Kauppakorkeakoulu

Kansainvälisen opiskelijavaihdon tukeminen

Kannustamme Kauppakorkeakoulussa opiskelijoitamme kansainvälistymiseen tukemalla rahallisesti jokaisen opiskelijan vaihto-opintoja ulkomailla. Lahjoittamalla autat opiskelijoitamme kartuttamaan Suomen kilpailukyvyn kannalta tärkeää osaamista.
Opiskelijoita Kauppakorkeakoulun parvekkeella
Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Kauppakorkeakoulu kannustaa opiskelijoitaan kansainvälisyyteen. Lähes 60 %  Kauppakorkeakoulun opiskelijoista suorittaa vuosittain ulkomaan vaihto-opintojakson ja koulu tukee rahallisesti jokaista heistä. Opiskelijamäärien kasvaessa emme voi luottaa enää pelkästään valtion rahoituksen varaan, joten tarvitsemme tukeasi opiskelijavaihdon mahdollistamiseksi. 

Mikäli haluat olla mukana tarjoamassa opiskelijoillemme kansainvälisiä kokemuksia, voit lahjoittaa kauppatieteiden kansainvälisen opiskelijavaihdon tukemiseen.

Opiskelijoita Kauppakorkeakoulun parvekkeella

Kauppakorkeakoulun kansainvälinen opiskelijavaihto

Valitse summa ja liity Kauppakorkeakoulun lahjoittajaksi.

Lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
Lahjoitussumma

Kauppakorkeakoulun kansainväliseen opiskelijavaihtoon osoitetut verkkolahjoitukset lisätään stipendirahaston pääomaan, jonka tuotto käytetään stipendeihin. 

Lisätietoja lahjoittamisesta, lahjoitusten huomioinnista sekä verovähennysmahdollisuuksista löydät täältä.

Kauppakorkeakoulun alumnien ja opiskelijoiden vaihtokokemukset

Alla muutama Kauppakorkeakoulun alumni ja opiskelija kertovat omista kokemuksistaan ulkomaan vaihto-opinnoista ja millä tavoin ne ovat vaikuttaneet opiskeluun ja uraan.

Vilma Mertanen

"Suoritin kandiopintojen opiskelijavaihdon Kööpenhaminassa Tanskassa keväällä 2022. Aikani Kööpenhaminassa oli yksi elämäni parhaita kokemuksia. Opin paljon uutta ympäri maailmaa tulleilta vaihtokavereiltani ja osasta sain elinikäisiä ystäviä, joita olen jo kerennyt tapaamaan useasti vaihdon jälkeenkin.

Ystävien lisäksi kokemuksesta hienon teki myös itse kohde ja Kööpenhaminasta muodostui minulle kuin toinen koti. Kaupungin helppous sekä toimivuus, ihmisten rento asenne ja kansainvälisyys tekivät sopeutumisesta helppoa. Opinnot olivat mielenkiintoisia ja mahdollistivat myös vapaa-aikana ympäristöön tutustumisen ja matkustelun muualle Eurooppaan joustavien kurssikäytäntöjen kautta. Ruotsin kielen osaaminen hyödytti paljon myös tanskan opettelussa, vaikka puhuttu tanskan kieli onkin haastavaa. Vaihdon jälkeen olen pitänytkin yhtenä mahdollisuutena muuttamista Tanskaan tai johonkin toiseen Pohjoismaahan valmistuttuani."

Vilma Mertanen

Opiskelija, taloustieteen maisteriohjelma, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

Kirsikka Lehto-Asikainen

"Oma kansainvälinen opiskelijavaihtoni Ranskassa oli minulle tärkeä ja siitä on ollut paljon hyötyä kansainvälisellä urallani. Ranskan lisäksi myös muut maat ja kulttuurit tulivat tutuiksi muiden vaihto-opiskelijoiden kautta, ja loin pysyviä ystävyyssuhteita vaihdon aikana.

Opiskelijoiden ulkomaan vaihto-opinnot ovat yhteiskunnan kannalta tärkeitä, sillä Suomi elää ulkomaankaupasta ja kansainväliset suhteet ovat meille kaikin puolin tärkeitä. Kansainvälisyyttä on hyvä oppia jo opintojen aikana ja päästä luomaan suhteita ja verkostoja ulkomaille. Mielestäni jokaisen Aallon opiskelijan olisi hyvä viettää jonkin pituinen opintojakso ulkomailla."

Kirsikka Lehto-Asikainen

Suurlähettiläs, Helsinki Policy Forum ja Persianlahden alue, Ulkoministeriö
Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi -90

Juho Tuovinen, member of the School of Business Alumni Advisory Board

"Vaihto oli loistava tapa päästä kokemaan täysin erilainen kulttuuri, kieli ja koulutusjärjestelmä. Kauppiksen kautta organisoitu vaihto oli helppo ja turvallinen tapa lähteä yrittämään jotain sellaista, jota ei olisi varmasti muuten ollut mahdollisuutta tehdä!

Opin vaihdossa ymmärtämään paremmin ihmisten taustan ja kulttuurin vaikutusta heidän maailmankatsomukseensa. Tämä on taito, jota käytän nykyään päivittäin työssäni kansainvälisissä myyntitehtävissä. Lisäksi vaihdossa tapasin ihmisiä, joista on tullut ystäviä loppuiäksi."

Juho Tuovinen

Kansainvälinen johtaja, Rabbit Films
Kauppakorkeakoulun alumni, Mikkelin vuosikurssi BScBA 4

School of Business alumna, class '49, Kristina Puranen

"Sain keväällä 1952 Liikesivistysrahastolta stipendin ja lähdin sen turvin Lontooseen opiskelijavaihtoon. Kokemus oli mielenkiintoinen, sillä sain sieltä paljon uusia kansainvälisiä tuttuja, joista osan kanssa ystävyys on säilynyt läpi elämän.

Opintoni Lontoossa painottuivat kielenopiskeluun, mutta niihin sisältyi myös liiketalouden opintoja. Nuo kolme kuukautta olivat erittäin antoisa ja mieleenpainuva kokemus!"

Kristina Puranen

Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi -49

Iina Korhonen, Aalto University School of Business student

"Suoritin opintoihini kuuluvan kansainvälisen opiskelijavaihdon Buenos Airesissa, Argentiinassa syksyllä 2018.

Vaihdossa tapasin paljon eri puolilta maailmaa tulevia ihmisiä, mikä avarsi maailmankuvaani ja laajensi ymmärrystäni muista kulttuureista. Vaihto oli myös erinomainen mahdollisuus parantaa kielitaitoani.

Ulkomailla opiskellessa sain paljon uusia näkemyksiä tukemaan kauppatieteenopintojani ja minulle selkeni myös mihin haluan keskittyä maisteriopinnoissani. Uskon, että kansainvälisestä kokemuksesta tulee olemaan hyötyä tulevissa opinnoissani sekä myöhemmin työelämässä, sillä haluaisin tulevaisuudessa työskennellä monikulttuurisessa ympäristössä."

Iina Korhonen

Business Manager, Valio
Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 2016

Kaiku Kettunen, Aalto University School of Business student

"Taiwaniin vaihtoon lähteminen oli ehdottomasti paras päätös yliopistourani aikana. Vaikka kyseessä ei ole mikään lomamatka, vaihto-opinnot antoivat minulle myös aikaa rentoutua. Varsinkin Kauppakorkean puolella uraan panostaminen koetaan opiskelijoiden parissa tärkeäksi myös opintojen aikana, joten vaihdossa oli kiva laittaa osa-aikatyöt, opiskelijatoiminta ja työnhaku hetkeksi taka-alalle.

Uusi ympäristö ja kaverit ovat vaikuttaneet myös maailmankatsomukseeni – voin rehellisesti sanoa sen avartuneen vaihdon aikana. Vaihto tarjosi myös mahdollisuuden ottaa hieman erikoisempia kursseja kuin mitä henkilökohtaisesti olisin Suomessa suorittanut; esimerkiksi itselläni lähes kaikki kurssit liittyivät kestävään kehitykseen ja ympäristöön."

Kaiku Kettunen

Project Manager, DB Pro Services
Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 2015

Lahjoittajien huomiointi Kauppakorkeakoulussa

Tarjoamme Sinulle Kauppakorkeakoulun tukijana mahdollisuuden tulla huomioiduksi rakennuksessamme. Lahjoittamalla yksityishenkilönä kertalahjoituksena vähintään 500 euroa sinulla on mahdollisuus saada nimesi seinäteokseen ja lahjoittamalla yksityishenkilönä yhteensä vähintään 1 000 euroa voit saada nimikkotuolin.

Vähintään 850 euron lahjoitukset vuodessa ovat vähennyskelpoisia henkilöverotuksessa.

Lisätietoja lahjoittamisesta ja verovähennysmahdollisuuksista löydät täältä. Lisätietoja lahjoittajien huomioinnista löydät täältä

Tee lahjoitus täällä

Lue lisää

Aalto Squad opiskelijoita ulkona

Kauppakorkeakoulun opiskelijat lähtevät sankoin joukoin vaihtoon ulkomaille

Kauppatieteiden opiskelijat ovat innokkaimpia vaihtoon lähtijöitä myös koko Aalto-yliopistossa.

Uutiset
Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla

Lahjoitukset mahdollistavat kaikille opiskelijoille opiskeluvaihtoon lähtemisen

Kansainvälinen opiskelijavaihto on oleellinen osa monen Kauppakorkeakoulun opiskelijan opintoja.

Uutiset
Topi Ronkainen istuu Kauppakorkeakoulun opiskelusalissa

Paras reissu ikinä!

Yli 60 prosenttia Kauppakorkeakoulun opiskelijoista käy vuosittain vaihdossa. Kauppakorkeakoulu tukee rahallisesti jokaisen opiskelijan ulkomaanopintoja. Sinäkin voit lahjoittajana tehdä samoin.

Lahjoita tulevaisuus
Kauppakorkeakoulun opiskelijoita koulun edustalla

Kauppakorkeakoulu – tulevaisuutta rakentamassa

Me Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa teemme työtä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan puolesta kouluttamalla tulevaisuuden osaajia.

Kauppakorkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: