Institutionen för medier

Studieutbud

Institutionen erbjuder examina i Nya medier, Visuell kommunikationsdesign och Fotografi. Den årliga ansökningsperioden är från november till december för magisterstudier och i mars för kandidatstudier. Hitta exakta datum och information om ansökningsprocessen på de enskilda programmens sidor om studiealternativ.
Prototype at Media Lab Demo Day

Institutionen erbjuder examensprogram i nya medier, visuell kommunikationsdesign och fotografikonst. Den årliga ansökningsperioden är från november till december för magisterstudier och i mars för kandidatstudier. Hitta exakta datum och information om ansökningsprocessen på de enskilda programmens sidor om studiealternativ.

Game Design and Development - Art and Media, Master of Arts (Art and Design)

Huvudämnet Game Design and Development är ett mångvetenskapligt huvudämne som erbjuder en unik blandning av tekniska och konstnärliga aspekter av spelutveckling. Huvudämnet producerar visionära och innovativa tänkare som har ambitionen att flytta gränserna för speldesign.

climbers

New Media - Art and Media, Master of Arts (Art and Design)

I en värld som genomsyras av teknologi är det nödvändigt att förstå och undersöka hur teknologin påverkar individer, organisationer och samhället. Huvudämnet New Media sammanför en mångkulturell grupp av studerande med mycket varierande färdigheter och bakgrunder.

A person looking at a project work on a round table

Sound in New Media - Art and Media, Master of Arts (Art and Design)

The aim of the Major in Sound in New Media is to explore, discover and comprehend the emerging digital technology and its aural impact in society; to find and exploit the possibilities it opens to acoustic communication, sonic interaction and new interfaces for musical expression and to evaluate, understand and deal with the challenges it poses to art, design, and creative production in the auditory domain.

sound

Fotografi - Konst och Media, konstmagister

Fotografiet har en genomträngande kraft i samhället och kulturen som påverkar individer, gemenskaper och nationer. Även om världen är full av bilder har betydelsen av ett starkt fotografi inte minskat. Tvärtom! Nu om någonsin behöver vi konstnärer och fotografer som har ett budskap. Som studerande vid Aalto-universitetet är du en del av en ambitiös och professionell gemenskap och lärmiljö, där du får möjligheten att utveckla din konstnärliga verksamhet och stärka ditt begreppsliga och kritiska tänkande.

Lada Suomenrinne: Iđitguovssu, 2021 (yksityiskohta teoksesta)

Visual Communication Design - Art and Media, Master of Arts (Art and Design)

Huvudämnet Visual Communication Design (VCD) inom magisterprogrammet i konst och media erbjuder en internationell lärmiljö och utforskar nya arbetssätt inom visuell kommunikation. I studierna granskas rådande förhållanden ur ett kritiskt perspektiv och du får möjlighet att ompröva de etablerade begreppen inom grafisk design. Programmet hjälper dig att se din designpraktik i ett nytt ljus och placera den i en bredare samhälls- och miljökontext.

Visual Communication Design

Lär känna våra forskningsgrupper

Embodied Design Research Group

Embodied Design Research Group studies embodied design as a design agenda. Current computing systems treat human beings mostly as connected minds, quite completely disregarding our bodily engagement with the world. Embodied design embraces the human body as a central resource for action, communication, and play.

EDG Research Group

Game Research Group

Research group

Augmented Climbing Wall - Game Research Group

Photography

Focus area

Image of the Aalto ARTS photography studio by Antti Huittinen

Studera vid Aalto

Här vid Aalto-universitetet tror vi på kraften hos nyfikenhet och uppmuntrar de studerande till att utforska det okända samtidigt som de lär sig och gör saker på ett helt nytt sätt.

Läs mer om att studera på Aalto-universitetet
Three happy students in overalls in the Aalto University metro entrance

Tjänster för studerande

På denna sida hittar du information om tjänster för studerande och om olika studentorganisationer.

Läs mer
Two Aalto University students on campus cafe
  • Publicerat:
  • Uppdaterad: