Kauppakorkeakoulu

Organisaatio

Tutustu johtoomme ja organisaatioomme.
School of Business Organisation

Johto/dekaanit

Dekaani Ingmar Björkman

Dekaani, professori, KTT Ingmar Björkman (s. 1959) valmistui kauppatieteiden tohtoriksi Hanken Svenska handelshögskolanista vuonna 1989. Osan tohtoriopinnoistaan hän suoritti Stanfordin yliopistossa Yhdysvalloissa. Ennen Aalto-yliopistoon siirtymistään hän toimi Hankenilla Johtaminen ja organisaatiot -aineen professorina ja kyseisen laitoksen johtajana vuosina 1998−2011. Hän toimi Hankenin vararehtorina vuosina 2005−2007 vastuualueenaan kansainvälistyminen. Björkman on toiminut vierailevana professorina useissa Euroopan ja Aasian kauppakorkeakouluissa. Hänet on palkittu vuoden opettajana sekä Hankenilla, INSEADissa (Singapore) että Fudanin yliopistossa (Shanghai). Ingmar Björkmanin tutkimusalue on kansainvälinen johtaminen ja erityisesti ihmisten johtaminen monikansallisissa yhtiöissä.

Varadekaani Matti Suominen

Rahoituksen professori Matti Suominen on nimitetty Kauppakorkeakoulun varadekaaniksi ajalle 1.12.2017–31.7.2020. Matti Suomisen vastuualueena on tutkimus ja kansainvälinen yhteistyö.

Varadekaani Timo Saarinen

Tietojärjestelmätieteen professori Timo Saarinen on nimitetty Kauppakorkeakoulun varadekaaniksi ajalle 1.12.2017–31.7.2020. Timo Saarisen vastuualueena on opetus ja oppiminen.

Elinkeinoelämän tukiryhmä

Elinkeinoelämän tukiryhmän, Corporate Advisory Boardin (CAB) tehtävänä on tukea Kauppakorkeakoulua sen pyrkimyksessä nousta maailman parhaiden kauppakorkeakoulujen joukkoon.

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Corporate Advisory Board:

  • Toimii Kauppakorkeakoulun johdon neuvonantajana ja vahvistaa edelleen Kauppakorkeakoulun yhteistyötä yhteiskunnan ja liike-elämän kanssa.
  • Edistää Kauppakorkeakoulun mahdollisuuksia saada käyttöönsä akateemisen maailman ulkopuolista näkemystä ja resursseja korkeakoulun toiminnan pitkäjänteistä kehittämistä varten.
  • Varmistaa, että Kauppakorkeakoulun tutkimus- ja koulutusohjelmat vastaavat yritysten ja yhteiskunnan nykyisiä ja tulevia tarpeita.

Sen jäsenet ovat ansioituneita, johtavassa asemassa olevia yritysmaailman ja yhteiskunnan edustajia:

Vuorineuvos Kari Jordan
toimitusjohtaja Elina Björklund KTM Riku Asikainen Partner Pii Kotilainen toimitusjohtaja Pekka Laaksonen
toimitusjohtaja Salla Vainio
dekaani Ingmar Björkman

Alumni Advisory Board (AAB) ja Alumni Ambassadors

Alumniohjausryhmä käy keskustelua alumnitoiminnasta, koulun ulkoisista suhteista sekä varainhankinnasta. Ohjausryhmän tavoitteena on tukea Kauppakorkeakoulua opetuksen, tutkimuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen alueilla. Alumnisuurlähettiläät koostuu laajemmasta joukosta koulun aktiivisia alumneja, joista kukin edustaa liike-elämän eri osa-alueita, koulun eri koulutusohjelmia sekä tietenkin omaa vuosikurssiaan. Alumnisuurlähettiläät tukevat Kauppakorkeakoulua alumnitoiminnan kehittämisessä ja toimivat siltana opiskelijoiden, koulun ja liike-elämän välillä.

Kauppakorkeakoulun Alumnisuurlähettiläät

Kauppakorkeakoulun Alumnisuurlähettiläät koostuu laajemmasta joukosta aktiivisia alumneja, joista kukin edustaa liike-elämän eri osa-alueita, koulun eri koulutusohjelmia sekä tietenkin omaa vuosikurssiaan. Alumnisuurlähettiläät tukevat Kauppakorkeakoulua alumnitoiminnan kehittämisessä ja toimivat siltana opiskelijoiden, koulun ja liike-elämän välillä.

Alumni Advisory Board

Alumniohjausryhmä, Alumni Advisory Board, käy keskustelua alumnitoiminnasta, koulun ulkoisista suhteista sekä varainhankinnasta.

School of Business Alumni Advisory Board 2019. From the left: Ingmar Björkman, Jonna Söderholm, Mika Raulas, Juho Tuovinen, Terttu Sopanen, Elisa Liekkilä, Jaakko Eteläaho, Elina Björklund, Pasi Torppa, Arttu Aine, Norbert Juhász, Niklas Wasenius and Emilia Nevalainen.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu