Kieli- ja viestintäopinnot

Kandidaattiseminaari

Kielikeskus järjestää tieteellisen kirjoittamisen ja puheviestinnän opetusta osana eri laitosten ja korkeakoulujen kandidaattiseminaareja. Kielikeskuksen osuus muodostuu luennoista sekä pienryhmätyöskentelystä tai henkilökohtaisista palautevastaanotoista. Opetus järjestetään eri korkeakouluissa pääaineitten käsittelytapoja mukaillen. Ruotsinkielisille opiskelijoille järjestetään oma seminaari.

Tieteellisen kirjoittamisen osuus

Tieteellisen kirjoittamisen osuus antaa opiskelijoille perustiedot, joita tarvitaan kandidaatintyön kirjoittamiseen. Luennoilla käsitellään mm. kirjoittamisprosessia, tieteellisen tekstin rakennetta, tieteellisen tekstin tyyliä, referointia ja kielen sujuvuutta. Integroituun kypsyysnäytteeseen kuuluu tekstipajatyöskentely. Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus saada palautetta tekstistään tekstipajan ja myös henkilökohtaisen palautevastaanoton yhteydessä.

Tieteellisen kirjoittamisen osuus on tiivis, yhtenäinen kokonaisuus, jota ei voi hajauttaa eri lukukausille tai -vuosille.

Tieteellisen kirjoittamisen yhteyshenkilöt:

Tapani Möttönen, kirjoitusviestinnän yhteysopettaja (suomen kieli) 
Sofia Sevon, yhteysopettaja (ruotsin kieli)

Johdatus tieteelliseen kirjoittamiseen -luennot keväällä 2024

Koulu/ryhmä Päivä Pvm. Klo Paikka Opettaja
ARK ma 22.1. 10.15-11.45 A2, Kandidaattikeskus, Otakaari 1 Milka Toikko 
CHEM ke 24.1. 14.15-16.00 Ke2, Kemistintie 1 Tapani Möttönen
ELEC ke 31.1. 10.15-11.45 A1, Maarintie 8 Noora Helkiö
KJR ke 31.1. 12.15-13.45 213a, Konetekniikka 1, Otakaari 4  Maija Lepola
ENY/RYM ma 29.1. 12.15-13.45 215, Konetekniikka 1, Otakaari 4 Maija Lepola
SCI/TIK to 1.2. 12.15-13.45 T1, T-Talo, Konemiehentie 2 Inkeri Lehtimaja 
SCI/TUO/INF ti 16.1. 12.15-14.00 TU7, Maarintie 8 Malka Gotthilf

sähköposti: [email protected]

Jos et pääse oman kandiseminaarisi luennolle ja joudut korvaamaan sen toisella luennolla, ota yhteyttä siihen opettajaan, jonka luennolle olisit menossa ja selvitä opintokoordinaattoriltasi, täytyykö sinun saada jonkinlainen kuittaus osallistumisestasi.

Puheviestinnän osuus

Puheviestinnän osuudessa käsitellään esiintymistä vuorovaikutuksena, esiintymisjännitystä, esitelmän rakentamista ja havainnollistamista sekä palautetaitoja ja opponointia.

Käytännössä: ennakkotehtävä + puhepajat 1 ja 2.

Tarkemmat tiedot puhepajojen ajoista ja opettajista löytyy omasta seminaaristasi. Tarvittaessa ota yhteyttä viestinnän ja vuorovaikutuksen yhteysopettajaan: Henriette Kervinen.

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: