Erasmus+ stipendier
Information om Erasmus+ stipendier
Studentguide
Lukuvuonna 2021-22 apurahan määrä on 1500 euroa / lukukausi. Apurahan summa vahvistetaan vuosittain ja muutokset ovat mahdollisia.
Jos olet CHEMin, ELECin, ENGin, SCIn tai ARTSin opiskelija, voit hakea vaihtoon myös koko lukuvuodeksi eli kahdeksi lukukaudeksi. Lukuvuonna 2021-22 koko lukuvuoden vaihdon apuraha on 2500 euroa.
Vaihdon apurahaa ei makseta kokonaan etänä suoritettavaan vaihtoon. Mikäli osa vaihdosta suoritetaan etänä kotimaasta käsin, mutta vaihdolle asetetut ehdot täyttyvät, maksetaan opiskelijalle vaihtojaksolta 1500 euroa / lukukausi tai 2500 euroa / lukuvuosi.
Apurahan voi saada useammin kuin kerran. ARTSin opiskelijat ovat oikeutettuja saamaan apurahaa pitkiin vaihtoihin enintään 2500 euroa yhdelle tutkintotasolle.
CEMS-vaihtoon hyväksyttyjen SCIn opiskelijoiden tulee hakea free mover -apuraha oman koulunsa kautta. Lue lisää SCI-opiskelijoista CEMS-vaihdossa.
Jos sinut valitaan Aallon kumppaniyliopistojen paikkaan ja kohdeyliopisto hyväksyy sinut, apuraha maksetaan automaattisesti. ARTSin vaihtoon valittujen opiskelijoiden tulee täyttää erillinen apurahalomake, kun hyväksyntätieto vaihtokohteesta on saapunut.
Muuta huomioitavaa:
Free mover -apurahat: Itsenäisesti vaihtoon hakevat opiskelijat voivat hakea free mover -apurahaa omalta koulultaan. Free mover -apurahan hakuprosessi vaihtelee kouluittain. Lisätietoja free mover -vaihdosta.
Kesä- ja intensiivikurssit ulkomailla: Voit järjestää osallistumisesi kansainväliseen kesäkouluun tai intensiivikurssille ulkomailla. Kursseja järjestävät monet yliopistot. Oma korkeakoulusi voi resurssiensa mukaan tarjota matka-apurahoja tällaisille kursseille.
Jos opiskelija ei saa opintojaan hyväksyttyä ja vaadittu opintopistemäärä ei täyty, opiskelija on vastuussa mahdollisista taloudellisista seuraamuksista (saadun apurahan palauttamisesta tai toisen osan menettämisestä). Jos opiskelija ei yrityksistään huolimatta tai hänestä riippumattomasta syystä onnistu suorittamaan vaadittuja opintoja, hänen on toimitettava kirjallinen todiste asiasta (esimerkiksi professorin todistus siitä, että kurssi peruttiin). Apurahan maksun tapa saattaa vaihdella ohjelmasta riippuen.
Lukuvuonna 2021 - 2022 bilateraalisen vaihtokohteen apurahasta maksetaan 80% ennen vaihtoa ja 20% vaihdon jälkeen. Apurahan toinen osa maksetaan, kun opiskelija on palauttanut kaikki vaaditut dokumentit, hän on suorittanut vaadittavan määrän opintopisteitä vaihdossa ja vaihdossa suoritetut opintopisteet on hyväksiluettu hänen tutkintoonsa.
Erasmus-opiskelijan vaihto rahoitetaan osittain tai kokonaan Erasmus-apurahalla. Aalto-yliopisto täydentää Erasmus-apurahaa silloin, kun se ei yksin riitä kattamaan Aalto-yliopiston vuosittain määrittämää vaihdon apurahaa. Sinun ei tarvitse erikseen hakea Erasmus-apurahaa, vaan vaihtoasioista koulussasi vastaava suunnittelija/koordinaattori antaa sinulle lisätietoa siitä.
Erasmus-ohjelma tarjoaa lisäapurahoja vaihtoon lähteville opiskelijoille, joilla on alaikäisiä lapsia ja esteettömyystukea sitä vaihdossa tarvitseville opiskelijoille. Lisätietoa saat oman koulusi vaihtokoordinaattorilta sekä sivulta Esteettömästi vaihtoon.
Muuta huomioitavaa:
Koska vaihdon kesto uudessa Erasmus-ohjelmassa vaikuttaa Erasmus-apurahan suuruuteen, tulee se raportoida päivälleen.
Lue Erasmus+-apurahoista sekä niiden määristä menneiltä vuosilta.
Vaihdossa suoritetut opinnot ovat osa tutkintoasi. Jos olet oikeutettu saamaan opintotukea Suomessa, saat sitä myös ulkomailla. Myös yleistä asumistukea on mahdollista saada vaihtojakson ajalle. Lisätietoa saat Kelan verkkosivuilta.
Eri säätiöiden apurahoista ilmoitetaan usein sanomalehdissä ja netissä. SYLillä (Suomen Ylioppilaskunnan Liitto) on kattava lista eri apurahoista ja stipendeistä.
AYY jakaa jäsenillensä stipendejä ylioppilaskunnan stipendiohjesäännön ja hallinnoimiensa stipendirahastojen sääntöjen mukaisesti. Stipendien tavoitteena on tukea vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymistä, tukea aktiivista yhteisötoimintaa ja kannustaa opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta. Lisätietoja AYYn sivuilta.
DAAD-stipendi on tarkoitettu tukemaan Saksassa opiskelua. Kyseistä stidendiä tulee normaalisti hakea noin 6 kuukautta ennen Saksaan lähtöä. Lisätietoja löytyy Suomi-Saksa suurlähetystön sivuilta. DAAD-stipendeissä on myös tiettyjä ehtoja, joihin kannattaa perehtyä. Huom! Stipendiä ei myönnetä Erasmus+ vaihto-opiskeluun.
Perustieteiden korkeakoulun strateginen aloite Helsinki-Aalto Institute for Cybersecurity (HAIC) myöntää tiettyjen tietotekniikan koulutusohjelmien opiskelijoiden haettavaksi apurahoja kansainvälisen liikkuvuuden edistämiseksi. HAIC-apuraha myönnetään Aallon vaihto-opiskelun apurahan lisäksi. HAIC ei myönnä vaihto-opiskelupaikkoja vaan opiskelijan on haettava vaihto-opiskelupaikkaa ja HAIC-apurahaa Aalto-yliopiston vaihtohaussa kevään tai syksyn hakuaikoina.
HAIC-apurahaa haetaan opiskelijavaihdon hakuaikoina. Mikäli apurahoja on jaettavissa vaihtohaun hakukierroksella, siitä tulee tieto ennen hakuajan alkamista HAIC-apurahasta kertovalle Grants and Scholarships –sivulle. INTO LINKITYS Samalta sivulta voit lukea tarkemmat hakukriteerit ja ohjeet apurahan hakemiselle.
Tellervo ja Juuso Waldenin säätiö jakaa syksyisin apurahoja ja stipendejä tukeakseen suomenkielisen nuorison koulutusta ja opiskelua ammattiin, sekä suomenkielisen nuorison muiden kielien osaamista ja sen kansainvälisten yhteyksien luomista. Lisätietoja säätiön sivuilta.
Kilroy tarjoaa stipendejä mm. Australiaan ja Uuteen-Seelantiin.
Suomi-Amerikka yhdistysten liitto sekä Fullbright Center tarjoavat stipendejä Yhdysvalloissa opiskelemista varten.
Stipendihakemukset alakohtaisiin apurahoihin ovat usein hyvin kannattavia. Esimerkiksi kemiantekniikan ja metsätuoteteknologian opiskelijoille on erilliset apurahat. Lisätietoja vesitekniikan opiskelijoiden stipendeistä antaa Teemu Kokkonen, [email protected].
Information om Erasmus+ stipendier
Tehtävälista vaihtoon lähtevälle opiskelijalle.
Free mover-utbyte innebär att du självständigt organiserar ditt utbyte till ett utländskt universitet.