Uutiset

Lämpimät kiitokset Kauppis 110 -kampanjaan lahjoittaneille!

”On palkitsevaa olla töissä instituutiossa, jonka takana on näin vahva ja laaja yhteisön tuki”, sanoo dekaani Timo Korkeamäki.
Dekaani Timo Korkeamäki lahjoittajaseinäteoksen edessä. Kuva Roope Kiviranta
Dekaani Timo Korkeamäki Kauppakorkeakoulun lahjoittajaseinäteoksen edessä. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Kauppakorkeakoulu juhlisti viime vuonna 110-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi koulu käynnisti lahjoituskampanjan, jonka yhtenä tavoitteena oli vahvistaa koulun resurssointia ja sitä kautta turvata, että tulevienkin kylterisukupolvien koulutus jatkuu laadusta tinkimättä.

Vuoden loppuun asti kestänyt kampanja onnistui yli odotusten: yli 200 yksittäistä alumnia ja koulun ystävää lahjoitti koulun eri lahjoituskohteisiin. Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki kertoo tunnelmistaan kampanjan ajalta:

”Vuosi 2021 oli monella tapaa eriskummallinen. Kaiken muutoksen ja epävarmuuden keskellä oli kuitenkin hienoa juhlia jatkuvuutta ja pysyvyyttä, kun koulumme täytti 16.1.2021 komeat 110 vuotta. On huikeaa ajatella, että olemme kouluttaneet kyltereitä suomalaisen ja myös kansainvälisen talouselämän palvelukseen jo vuodesta 1911!”.

”Tulevaisuudessa kyltereitä koulutetaan entistä suurempi määrä, sillä olemme asettaneet koulullemme kunnianhimoiset kasvutavoitteet. Tavoitteita tukee paitsi kysyntä, myös valtiovallan pyrkimys kasvattaa korkeakoulutettujen osuutta maamme väestöstä. Tämä vaatii luonnollisesti resursseja ja olen nöyrän kiitollinen siitä, että Kauppakorkeakoulun alumnit ja ystävät ovat lahjoituksin mahdollistamassa tätä kasvua”, sanoo Korkeamäki

Kauppis 110 -lahjoituskampanja lähti vauhdikkaasti liikkeelle jo heti tammikuussa ja jatkui vilkkaana vuoden loppuun saakka. Lahjoitusten määrässä oli 27 prosentin nousu verrattuna edelliseen, muutaman vuoden takaiseen kampanjaan.

Kauppistyypit ja uramyytit -podcastin juontaja Tume
Kauppakorkeakoulun lahjoittajaseinäteos Abacus, jonka nimikkohelmistä opiskelijat muodostavat sanoja ja symboleita ohikulkiessaan. Kuva: Aalto-yliopisto / Helena Salminen

Dekaani Korkeamäki on ilahtunut sekä lahjoitusten määrästä että lahjoittajien määrän kasvusta.

”On ollut erityisen hienoa nähdä taustatukemme laaja skaala, mukaan lukien sekä pitkän linjan tukijat että ilahduttava määrä ensilahjoittajia. Lahjoitusten ohella olen saanut myös useita sydäntä lämmittäviä viestejä siitä, miten Kauppiksella vietetyt vuodet ovat muokanneet ja pohjustaneet sekä henkilökohtaista elämää että merkityksellisiä työuria.”

”Olen äärettömän kiitollinen kaikesta siitä tuesta, jota koulumme alumnit ja ystävät osoittivat Kauppikselle juhlavuoden aikana, pandemiasta huolimatta. On palkitsevaa olla töissä instituutiossa, jonka takana on näin vahva ja laaja yhteisön tuki”, sanoo Korkeamäki.

”Sydämelliset kiitokseni jokaiselle lahjoittajalle vielä kerran! Jokainen lahjoitus on meille tärkeä.”

Lisätietoja:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

vaalea-asuinen nainen istuu ikkunan edessä ja hymyilee
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Insinööritieteiden korkeakoulun opetuksen varadekaani Jani Romanoff. Kuva: Joonas Lehtovaara / Aalto-yliopisto
Nimitykset Julkaistu:

Jani Romanoff jatkaa opetuksen varadekaanina Insinööritieteiden korkeakoulussa

Romanoff on ansioitunut opettaja ja opetuksen kehittäjä, joka nauttii työssään systeemisten ratkaisujen löytämisestä yhdessä muiden kanssa.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.
A group of students and mentors visiting Murata office.
Yhteistyö Julkaistu:

Murata mentoroi kansainvälisiä opiskelijoita International Talent -ohjelmassa

Aalto-yliopiston International Talent -ohjelma tuo yhteen kansainvälisiä opiskelijoita ja yrityksiä. Murata on ollut mukana vuodesta 2021 ja mentoroinut jo yli 60 opiskelijaa.