Kauppakorkeakoulu – tulevaisuutta rakentamassa

Kauppakorkeakoulu

Kauppis 110 vuotta

Tule mukaan juhlistamaan 110-vuotiasta Kauppakorkeakoulua! Lahjoittamalla olet mukana varmistamassa, että Kauppakorkeakoulu on elinvoimainen myös sadan vuoden päästä.
Kauppakorkeakoulun entinen päärakennus Töölössä Kauppis 110 -logolla
Kauppakorkeakoulun entinen päärakennus Töölössä.

Meidän koulumme - Meidän tulevaisuutemme

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on kouluttanut kyltereitä jo vuodesta 1911 eli 110 vuoden ajan. Vaikka koulumme nimi ja osoite ovat vaihtuneet vuosien saatossa pariinkin otteeseen, tavoitteemme tarjota laadukasta opetusta ja tutkimustietoa yhteiskunnan kehittämiseksi on säilynyt.

Käynnistimme 110-vuotisjuhlavuoden ajaksi varainhankintakampanjan. "Kauppakorkeakoulun tavoitteena on kasvaa merkittävästi 2020-luvun aikana, jotta se voisi vastata yhteiskunnan tarpeeseen kasvattaa korkeakoulututkinnon suorittaneiden määrää”, kertoo dekaani Timo Korkeamäki. Varainhankinnalla Kauppakorkeakoulu pyrkii varmistamaan, että tavoitteet voidaan saavuttaa ja että voimme tulevaisuudessa kouluttaa yhä laajempia kylterisukupolvia opetuksemme ja tutkimuksemme laadusta tinkimättä.

Kutsuimme kaikki juhlavuoden 2021 aikana vähintään 850 euroa lahjoittaneet yksityishenkilöt kiitostilaisuuteen, joka pidettiin lauantaina 2.4.2022 Kauppakorkeakoulun entisessä päärakennuksessa Töölössä. Tilaisuudessa juhlistettiin 110-vuotiasta Kauppakorkeakoulua - sen historiaa ja tulevaisuutta - yhdessä lahjoittajien kanssa.

Kauppis – lämmin, luova ja eettinen

Katso alta video, jossa Kauppakorkeakoulun Vuoden Alumnit Salla Vainio ja Riku Asikainen muistelevat opiskeluaikojaan, pohtivat alumniutta sekä sitä, mikä inspiroi heitä lahjoittamaan.

Lue lahjoittajiemme terveisiä

Alla löydät Kauppakorkeakoulun lahjoittajien tervehdyksiä 110-vuotiaalle Kauppakorkeakoululle! Tutustu tervehdyksiin klikkaamalla nuolta vasemmalla tai oikealla. 

Kauppakorkeakoulun entinen päärakennus Töölössä Kauppis 110 -logolla

Oli kaunis syyspäivä vuonna 1962, kun alumni Kirsti Tamminen saapui uuteen opinahjoonsa Helsingin Töölössä. Rakennuksen tiiliseinää koristivat upeat reliefit. ”Tuon täytyy olla Kauppakorkeakoulu, tulen varmasti viihtymään siellä, ajattelin. Koska kulutin koulun tuoleja kahden tutkinnon verran, oli nyt reilua lahjoittaa yksi tuoli uusille sukupolville”, sanoo Tamminen.

Kauppakorkeakoulun lahjoittajien nimikkotuoleja.

Markku Talvio lahjoitti vaimolleen nimikkotuolin 50-vuotishääpäivänä. Pari tutustui toisiinsa Kauppakorkeakoulussa, jossa Talvio aloitti opintonsa 1965. ”Palasimme sinne vielä kaksi kertaa ensimmäisen tutkinnon jälkeen. Teen parhaillaan väitöskirjaani. Nimikkotuolilla on koko suvulle iso merkitys, sillä moni meistä on koulun kasvatti”, Talvio kertoo.

Tuoleja, joissa on lahjoittajan nimilaatta.

Vuonna 1966 Kauppakorkeakoulun aloittanut Outi Syvänperä muistaa hyvin uusille opiskelijoille järjestetyt mursujaiset. Hän sai kurssikavereista elinikäisiä ystäviä ja opinnoista hyvät eväät elämää varten. ”Jos lapsenlapseni joskus opiskelee Otaniemessä, voi hän istua mummin nimikkotuolissa”, Syvänperä sanoo.

Kauppakorkeakoulun Cafe Kylterin edusta.

"Isäni opiskeli Kauppiksessa, kun hän ja äitini tapasivat KY:n lauluillassa 60-luvun lopulla. Joten minua ei olisi olemassa ilman Kauppista. Opiskeluaikani venyi 6 vuoteen aktiivisissa ylioppilaskuntahommissa ja jokainen vuosi oli arvokas. Sain sekä opinnoista että opiskelijaelämästä upeat eväät elämään, lukuisia ystäviä (ja useamman kummilapsen) ja valtavasti muistoja. Kiitos ja onnea Kauppis!"

Salla Vainio

Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1988

Kauppakorkeakoulu

”Kauppis on antanut niin paljon: oppia, iloa, ystäviä, asennetta – ja vaimonkin. Lahjoitus on itsestään selvä tapa antaa vähän takaisin!”

Mika Suortti

Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1984

Kauppakorkeakoulun portaat

"1911 - 2021 - 2130,
Historian näkevät kaikki,
tulevaisuuden historian,
parhaat ajatukset ja teot,
me teemme,
juuri tänään,
ONNEA!"

Marko Parkkinen

yrittäjä, ajattelija ja tekijä

Kauppakorkeakoulu ulkopäin kuvattuna lumisissa maisemissa. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

"Onnea 110-vuotias Kauppis! Olet ikinuori. Huomaan, miten paneutuvasti seuraat aikaasi ja mukautat antamiesi palvelujen sisältöä vastaamaan ajankohtaisia tarpeita. Kuitenkin säilytät vahvan perustan ja perinteen, joille rakennat uutta. Monipuolisuutesi ja laaja-alaisuutesi nousevat arvossa, kun maailman nopeat muutokset tekevät tulevaisuuden ennustamisen vaikeaksi. Jatka entiseen malliin!"

Päivi Heikinheimo

KTM, Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1970

Kauppakorkeakoulun lahjoittajaseinä

"Kauppakorkeakoulu on rakentanut Suomea läpi nousukausien, lamojen, sotien, jälleenrakennuksen, kriisien ja kansainvälistymisen. Nyt koulumme on tulevaisuuden tekijä, kun nostamme Suomea koronakriisistä uuteen menestykseen!"

Satu Toivonen

Viestintäammattilainen, Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1988

Kauppakorkeakoulu, sisäkuva ylhäältä alaspäin. Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto

"Haluan kiittää Kauppakorkeakoulua, joka on antanut minulle erinomaisen perustan työelämään ja mahdollistanut minulle huiken ja jatkuvasti kehittyvän uran Suomen talouselämän huipulle. Ilman Kauppista tämä ei olisi ollut mahdollista. Kiitos!"

Mikko Nieminen

Toimitusjohtaja, Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1993

Kauppakorkeakoulun portaat ensimmäisestä kerroksesta toiseen kerrokseen. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

"Aloitin ensin eMBA-kurssilla v 1989. Prof. Veikko Jääskeläisen kannustamana jatkoin MBA:n opiskelulla ja valmistuin Michigan State Universityn ulkomaanopiskelujakson jälkeen v 1991, juuri alkaneeseen lamakauteen. Ilman aikuisena suoritettua opiskelua en olisi päässyt vaikeana työttömyysaikana uuteen, hyvään työpaikkaan. Kauppakorkeakoulun merkitys oli aivan oleellinen urakehitykselleni."

Jorma Piippo

eläkeläinen, Kauppakorkeakoulun alumni, MBA

Opiskelijoita istumassa Kauppakorkeakoulun pohjakerroksessa

"Havaitsin Kauppakorkeakouluun / Aaltoon perustettavan omistajuusprofessuurin. Asia tuntuu maalaisjärjelläni tärkeälle. Omistusoikeus on myös tärkeä perusoikeus, minkä jo valistusfilosofit noteeraavat. Toivon näissä merkeissä kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille aatefilosofisuutta ja parasta menestystä."

Pekka Räty

DI

Väre ja Kauppakorkeakoulu iltavalaistuksessa. Kuva: Mika Huisman / Aalto-yliopisto

"Kansainvälinen opiskelijavaihto on ensiarvoinen osa opiskelua erityisesti kaupallisissa tieteissä. Miltei kaikki työtehtävät vähintään hyötyvät kansainvälisestä näkökulmasta, jollei ole suorastaan niiden onnistumisen edellytys. Opiskelijavaihto kasvattaa myös laajakatseisena ihmisenä."

Sari Suomalainen

EU-virkamies (eläkkeellä), Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1976

Kauppakorkeakoulun Homecoming Day -alumnitapahtuma elokuussa 2018, paneelikeskustelu

"On hienoa, että Kauppakorkeakoulu sivistää suomalaista yhteiskuntaa sukupolvesta toiseen. Toivon, että näen koulun käytävillä vielä lapsenlapsianikin."

Mikael Stelander

Toimitusjohtaja, Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1990

Deloitten nimikkosali Kauppakorkeakoulun U-siivessä (Otakaari 1). Kuva: Roope Kiviranta / Aalto-yliopisto

"Helsingin Kauppakorkeakoulu on antanut minulle mahdollisuuden palata jatko-opintoihin ensimmäisen kirjeenvaihtajatutkintoni (1956) jälkeen kolme kertaa. Akateemisen loppututkinnon (KTM, 1978) jälkeen opiskelin kiinan kielen perusteet ja suoritin Pariisin Kauppa- ja Teollisuuskamarin vaativan ranskan liikekielen Diplomin (2009). Syvä kunnioituksen ja kiitoksen kumarrus opinahjolleni."

Irmeli Kaario

KTM, Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1953

Kuva Kauppakorkeakoulun promootioaktista 2016 Juhlasalissa. Kuvassa yleisöä ja sinfoniaorkesteri kukitetulla lavalla

"Kauppis merkitsi minulle opiskelijayhteisöä, akateemista vapautta, onnistumisen hetkiä ja toivoa tulevaa kohtaan. Sain tukevan ammatillisen pohjan, joka takasi nousujohteisen uran seuraaviin vuosikymmeniin."

Maarit Seppelin

Ekonomi, KTM, Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1982

Kuvassa juhlamenojen ohjaaja johdataa promootiovieraita kulkueessa

"Kukoistakoon sivistys, sydämen sivistys."

Aino-Mari Kiianmies

Portaat ja käytävä Kauppakorkeakoulussa.

"Kauppakorkeaan perustettu omistajuuden professuuri on arvokas askel edistämään omistajuutta ja sen merkityksen tunnettuutta Suomessa. Olen ilolla omalta osaltani tukemassa tätä hanketta."

Reima Linnanvirta

Aalto Töölö julkisivu Kuva: Terhi Ollikainen

"Lämpimät terveiset ja paljon onnea Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululle! Minulla on erittäin lämpimiä muistoja ajastani Runeberginkadulla ja tulen aina olemaan kiitollinen kaikesta siitä anteliaisuudesta ja tuesta, joita sain sekä koululta että suomalaisilta. Näiden molempien ansiosta en ainoastaan ole päässyt sinne missä nyt olen, vaan mikä tärkeintä, olen tullut sellaiseksi kuin olen."

Sören Seitz

Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1999

Kauppakorkeakoulu, Learning Hub. Kuva: Roope Kiviranta / Aalto-yliopisto

"Kauppis on ihan paras opinahjo! Paljon onnea 110-vuotiaalle!"

Kauppakorkeakoulun alumni

vuosikurssi 2008 eMBA

MUstavalkoinen kuva portaikosta Töölön rakennuksessa.

"Sain Kauppiksesta hyvän pohjakoulutuksen, iloisen opiskelijaelämän, paljon ystäviä ja tapasin aviomieheni siellä. Poikamme on nyt 4. sukupolvi suvustamme, joka opiskelee Helsingin Kauppakorkeassa. Itse olin 3. sukupolvi. Erityisen ylpeä olen siitä, että Musterini ja Iso-Tätini valmistuivat Kauppiksessa aikana, jolloin naisten korkeakoulutus ei ollut itsestään selvyys, 1930-ja 1960 luvuilla."

Emma Aer

Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1990

Töölö päärakennus patsas

"Kauppakorkeakoulu oli minulle erinomainen tiedon antaja, opiskeluympäristö ja yhteisö. "Kuppilacumun" suorittaminen lahjakkaiden ja innostavien opiskelutovereiden kanssa oli kirsikka kakussa. Kirstu kilahtaa kiitollisuudesta. Kiitos ja huippumenestystä jatkossakin!"

Juha Kustaa Poutiainen

Hallituksen puheenjohtaja, Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1975

Töölö lamput

"Kauppis antoi hyvän koulutuksen ja rohkean tavan ajatella. 1990-luvun lamassa rohkeasti siirryin ehdotettuun työhon yrityksen IT-osastolle ja IT-alalle jäin. Sain olla rakentamassa Suomen suuryritysten IT-järjestelmiä – mikä huikea matka! Työssäni 1970 luvun lopulla oli lasku- ja kirjoituskone, telex ja telefax, 40 vuotta myöhemmin automaatio, robotiikka, tekoäly. Paljon Onnea Kauppis ja Kiitos!"

Soila Höijer

KTM, Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1974

Aalto Töölö yläkerroksen toimistotila

"Olen saanut tehdä urani aikana mielenkiintoisia ja antoisia työtehtäviä ja siitä iso kiitos kuuluu Kauppiksessa saamalleni hyvälle pohjalle. Lahjoitus oli luonteva ja kiva tapa konkretisoida kiitos ja siten olla pienellä siivulla mahdollistamassa myös nykyisten ja tulevien opiskelijoiden opintietä. Omat lapseni ovat opintoihin hakeutumisvaiheessa ja kauppatieteet vahva vaihtoehto heillekin."

Minna Laakso

CFO, Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1989

Lue lahjoittamiseen liittyviä uutisia ja lahjoittajatarinoita

Aalto logo. Photo: Mikko Raskinen
Yliopisto Julkaistu:

Suomen Ekonomit lahjoittaa Kauppakorkeakoululle 160 000 euroa

Lahjoitus on kohdennettu kauppatieteiden osaamisen monipuolistumiseen ja tieteenalan jatkuvaan kehitystyöhön.
Omistajuuden professuurin kiitostilaisuuden ryhmäkuva.
Yliopisto Julkaistu:

Vahva investointi suomalaisen omistajuuden kehittämiseen

Suurlahjoittajille järjestetyssä kiitostilaisuudessa kerrattiin ainutlaatuisen professuurihankkeen vaiheita ja juhlistettiin professuurin perustamista.
Portrait image of Pentti Ahnger
Yhteistyö Julkaistu:

Lahjoittaja Pentti Ahnger: Kauppakorkeakoulu antoi hyvät eväät työelämään

Kiinnostuin jo työvuosina opiskelijamentoroinnista, ja olen saanut tutustua moniin mukaviin ja fiksuihin kyltereihin.
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu / Kuva Roope Kiviranta
Yliopisto Julkaistu:

Liikesivistysrahastolta 850 000 euron lahjoitus Aalto-yliopistolle kauppatieteisiin

”Lahjoitusten merkitys korostuu lisätessämme opiskelupaikkoja koulussamme.”

Lue uutisia Kauppakorkeakoulusta ja sen historiasta

Kiitosjuhla lahjoittajille, #kauppis110. Kuva: Heli Sorjonen
Yliopisto Julkaistu:

Suurkiitos Kauppakorkeakoulun tukijoille!

Lahjoitukset ovat mahdollistamassa vahvan tulevaisuuden rakentamista Kauppikselle.
Dekaani Timo Korkeamäki lahjoittajaseinäteoksen edessä. Kuva Roope Kiviranta
Yliopisto Julkaistu:

Lämpimät kiitokset Kauppis 110 -kampanjaan lahjoittaneille!

”On palkitsevaa olla töissä instituutiossa, jonka takana on näin vahva ja laaja yhteisön tuki”, sanoo dekaani Timo Korkeamäki.
Kuvassa näkyvät Kauppatieteiden Kandidaattiyhdistys ry:n puheenjohtaja Vuokko Skyttä ja sihteeri Kristiina Linnoinen. Kuvan otti Helena Salminen.
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppatieteiden Kandidaattiyhdistys ry:ltä lahjoitus Kauppakorkeakoululle

Kauppatieteiden Kandidaattiyhdistys ry. haluaa lahjoituksellaan tukea Kauppakorkeakoulun opiskelijoiden kansainvälistymistä ja kansainvälisten verkostojen luomista sekä auttaa kasvattamaan opiskelijoiden sosiaalista pääomaa.
Kauppis-muisto, Annamari Vahvaselkä ja Kaarina Väkimies
Yliopisto Julkaistu:

Lahjoita ja valitse sinulle sopivin lahjoituskohde alta

talvikuva Kauppiksen uudesta rakennuksesta

Tue Kauppakorkeakoulua

Valitse summa ja tule mukaan Kauppakorkeakoulun lahjoittajaksi.
opiskelijat_kauppis_promo_aki-pekka_sinikoski_006_web_en_en.jpg

Tue Kauppakorkeakoulun kansainvälistä opiskelijavaihtoa

Valitse summa ja tule mukaan Kauppakorkeakoulun lahjoittajaksi.
People and public artwork Donors' Wall at the School of Business.

Tue Kauppakorkeakoulun omistajuuden professuuria

Valitse summa ja tule mukaan Kauppakorkeakoulun lahjoittajaksi.

Olethan mahdollisista vähintään 10 000 euron lahjoituksista yhteydessä Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden päällikkö Jonna Söderholmiin ([email protected]) tai lahjoittajasuhteiden asiantuntija Helena Salmiseen ([email protected]). Laadimme niistä aina lahjoittajan kanssa lahjakirjan.

Lue lahjoittajien huomioinnista (mm. nimikkotuoleista, Kauppis 110 -kiitostilaisuudesta ja lahjoittajien seinäteoksesta) täällä. Lahjoituslomakkeen kautta tehtyjä lahjoituksia seurataan viikoittain, ja huomiointiin oikeuttavista lahjoituksista olemme suoraan yhteydessä lahjoittajiin (ja toimitamme mm. nimikointiohjeet).

Ota yhteyttä

Jonna Söderholm

Jonna Söderholm

Head of External Relations, School of Business
Helena Salminen

Helena Salminen

Asiantuntija, lahjoittajasuhteet
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu