasta hyötyvät myös tulevat opinnäytteiden tekijät. Tiivistelmien julkaiseminen lisää tiedon avoimuutta. Se tarjoaa paremman näkyvyyden Aalto-yliopistossa tehtävään tutkimukseen.

Lue lisää:

Opinnäytteiden julkisuus
 

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Lukuvuosi-ilmoittautuminen lukuvuodelle 2024 - 2025

Lukuvuoden 2024 – 2025 varsinainen ilmoittautumisaika alkoi 2.5.2024.
Vegetarian food has lower carbon footprint
Opinnot Julkaistu:

Kampusravintoloiden aukioloajat kesällä 2024

Opiskelija- ja henkilöstöravintoloiden aukioloajoissa on muutoksia kesällä.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Kerro, millainen MyCourses työtila edistää opiskelemistasi

Kysely Moodle-työtilojen kehittämiseksi kielten opetuksessa