Institutionen för medier

Institutionen för medier

Institutionen för medier är en akademisk gemenskap bestående av ungefär 500 studenter och 80 anställda. Vi bedriver forskning och erbjuder utbildning via kandidat-, magister- och doktorandprogram inom ett brett spektrum av ämnen och teman.

Utbildningsprogrammen och forskningen på institutionen organiseras i tre enheter: Media Lab (medielaboratoriet), Visual Communication Design (visuell kommunikationsdesign) och Photography (fotografikonst). Programmen inom institutionen för medier är bland de mest populära när det gäller antal sökande.

Notera! Institutionerna för konst och media vid Aalto-universitetets högskola för konst, design och arkitektur har gått samman i 2022. Professor Harri Laakso har utsetts till chef för den nya institutionen för konst och media.

De nya webbsidorna på svenska är på kommande, mense sidor på engelska här:

Department of Art and Media

Aalto University/Unto Rautio

Studieutbud

Institutionen erbjuder examina i Nya medier, Visuell kommunikationsdesign och Fotografi. Den årliga ansökningsperioden är från november till december för magisterstudier och i mars för kandidatstudier. Hitta exakta datum och information om ansökningsprocessen på de enskilda programmens sidor om studiealternativ.

Läs mer
Prototype at Media Lab Demo Day

Forskning vid institutionen för medier

Våra forskningsaktiviteter omfattar grundforskning och praktik inom konst- och designrelaterade ämnen såsom visuell kommunikation och fotografi, visuell kommunikationsdesign, mediakultur och -arv, lärande och design av nya medier, ljuddesign samt datorspel.

Läs mer
Eva Durall's defence on Nov 1st 2018 - Department of Media Photo: Hilla Kurki

Om oss

Vi är en viktig bidragare till konstscenen samt forskningen i både Finland och utlandet. Vi är med och formar framtiden för media inom den akademiska världen och tillhandahåller utbildning för framtidens game changers.

Våra anställda är också en aktiv del av både det konstnärliga och akademiska fältet. De är ansvariga för undervisningen inom våra kandidat-, magister- och doktorandprogram.

Vår historia

Institutionen för medier bildades vid Aalto-universitetet 2010 genom en sammanslagning av medielaboratoriet och enheterna visuell kommunikationsdesign och fotografikonst.

Demo Day

Kontaktuppgifter

Kontakta institutionen för medier

Department of Media Demo Day

Nyheter

Ruutunäkymä Ehdokaskartta-vaalikoneen Kysymykset-osiosta, josta käyttäjä voi valita itselleen kiinnostavimmat aihealueet.
Pressmeddelanden Publicerat:

Ehdokaskartta (Kandidatkartan) utmanar traditionella valkompasser just inför valet

Styrkan i en valkompass som bygger på öppen källkod är transparens.
Aalto ARTS 150 years visuals
Universitetet Publicerat:
Kuvassa selin seisovan naisen hymyilevät kasvot näkyvät heijastumana peilistä
Forskning och konst, Universitetet Publicerat:

Anna Valtonens porträtt avtäcktes

Aalto-universitetets vicerektor och före detta dekanus för Högskolan för konst, design och arkitektur Anna Valtonens porträtt avtäcktes under Aalto-universitetets 10-årsjubileum den 8 januari. Konstnär och konstdoktor Maija Tammi ligger bakom porträttet.
Pirjo Kääriäinen
Samarbete, Pris och utmärkelser, Forskning och konst Publicerat:

Finlandspriser till designer och professor Pirjo Kääriäinen samt foto- och videokonstnär, alumn Marja Helander

Vetenskaps- och kulturminister Hanna Kosonen har belönat nio meriterade konstnärer och samfund med Finlandspriser.

Högskolan för konst, design och arkitektur

Nummer ett i Norden på konst och design. Vi utbildar våra studeranden att ta sig an samtidens största utmaningar genom att använda fantasifulla, solidariska och okonventionella metoder byggda på samarbete.

Läs mer
Aalto Day One evenemang
  • Publicerat:
  • Uppdaterad: