Institutionen för medier

Institutionen för medier

Institutionen för medier är en akademisk gemenskap bestående av ungefär 500 studenter och 80 anställda. Vi bedriver forskning och erbjuder utbildning via kandidat-, magister- och doktorandprogram inom ett brett spektrum av ämnen och teman.

Utbildningsprogrammen och forskningen på institutionen organiseras i tre enheter: Media Lab (medielaboratoriet), Visual Communication Design (visuell kommunikationsdesign) och Photography (fotografikonst). Programmen inom institutionen för medier är bland de mest populära när det gäller antal sökande.

 

Aalto University/Unto Rautio

Studieutbud

Institutionen erbjuder examina i Nya medier, Visuell kommunikationsdesign och Fotografi. Den årliga ansökningsperioden är från november till december för magisterstudier och i mars för kandidatstudier. Hitta exakta datum och information om ansökningsprocessen på de enskilda programmens sidor om studiealternativ.

Läs mer
Prototype at Media Lab Demo Day

Forskning vid institutionen för medier

Våra forskningsaktiviteter omfattar grundforskning och praktik inom konst- och designrelaterade ämnen såsom visuell kommunikation och fotografi, visuell kommunikationsdesign, mediakultur och -arv, lärande och design av nya medier, ljuddesign samt datorspel.

Läs mer
Eva Durall's defence on Nov 1st 2018 - Department of Media Photo: Hilla Kurki

Om oss

Vi är en viktig bidragare till konstscenen samt forskningen i både Finland och utlandet. Vi är med och formar framtiden för media inom den akademiska världen och tillhandahåller utbildning för framtidens game changers.

Våra anställda är också en aktiv del av både det konstnärliga och akademiska fältet. De är ansvariga för undervisningen inom våra kandidat-, magister- och doktorandprogram.

 

Vår historia

Institutionen för medier bildades vid Aalto-universitetet 2010 genom en sammanslagning av medielaboratoriet och enheterna visuell kommunikationsdesign och fotografikonst.

Demo Day

Kontaktuppgifter

Kontakta institutionen för medier

Department of Media Demo Day

Nyheter

Nanocellulose bicycle Photo: Eeva Suorlahti
Samarbete, Pressmeddelanden, Vetenskap & konst Publicerat:

Morgondagens hållbara livsstilar visas i Otnäs

En av Helsinki Design Weeks huvudevenemang, Designs for a Cooler Planet, uppvisar Aalto-universitetets mångfacetterade lösningar, som nanocellulosacykeln, mikrobhörlurarna och Ioncell-kläder.
Cumulus association
Samarbete Publicerat:

Teemu Leinonen vald till ledamot i Cumulus styrelse

Teemu Leinonen vald till ledamot i Cumulus styrelse
Spirit of Finland mural in St. Petersburg. Photo: Rustam Kotov_1
Samarbete Publicerat:

Hur illustrera finskhet utan bastu, Kalevala eller Finlands flagga?

“Spirit of Finland”-väggmålningen, gjord för Sankt Petersburgs Finlandsdag, symboliserar det starka bandet mellan kultur och natur.
Polaris-projekti visualisoi nuorten ilmastoahdistusta
Samarbete Publicerat:

Studieprojektet Polaris visualiserar klimatångest

Yles mobila berättelse försöker fånga hur unga vuxna upplever klimatförändringarna.

Högskolan för konst, design och arkitektur

Nummer ett i Norden på konst och design. Vi utbildar våra studeranden att ta sig an samtidens största utmaningar genom att använda fantasifulla, solidariska och okonventionella metoder byggda på samarbete.

Läs mer
Aalto Day One
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat