Studentguide
Kandidatseminarium
Vetenskapligt skrivande
Avsnitten som behandlar vetenskapligt skrivande ger de studerande de grundläggande färdigheterna som behövs för att skriva kandidatarbetet. På föreläsningarna behandlas bl.a. skrivprocessen, uppbyggnaden av en vetenskaplig text, stilistik, referenser och ett vårdat och ledigt språk. Varje studerande får också respons på sin text i samband med en skrivverkstad eller individuellt.
Kontaktpersoner för vetenskapligt skrivande:
Tapani Möttönen, kontaktlärare för skriftlig kommunikation (finska)
Sofia Sevón, universitetslärare i svenska
Talkommunikation
I avsnittet om talkommunikation behandlas grunderna i hur man framför och åskådliggör en presentation. På föreläsningarna behandlas också konsten att arbeta i grupp och att vara opponent. På kursen väljs en opponent för varje seminariedeltagare. Opponenten tar del av arbetet och ger respons både på en blankett och muntligen under seminariet. Studeranden får under seminariet respons (på blankett) även på själva framförandet av sitt föredrag.
Kontaktpersoner:
Henriette Kervinen, universitetslärare i talkommunikation (finska)
Sofia Sevón, universitetslärare i svenska
Seminarieföreläsningar
Föreläsningarna är en obligatorisk del av kandidatseminariet. Om studeranden inte kan delta i en föreläsning under sitt eget seminarium, ska hen delta i den motsvarande lektionen på ett annat seminarium. Studeranden ska be föreläsaren kvittera en blankett om att ersätta föreläsningen och sedan lämna in blanketten till ansvarspersonen för sitt eget seminarium.
- Publicerat:
- Uppdaterad: