Uutiset

Kauppatieteiden Kandidaattiyhdistys ry:ltä lahjoitus Kauppakorkeakoululle

Opiskelu ulkomailla kasvattaa opiskelijoiden sosiaalista pääomaa, sanovat lahjoituksensa kansainväliseen opiskelijavaihtoon kohdistaneet lahjoittajat.
Kuvassa näkyvät Kauppatieteiden Kandidaattiyhdistys ry:n puheenjohtaja Vuokko Skyttä ja sihteeri Kristiina Linnoinen. Kuvan otti Helena Salminen.
Kauppatieteiden Kandidaattiyhdistys ry:n puheenjohtaja Vuokko Skyttä (vas.) ja sihteeri Kristiina Linnoinen ovat Kauppakorkeakoulun alumneja.

Kauppatieteiden Kandidaattiyhdistys ry on tehnyt Kauppakorkeakoululle kansainväliseen opiskelijavaihtoon kohdistuvan lahjoituksen. Yhdistys haluaa lahjoituksellaan tukea Kauppakorkeakoulun opiskelijoiden kansainvälistymistä ja kansainvälisten verkostojen luomista sekä auttaa kasvattamaan opiskelijoiden sosiaalista pääomaa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Vuokko Skyttä kertoo saaneensa idean lahjoitukseen vierailtuaan Kauppakorkeakoulun verkkosivuilla.

”Huomasin, että koulu täyttää 110 vuotta ja että koululle voi tehdä lahjoituksia. Koska yhdistyksemme taloudellinen tilanne on hyvä, tein hallitukselle esityksen kansainväliseen opiskelijavaihtoon kohdistuvasta lahjoituksesta. Hallitus innostui asiasta ja hyväksyi esityksen yksimielisesti”, Skyttä kertoo.

”Meille oli tärkeää, että kyseessä on tällainen konkreettinen, tulevaisuuteen suuntautuva lahjoituskohde. Ulkomaan kokemukset ovat upeita ja avartavia ja vaihto-opiskelu ulkomailla kehittää sosiaalista rohkeutta sekä rohkeutta kysyä ja oppia kuulemistaan vastauksista. Rahat ovat kuitenkin opiskelijoilla usein tiukalla.”

Edunvalvontaa ja hauskanpitoa

Kauppatieteiden Kandidaattiyhdistys r.y. on vuonna 1925 perustettu yhdistys, jonka jäsenet ovat suorittaneet ylemmän kauppatieteellisen korkeakoulututkinnon. Alun perin yhdistyksen jäseniksi hyväksyttiin vain Helsingin kauppakorkeakoulun alumneja, mutta myöhemmin myös muista suomalaisista kauppakorkeakouluista valmistuneet ovat voineet liittyä siihen.

Yhdistyksen alkutaipaleella edunvalvonta oli keskeinen osa sen toimintaa ja se teki paljon työtä kauppatieteellisen korkeakoulututkinnon arvostuksen nostamiseksi. Myös juhlat ja hauskanpito ovat olleet ohjelmistossa alusta saakka, ja aina 1970-luvulle asti yhdistys vastasi muun muassa Helsingin kauppakorkeakoulun promootiotanssiaisten järjestämisestä.

Viime vuosikymmeninä yhdistys on keskittynyt erityisesti vapaa-ajan ohjelman järjestämiseen. Yhdistyksen sihteerin Kristiina Linnoisen mukaan vuosittain järjestettävät kevät- ja syysretket, yritysvierailut, sekä teatteri- ja muut kulttuurimatkat täyttyvät osallistujista heti ilmoittautumisten auettua.  

”Yhdistyksemme jäseniä yhdistävät opiskeluaikaiset muistot ja kiinnostus talouselämää ja kaikkea yhteiskunnallista kehitystä kohtaan. Tapaamisissamme ja kokouksissamme puhe lähtee helposti liikkeelle, kun paikalla on samanmielisiä ihmisiä, joita yhdistää samanlainen tausta.”

Vaikka toiminta on tällä hetkellä hyvin aktiivista, muutaman vuoden päästä 100 vuotta täyttävä yhdistys ei aktiivisesti rekrytoi uusia jäseniä. Suunnitelmissa on lakkauttaa toiminta satavuotisjuhlavuoden jälkeen.

”Nuoret elävät tänä päivänä kovin erilaisessa maailmassa, joten ehkäpä nuoret alumnit perustavat aikanaan omannäköisensä yhdistyksen. Me tähtäämme 100-vuotisjuhliin ja panemme sen jälkeen yhdistyksen pillit pussiin. Saattaa olla, että innostumme siinä kohtaa tekemään uuden lahjoituksen Kauppakorkeakoululle”, Kristiina Linnoinen toteaa.

Vuokko Skyttä puolestaan rohkaisee muitakin tekemään lahjoituksen.

”Uskon, että Kauppakorkeakoululle lahjoittaminen on muidenkin yhdistysten ja yhteisöjen edun mukaista, sillä koulutuksen tukeminen edistää yksilöiden, liike-elämän ja koko yhteiskunnan menestystä. Ja kun kohdistaa lahjoituksen opiskelijavaihtoon, voi antaa opiskelijoille upeita kokemuksia ja erinomaisia valmiuksia elämään.”

Lämmin kiitos lahjoituksesta! 

Kauppatieteiden Kandidaattiyhdistyksen verkkosivut: http://www.kaapeli.fi/kauppatkandit/

Lue lisää lahjoittamisesta

Kauppakorkeakoulun entinen päärakennus logolla.

Kauppis 110 vuotta

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu kuuluu Euroopan johtavien kauppakorkeakoulujen joukkoon ja on yksi halutuimmista opiskelupaikoista Suomessa.

Lahjoita tulevaisuus
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Kauppakorkeakoulun rakennuksen pohjakerros, Kylteri-kahvila vasemmalla.

Kauppakorkeakoulu – tulevaisuutta rakentamassa

Me Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa teemme työtä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan puolesta kouluttamalla tulevaisuuden osaajia.

Kauppakorkeakoulu
Kauppakorkeakoulun alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Pasi Laine
Yhteistyö Julkaistu:

Valmetin nimikkosali avattiin Otaniemessä

"Meillä on pitkäaikainen yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa ja haluamme vahvistaa sitä entisestään. Tarvitsemme tulevaisuuden tekijöitä erilaisista taustoista ja koulutusohjelmista," toteaa Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.
Radical Creatives -elokuvassa luovuus löytyy sukeltamalla pinnan alle. Kuva: Hayley Lê
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aalto-yliopisto tarjoaa uutta dokumenttielokuvaansa yritysten ja yhteisöjen käyttöön – Ainutlaatuinen teos paljastaa, miten luova prosessi etenee

Yliopiston tuottama dokumentti näyttää 30 tapaa käyttää luovuutta työkaluna, ja haastaa työyhteisöt kehittämään omaa luovuuttaan.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week lokakuussa Grenoblessa

Tekoälyyn, energiaan ja Industry 4.0:aan keskittyvä verkostoitumistapahtuma akateemiselle henkilökunnalle ja tohtoriopiskelijoille
Elisabet Lahti ja Jaan Praks
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Yrittäjähenkinen tutkija tarttuu toimeen ja luo uutta

Kun tutkija ajattelee kuin yrittäjä, voi syntyä jotakin uraauurtavaa.