Kauppakorkeakoulu

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille

Tavoitteemme Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluissa on mahdollistaa opiskelijoitamme työllistymään sujuvasti opintoja vastaaviin mielekkäisiin työtehtäviin. Olemme opiskelijoidemme tukena opintojen ajan ja tarjoamme mahdollisuuksia tutustua erilaisiin urapolkuihin ja työmahdollisuuksiin eri toimialoilla.
Aalto University School of Business offers wide range of career services for our students

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut on vuodesta 1991 lähtien toiminut siltana Kauppakorkeakoulun opiskelijoiden ja heitä työllistävien työnantajien välillä.

Kuulumme samaan yksikköön Kauppakorkeakoulun yrityssuhteiden ja alumnisuhteiden kanssa ja toimimme tiiviissä yhteistyössä Aalto-yliopiston Career Design Labin kanssa. Teemme yhteistyötä myös monien muiden yhteistyötahojen kanssa Aalto-yliopiston sisällä sekä myös valtakunnallisesti (mm. yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden Aarresaari-verkosto) ja kansainvälisesti. Palvelemme opiskelijoiden lisäksi myös työnantajia ja tarjoamme tietoa ja tilastoja valmistuneidemme sijoittumisesta.

Tuemme opiskelijoiden työuran muotoilemista tarjoamalla

 • koulutuksia
 • henkilökohtaista ohjausta
 • Aalto JobTeaser -työpaikkaportaalin sekä Highered sekä GoinGlobal portaalit kansainväliseen työnhakuun
 • Aalto Talent Expo sekä Summer Job Day -rekrytointimessut ja muita rekrytointitapahtumia
 • uratapahtumia alumnien kanssa
 • mentorointiohjelman
 • Aalto International Talent -ohjelman kansainvälisille opiskelijoillemme
 • harjoittelutukea ja -apurahoja sekä
 • monipuolista ura- ja sijoittumistietoutta eri viestinnän kanavissamme.

Viestintäkanavinamme ovat mm. uutiskirje Aalto BIZ CareerMail, Instagram sekä suorasähköpostit.

Varmista, että saat meiltä myös partneriyritysten ja työnantajien viestejä uraan ja rekrytointiin liittyen ja käy päivittämässä Sisussa yhteystietoihisi luovutusehto Yhteystietojani saa käyttää rekrytointitarkoituksiin / My contact information can be used for Recruitment purposes. Yhteystietoja ei luovuteta koskaan ulkopuolisille, mutta antamalla luvan me voimme välittää sinulle työnantajien viestejä, esimerkiksi uutisia heidän hakuajoistaan, harjoittelumahdollisuuksista ja kutsuja heidän tapahtumiinsa. Ura- ja rekrytointipalveluiden omat viestit lähetetään lähtöhtaisesti kaikille opiskelijoille, ellei itse peruuta kaikkea viestintää.

Asiakkaiden kuunteleminen on etusijalla

Keräämme aktiivisesti opiskelijoiden palautetta kaikista palveluistamme ja otamme sen huomioon kaikessa toiminnassamme ja toiminnan kehittämisessä. Lähetämme mm. vuosittain asiakastyytyväisyyskyselyn kaikille Kauppakorkeakoulun opiskelijoille. Opiskelijoiden on myös mahdollisuus päästä vaikuttamaan Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluihin ja ulkoisiin suhteisiin vuosittain valittavan opiskelijaraadin kautta. Opiskelijaraati on sparrannut palveluitamme jo vuodesta 2009 lähtien. Raatirekrytointi on haussa aina alkusyksystä, ja mukana on myös KY:n edustaja.

Raati koostuu opiskelijoista, jotka edustavat monipuolisesti Kauppakorkeakoulun eri pääaineita ja eri vuosikursseja. Raadin perustapaamisten lisäksi raatilaiset ja Kauppakorkeakoulun partneriyritysten edustajat kohtaavat yhteisessä työpajassa, jossa käydään läpi vuosittaisen opiskelijakyselymme tuloksia ja kehitetään esimerkiksi opiskelijoita ja työnantajia yhdistäviä palveluita.

Ryhmä ihmisiä seisoo fläppitaulun edessä ja näyttää keskustelevan

Oli todella mielenkiintoista päästä keskustelemaan mm. erilaisista rekrytoinnin pulmista partneriyritysten edustajien kanssa.

Kauppakorkeakoulun opiskelija, opiskelijaraadin jäsen

Opiskelijat ovat tyytyväisiä palveluihimme

Opiskelijamme ovat eri kyselyistä saadun datan mukaan pääsääntöisesti tyytyväisiä palveluihimme, tämä ilmenee mm. Universumin globaalissa tutkimuksessa opiskelijatyytyväisyyden osalta. Myös sijoittumiskyselystämme saamme hyvää palautetta jo valmistuneilta alumneilta.

Vuonna 2017 Aalto-yliopiston ylioppilaskunta myönsi Seal of Approval -palkinnon Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluille. Palkinto myönnetään epäsäännöllisin väliajoin opiskelijoiden mielestä hyville käytännöille Aalto-yliopistossa. 

Tavoitat meidät [email protected] osoitteesta. Löydät tältä sivulta lisätietoa palveluistamme ja yhteystietomme. Tutustu lisäksi suosituksiimme kansainvälisille opiskelijoillemme.

Ollaan yhteyksissä!

Ota yhteyttä

Ura- ja rekrytointipalvelut ovat erittäin tärkeä tuki opiskelijoille ja merkittävä osa yliopiston toimintaa.

Lähde: Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluiden opiskelijakysely 2024
an illustration of a person with a telescope

Työuran rakentaminen alkaa jo opintojen aikana. Tutustu yhteenvetoon palveluista ja vinkeistä, joiden avulla voit alkaa valmistautua tulevaisuuden työelämään opintojesi alusta lähtien.

Aalto JobTeaser job portal belongs to Career Services' services.

Aalto JobTeaser -portaali

Aalto JobTeaser (vain aalto-tunnuksilla) on jokaisen Aalto-yliopiston opiskelijan oma uraportaali. JobTeaserista löydät työpaikkaportaalin, jossa julkaistaan vuosittain tuhansia Aalto-yliopiston opiskelijoille soveltuvia harjoittelu- ja työpaikkoja sekä myös opinnäytetyöaiheita. 

JobTeaserista löydät myös kaikki uratapahtumamme, yritysprofiileja, oppaan työnhakua varten, Highered- ja GoinGlobal-portaalit kansainväliseen työnhakuun sekä ajanvarauksen henkilökohtaiseen uraneuvontaan. JobTeaseriin tulee täydentää henkilökohtainen profiili, joka ohjaa sitä, mitä näet työpaikkaportaalissa. Lue ohjeistus (vain aalto-tunnuksilla) ensin ja löydä juuri sinua kiinnostavat työpaikat!

 Career Services offers personal career or job search guidance

Työnhaku- ja uraneuvonta

Kauppakorkeakoulun kandi- ja maisteriopiskelijana sinulla on mahdollisuus saada henkilökohtaista työnhaku- ja uraneuvontaa Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluiden asiantuntijoilta. Tapaamisessa voimme esimerkiksi auttaa sinua tunnistamaan osaamisesi ja kuinka sanoittaa se parhaiten CV:seesi ja hakemuskirjeesi sekä antaa vinkkejä LinkedIn-profiilin laittamiseen huippukuntoon ja työhaastattelussa menestymiseen tai harjoittelu- ja työpaikan hakuun.

Tapaamisen voit varata Aalto JobTeaserin (vain aalto-tunnuksilla) kautta. 

You can find career support events on Aalto JobTeaser.

Työnhaun koulutukset ja uratapahtumat

Järjestämme lukuvuoden aikana yhdessä partneriyritystemme kanssa opiskelijoille työnhaun koulutuksia. Koulutuksissa aiheina ovat esimerkiksi menestyksekkään CV:n ja hakemuskirjeen laatiminen, LinkedInin käyttö työnhaussa, työhaastatteluissa sekä casehaastatteluissa menestyminen. Koulutuksissa saat erinomaiset vinkit usein suoraan rekrytoivilta työnantajilta!

Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin ura- ja mentorointitapahtumiin, joissa pääset juttelemaan Kauppakorkeakoulusta valmistuneiden alumnien kanssa työhön, työnhakuun ja uraan liittyvistä asioista. Alumneilta saadut vinkit ovat kullanarvoisia!

Kaikki tapahtumamme löydät Aalto JobTeaserista (vain aalto-tunnuksilla). 

Ura- ja rekrytointipalvelut ovat aina tukenani, jos on jotain epäselvyyksiä, sekä ovat hyvin joustavia!

Lähde: Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluiden opiskelijakysely 2024
Aalto Talent Expo 2019. Kuva: Rasmus Karppinen

Rekrytointimessut ja työnantajatilaisuudet

Aalto Talent Expo sekä Summer Job Day rekrytointimessuilla kohtaat Aalto-yliopiston opiskelijoita rekrytoivia työnantajia ja voit osallistua myös CV ja LinkedIn klinikoille, jossa sinua auttavat yrityskumppanimme. Lukuvuoden aikana järjestetään mahdollisuuksien mukaan myös muita rekrytointitapahtumia.

Kaikki tapahtumamme löydät Aalto JobTeaserista (vain aalto-tunnuksilla). 

Annual mentoring programs are organized by Aalto University.

Aalto-yliopiston mentorointiohjelma

Aalto-yliopiston opiskelija-alumnimentorointiohjelma tuo vuosittain yhteen noin 150 mentorointiparia. Ohjelmaan osallistuu suomalaisia ja kansainvälisiä opiskelijoitamme, sekä Aalto-yliopistosta valmistuneita alumneja Suomesta ja maailmalta. Voit hakea omaa mentoria, kun olet opinnoissasi maisterivaiheessa. Mentoroinnilla on pitkät perinteet Kauppakorkeakoululla, ja vuosittain ohjelmaan osallistuu noin 70 Kauppakorkeakoulun opiskelijaa.

Campus life by Unto Rautio

Aalto International Talent -ohjelma

Aalto International Talent -ryhmämentorointiohjelma saattaa yhteen Aalto-yliopiston kansainväliset opiskelijat ja osaajia etsivät yritykset ja organisaatiot. Opiskelijoille ohjelma tarjoaa mahdollisuuden kasvattaa verkostojaan Suomessa, ja he saavat myös tietoa suomalaisesta työelämästä, työkulttuurista ja omasta alastaan. Ohjelmaan osallistuu vuosittain noin 150-200 opiskelijaa ja 10-20 yritystä.

Two students working in a lab

Uramuotoilun työkalut

Työn tulevaisuus on muutoksia täynnä. Uramuotoilu auttaa sopeutumaan ja suuntaamaan omaa polkua. Tutustu näihin tutkimuspohjaisiin vinkkeihin ja työkaluihin ja ryhdy kokeilemaan!

Career Services support internships in Finland and abroad.

Harjoittelutuki ja -apurahat

Kauppakorkeakoulun opiskelijoilla on mahdollisuus hakea apurahaa kansainväliseen harjoitteluun tai saada harjoitteluvoucher harjoittelutukea vaativiin harjoittelupaikkoihin kotimaassa. Kotimaan harjoitteluissa tukea voi saada valtion organisaatioihin, Suomen suurlähetystöihin ja pysyviin edustustoihin ympäri maailman sekä voittoa tavoittelemattomiin yhteisöihin kotimaassa. Lisäksi myönnämme kansainvälisille opiskelijoillemme harjoittelutukea myös harjoitteluihin pienissä ja keskisuurissa yrityksissä Suomessa.

Lue lisää harjoittelusta Suomessa ja harjoittelusta ulkomailla.

Career Services for International Students | Aalto University

Career Services aims to help the international students in integrating into Finland and find meaningful careers. Tämä sivu on vain englanniksi.

Read more
Image from remote site: www.aalto.fi

Tutustu lisäksi

Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Opiskelijoita käytävällä. Kuva: Aalto-yliopisto / Aino Huovio

Kauppakorkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin hyväpalkkaisiin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneidemme työllistymisestä sekä urakehityksestä.

Kauppakorkeakoulu

Opiskelijapalaute ja urakyselyt valmistumisen jälkeen

Keskeisimmät opiskelijapalautekyselyt Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Kauppakorkeakoulu

Uutisia toiminnastamme

Nainen seisoo ulkona kädet levitettynä sivuille. Taustalla näkyy kaupunki, merta ja vuoria.

Fia Hedman pääsi kehittämään taitojaan ja oppi valtavasti uutta korkeakouluharjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä

Bella-Fia Hedman työskenteli syksyllä 2023 neljän kuukauden ajan viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä.

Uutiset
Students sitting at Aalto University School of Business
Uutiset
Welcome Evenig 2023 panel discussion.

Uudet Kauppiksen opiskelijat tapasivat alumneja Welcome Evening -tapahtumassa

Uudet Kauppiksen opiskelijat saivat tietoa työelämästä alumneilta Welcome Evening -tapahtumassa.

Uutiset
Yhteiskuvassa Khanh Vu ja Junhui Wang seisomassa rinnakkain, taustalla valkoinen seinä. Junhui Wang nojaa kevyesti Khan Vuta vasten kädet tämän hartioilla.

"Mentoroinnin myötä minulla on enemmän rohkeutta tehdä asioita, joita todella haluan"

Mentori ja mentoroitava Aalto-yliopiston mentorointiohjelmasta kertovat kokemuksistaan.

Uutiset
Students enjoying a complementary drink on a stand

Tuhansia Aallon opiskelijoita ja toistasataa organisaatioiden edustajaa kohtaavat toisensa

Aalto Talent Expo -rekrytointimessut valtaavat Otahallin seuraavan kerran 2. marraskuuta 2023.

Uutiset
Kandidaattikeskus, Otakaari 1

“Parasta oli rentous ja monipuoliset alumnit” – opiskelijat ja alumnit kohtasivat Meet Your Community -tapahtumassa

Kauppakorkeakoulun ensimmäisen vuoden opiskelijoille eli mursuille suunnatussa tapahtumassa eri pääaineista valmistuneet alumnit kertoivat urakokemuksistaan ja antoivat opiskelijoille neuvoja pääainevalintaan ja työllistymiseen.

Uutiset
ARENA-messut Töölössä vuonna 2012

Kaikki alkoi yritysesittelyistä

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Uutiset
Picture of Aalto Talent Expo fair in action

Aalto Talent Expo 2021 -messut järjestettiin onnistuneesti livenä & virtuaalisesti

”Virtuaalisen maailman ja fyysisten messujen yhdistäminen on ehdottomasti hyvä juttu, jatkakaa sillä!”

- Opiskelijapalaute Aalto Talent Expo -messuilta

Uutiset
korkeakouluharjoittelija Oona Saanio (Kauppis)

Oona Saanio sai tehdä monipuolisia tehtäviä korkeakouluharjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisissa suhteissa

Hän auttoi erityisesti ura- ja rekrytointipalveluja viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä.

Uutiset
Opiskelijoita Kauppakorkeakoululla. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

“Oli inspiroivaa kuulla alumnien vinkkejä sekä kokemuksia työstä ja opiskelusta”

Jo perinteeksi muodostunut Kauppakorkeakoulun Welcome Evening -tapahtuma keräsi jälleen yli 150 uutta maisteriopiskelijaa sekä koulumme alumneja yhteen verkostoitumaan ja keskustelemaan urapoluista, opinnoista sekä työelämästä.

Uutiset
Opiskelijoita Kauppakorkeakoululla. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

KTM-tutkintoa arvostetaan työmarkkinoilla, kertovat kokemuksestaan hiljattain valmistuneet kauppatieteiden maisterit

Opetuksen kehittämisessä huomioidaan tarkasti myös uraseurantakyselyihin saadut vastaukset.

Uutiset
Opiskelijoita rekrytointimessuilla

Opiskelijat arvioivat Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut Pohjoismaiden toiseksi parhaiksi

Universum tekee uratutkimuksen vuosittain lähettämällä kyselyn opiskelijoille ja analysoimalla siihen tulleet vastaukset.

Uutiset

Kauppakorkeakoulun ulkoiset suhteet

Ura- ja rekrytointipalvelut on osa Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikköä. Lisätietoa palveluistamme yrityksille, alumneille ja työnantajille löydät alla olevilta sivuilta.

Jaakko Honko lecture 6.6.2019, a question from the audience to the keynote speaker Risto Siilasmaa

Tee yhteistyötä Kauppakorkeakoulun kanssa

Meillä on pitkät yhteistyöperinteet alumniemme ja yritysmaailman kanssa. Tarjoamme monipuolisia yhteistyömahdollisuuksia alumneillemme, yrityksille, organisaatioille ja julkisen sektorin toimijoille.

Kauppakorkeakoulu
Four people sitting on a bench outside a Building with large glass windows and a School of Business logo. People are laughing.

Palvelut työnantajille Kauppakorkeakoulussa

Kauttamme tavoitat kauppatieteiden opiskelijat monin tavoin. Julkaisemme työpaikkailmoituksia, välitämme rekrytointiviestejä, järjestämme ura- ja rekrytointitapahtumia ja paljon muuta.

Kauppakorkeakoulu
Better Business - Better Society seminar in December 2019, School of Business alumni networking after the seminar

Kauppakorkeakoulun alumneille

Kauppakorkeakoulun alumniyhteisö tarjoaa mahdollisuuksia elämänlaajuiseen oppimiseen, verkostoitumiseen sekä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan rakentamiseen. Liity alumniyhteisöömme!

Kauppakorkeakoulu
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: