Kauppakorkeakoulu

Kansainvälisen opiskelijavaihdon tukeminen

Kannustamme Kauppakorkeakoulussa opiskelijoitamme kansainvälistymiseen tukemalla rahallisesti jokaisen opiskelijan vaihto-opintoja ulkomailla. Lahjoittamalla autat opiskelijoitamme kartuttamaan Suomen kilpailukyvyn kannalta tärkeää osaamista.
Digital Business students at Design Methods class. Photo: Ayse Pekdiker
Kuva: Ayse Pekdiker

Kauppakorkeakoulu kannustaa opiskelijoitaan kansainvälisyyteen. Lähes 60 %  Kauppakorkeakoulun opiskelijoista suorittaa vuosittain ulkomaan vaihto-opintojakson ja koulu tukee rahallisesti jokaista heistä. Opiskelijamäärien kasvaessa emme voi luottaa enää pelkästään valtion rahoituksen varaan, joten tarvitsemme tukeasi opiskelijavaihdon mahdollistamiseksi. 

Mikäli haluat olla mukana tarjoamassa opiskelijoillemme kansainvälisiä kokemuksia, voit lahjoittaa kauppatieteiden kansainvälisen opiskelijavaihdon tukemiseen.

Opiskelijoita kampuksella. Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto.

Tue Kauppakorkeakoulun kansainvälistä opiskelijavaihtoa

Valitse summa ja liity Kauppakorkeakoulun lahjoittajaksi

Kauppakorkeakoulun kansainväliseen opiskelijavaihtoon osoitetut verkkolahjoitukset lisätään stipendirahaston pääomaan, jonka tuotto käytetään stipendeihin. Lisätietoja lahjoittamisesta, lahjoitusten huomioinnista sekä verovähennysmahdollisuuksista löydät täältä.

Kauppakorkeakoulun alumnien ja opiskelijoiden vaihtokokemukset

Alla muutama Kauppakorkeakoulun alumni ja opiskelija kertovat omista kokemuksistaan ulkomaan vaihto-opinnoista ja millä tavoin ne ovat vaikuttaneet opiskeluun ja uraan.

Kirsikka Lehto-Asikainen

"Oma kansainvälinen opiskelijavaihtoni Ranskassa oli minulle tärkeä ja siitä on ollut paljon hyötyä kansainvälisellä urallani. Ranskan lisäksi myös muut maat ja kulttuurit tulivat tutuiksi muiden vaihto-opiskelijoiden kautta, ja loin pysyviä ystävyyssuhteita vaihdon aikana.

Opiskelijoiden ulkomaan vaihto-opinnot ovat yhteiskunnan kannalta tärkeitä, sillä Suomi elää ulkomaankaupasta ja kansainväliset suhteet ovat meille kaikin puolin tärkeitä. Kansainvälisyyttä on hyvä oppia jo opintojen aikana ja päästä luomaan suhteita ja verkostoja ulkomaille. Mielestäni jokaisen Aallon opiskelijan olisi hyvä viettää jonkin pituinen opintojakso ulkomailla."

Kirsikka Lehto-Asikainen

Suomen Israelin suurlähettiläs
Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi -90

Juho Tuovinen, member of the School of Business Alumni Advisory Board

"Vaihto oli loistava tapa päästä kokemaan täysin erilainen kulttuuri, kieli ja koulutusjärjestelmä. Kauppiksen kautta organisoitu vaihto oli helppo ja turvallinen tapa lähteä yrittämään jotain sellaista, jota ei olisi varmasti muuten ollut mahdollisuutta tehdä!

Opin vaihdossa ymmärtämään paremmin ihmisten taustan ja kulttuurin vaikutusta heidän maailmankatsomukseensa. Tämä on taito, jota käytän nykyään päivittäin työssäni kansainvälisissä myyntitehtävissä. Lisäksi vaihdossa tapasin ihmisiä, joista on tullut ystäviä loppuiäksi."

Juho Tuovinen

Kansainvälinen johtaja, Rabbit Films
Kauppakorkeakoulun alumni, Mikkelin vuosikurssi BScBA 4

School of Business alumna, class '49, Kristina Puranen

"Sain keväällä 1952 Liikesivistysrahastolta stipendin ja lähdin sen turvin Lontooseen opiskelijavaihtoon. Kokemus oli mielenkiintoinen, sillä sain sieltä paljon uusia kansainvälisiä tuttuja, joista osan kanssa ystävyys on säilynyt läpi elämän.

Opintoni Lontoossa painottuivat kielenopiskeluun, mutta niihin sisältyi myös liiketalouden opintoja. Nuo kolme kuukautta olivat erittäin antoisa ja mieleenpainuva kokemus!"

Kristina Puranen

Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi -49

Iina Korhonen, Aalto University School of Business student

"Suoritin opintoihini kuuluvan kansainvälisen opiskelijavaihdon Buenos Airesissa, Argentiinassa syksyllä 2018.

Vaihdossa tapasin paljon eri puolilta maailmaa tulevia ihmisiä, mikä avarsi maailmankuvaani ja laajensi ymmärrystäni muista kulttuureista. Vaihto oli myös erinomainen mahdollisuus parantaa kielitaitoani.

Ulkomailla opiskellessa sain paljon uusia näkemyksiä tukemaan kauppatieteenopintojani ja minulle selkeni myös mihin haluan keskittyä maisteriopinnoissani. Uskon, että kansainvälisestä kokemuksesta tulee olemaan hyötyä tulevissa opinnoissani sekä myöhemmin työelämässä, sillä haluaisin tulevaisuudessa työskennellä monikulttuurisessa ympäristössä."

Iina Korhonen

Opiskelija, markkinoinnin maisteriohjelma, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

Kaiku Kettunen, Aalto University School of Business student

"Taiwaniin vaihtoon lähteminen oli ehdottomasti paras päätös yliopistourani aikana. Vaikka kyseessä ei ole mikään lomamatka, vaihto-opinnot antoivat minulle myös aikaa rentoutua. Varsinkin Kauppakorkean puolella uraan panostaminen koetaan opiskelijoiden parissa tärkeäksi myös opintojen aikana, joten vaihdossa oli kiva laittaa osa-aikatyöt, opiskelijatoiminta ja työnhaku hetkeksi taka-alalle.

Uusi ympäristö ja kaverit ovat vaikuttaneet myös maailmankatsomukseeni – voin rehellisesti sanoa sen avartuneen vaihdon aikana. Vaihto tarjosi myös mahdollisuuden ottaa hieman erikoisempia kursseja kuin mitä henkilökohtaisesti olisin Suomessa suorittanut; esimerkiksi itselläni lähes kaikki kurssit liittyivät kestävään kehitykseen ja ympäristöön."

Kaiku Kettunen

Opiskelija, tieto- ja palvelujohtamisen kandiohjelma, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

Lahjoittajien huomiointi Kauppakorkeakoulussa

Tarjoamme Sinulle Kauppakorkeakoulun tukijana mahdollisuuden tulla huomioiduksi uudessa rakennuksessamme. Lahjoittamalla yksityishenkilönä vähintään 250 euroa sinulla on mahdollisuus saada nimesi seinäteokseen ja lahjoittamalla yksityishenkilönä vähintään 1 000 euroa voit saada nimikkotuolin uuden rakennuksen luentosalista.

Kaikki yli 850 euron lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia, joten sinulla on nyt mahdollisuus ohjata verorahoja alma materisi tukemiseen.

Lisätietoja lahjoittamisesta, lahjoitusten huomioinnista sekä verovähennysmahdollisuuksista löydät täältä.

Tee lahjoitus täällä

Topi Ronkainen istuu Kauppakorkeakoulun opiskelusalissa

Paras reissu ikinä!

Yli 60 prosenttia Kauppakorkeakoulun opiskelijoista käy vuosittain vaihdossa. Kauppakorkeakoulu tukee rahallisesti jokaisen opiskelijan ulkomaanopintoja. Sinäkin voit lahjoittajana tehdä samoin.

Lahjoita tulevaisuus
Kauppakorkeakoulun rakennuksen pohjakerros, Kylteri-kahvila vasemmalla.

Kauppakorkeakoulu – tulevaisuutta rakentamassa

Me Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa teemme työtä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan puolesta kouluttamalla tulevaisuuden osaajia.

Kauppakorkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu