Uutiset

Kandi- ja maisteritason opinnäytteiden tiivistelmät julkaistaan 1.1.2024 alkaen

Kandi- ja maisteritason opinnäytteiden tiivistelmät julkaistaan 1.1.2024 alkaen aina avoimesti Aaltodoc-julkaisuarkistossa. Julkaisemispäätös ei koske ennen 1.1.2024 Aaltodoc-julkaisuarkistoon tallennettuja opinnäytteitä.

Vararehtori Petri Suomalan vahvistaman päätöksen mukaisesti 1.1.2024 lähtien tallennettavien kandidaatin ja maisterin opinnäytteiden tiivistelmät julkaistaan aina avoimesti Aaltodoc-julkaisuarkistossa yhdessä opinnäytteiden muiden metatietojen kanssa. Opiskelija kuitenkin edelleen päättää itse, haluaako opinnäytteensä koko tekstin avoimesti julkaistavaksi vaiko ei. Opiskelijalla on julkaisemisesta huolimatta edelleen tekijänoikeus opinnäytteensä tiivistelmään, eikä julkaiseminen ole ristiriidassa tekijänoikeuden kanssa. 

Julkaisemispäätös ei koske ennen 1.1.2024 Aaltodoc-julkaisuarkistoon tallennettuja opinnäytteitä. Tiivistelmiä ei siten julkaista takautuvasti.

Edellä kuvatun johdosta opinnäytteen tekijän tulee huomioida, ettei Aaltodocissa metatietojen yhteydessä julkaistavassa tiivistelmässä ole tietoja, joita ei haluta julkaista avoimesti verkossa. Sellaiset asiat tulee esittää muualla.

Tiivistelmä sisältää enemmän informaatiota kuin pelkät metatiedot ja siten sen julkaiseminen parantaa opinnäytteen löydettävyyttä. Opiskelijat, opettajat ja muut tiedonhakijat saavat tiivistelmän avulla kattavamman kuvan opinnäytteen sisällöstä ja käytetyistä tutkimusmenetelmistä. Asiasta hyötyvät myös tulevat opinnäytteiden tekijät. Tiivistelmien julkaiseminen lisää tiedon avoimuutta. Se tarjoaa paremman näkyvyyden Aalto-yliopistossa tehtävään tutkimukseen.

Lue lisää:

Opinnäytteiden julkisuus
 

Anna palautetta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto University students walking at campus on summer
Opinnot Julkaistu:

CoDaS Master's Programme in Communications and Data Science (Erasmus Mundus) - hakuaikaa 19.1. asti

CoDaS on viiden eurooppalaisen yliopiston yhteinen kansainvälinen maisteriohjelma.
Rehtori Ilkka Niemelä katse kameraan suunnattuna, kuvattuna Dipolissa
Opinnot Julkaistu:

Rehtorin kirje 7.12. – Arvostetaan ja ymmärretään toisiamme

Ilkka Niemelä pitää tärkeänä, että Aallossa jokaisen on turvallista tehdä työtä ja opiskella riippumatta taustasta, uskonnosta tai poliittista mielipiteistä.
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Opetusassistentin paikkoja auki keväälle 2024

Opetusassistentteja Sähkötekniikan ja automaation laitokselle kevätlukukaudelle 2024
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Perustutkinto-opiskelija: muista maksaa terveydenhoitomaksu! 

Terveydenhoitomaksu pitää maksaa oma-aloitteisesti eikä siitä lähetetä laskua.