Tenure track

Tenure track -urapolku

Tenure track -urajärjestelmämme vastaa muiden maailmanluokan yliopistojen standardeja. Sen periaatteena on sekä yliopiston että yksilön sitoutuminen akateemiseen uraan. Selkeät odotukset ja kannustimet sekä henkilökohtaisen, ammatillisen ja akateemisen kasvun tukeminen ovat olennainen osa järjestelmää. 
Harald Herlin

Yleiset periaatteet

Professorien urapolun tavoitteena on tukea professorin akateemista vapautta ja siten edistää huippuyliopistotason saavuttamista tutkimuksessa, opetuksessa, akateemisessa johtamisessa ja yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa. Näiden tavoitteiden tukemiseksi olemme luoneet professorien urapolulle selkeät perusperiaatteet:

  1. Selkeät ja läpinäkyvät säännöt ja prosessit – selkeät ja läpinäkyvät kriteerit ja prosessit rekrytointiin, arviointiin ja etenemiseen.
  2. Menestymisestä palkitaan – asianmukainen palkka motivoi työskentelemään Aallon vision ja päämäärien saavuttamiseksi.
  3. Eteneminen uralla riippuu vain itsestä – motivaatio ja yhteistyö lisääntyvät kun professorin urapolulle päästyään ihmiset kilpailevat vain itseään, eivät muita vastaan. 

Urapolku

Tenure track -urapolku koostuu kolmesta tasosta: Assistant Professor (apulaisprofessori, 1.kausi ja 2.kausi), Associate Professor ja Full Professor (professori). Lisäksi urallaan erityisen ansioituneelle professorille voidaan myöntää kunnianosoituksena ylennys Aalto-professoriksi (Aalto Distinguished Professor). Urajärjestelmä on kuvattu alla.

graph of aalto tenure track career system

Tenure trackilla edetään ansioihin perustuvien väliarviointien perusteella. Tämä tarkoittaa sitä, että professorimme kilpailevat vain itsensä kanssa, eivät keskenään. Suoriutumista arvioidaan kolmella osa-alueella: tieteellinen ja/tai taiteellinen toiminta, opetus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Arviointikriteerit perustuvat ennakoitavuuteen, avoimuuteen ja kansainvälisesti vertailukelpoisiin periaatteisiin. Lue lisää arviointikriteereistä.

Professorin työnkuva

Professorin työ koostuu tieteellisen tutkimustyön tai taiteellisen työn harjoittamisesta, opettamisesta, aktiivisesta tieteellisessä tai taiteellisessa yhteisössä toimimisesta sekä alan yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen ja kansainväliseen yhteistyöhön osallistumisesta. Professorin urapolulla olevien henkilöiden työnkuva sovitaan yksilöllisesti lähiesimiehen kanssa käytävissä vuosittaisissa kehityskeskusteluissa. Aalto-yliopiston linjaukset professorien ajankäytöstä ja työnkuvan osa-alueista on kuvattu alla.

Time allocation - professors

Ohjesääntö

Aallon Tenure Track -järjestelmän keskeiset periaatteet ja prosessit on kuvattu tarkemmin Aallon Tenure Track -ohjesäännössä.

Osaamisen kehittäminen

Aalto-yliopisto tukee professorien uran ja osaamisen kehittämistä tarjoamalla aktiivisesti erilaisia ​​ratkaisuja henkilökohtaiseen ja ammatilliseen kasvuun uran kaikissa vaiheissa. Lisätietoja täältä.

Tenure Trackin kehittäminen

Tenure track on yksi Aalto-yliopiston merkittävimmistä strategisista investoinneista. Siksi pidämme erittäin tärkeänä järjestelmän jatkuvaa ylläpitoa ja kehittämistä. Lisätietoja täältä.

HR Excellence - Parhaat henkilöstökäytännöt

Vahva sitoutumisemme urajärjestelmien kehittämiseen on tuottanut tulosta, sillä Aalto-yliopisto on saanut Euroopan Komission myöntämän "HR Excellence in Research" -tunnustuksen ensimmäisenä Suomen yliopistoista vuonna 2012. Lisätietoja täältä

Lisää aiheesta:

Tenure track -järjestelmän kehittäminen

Tenure track –urajärjestelmän kehittäminen on osa Aalto-yliopiston laatujärjestelmää. Tällä sivulla on kuvattu tenure track -urajärjestelmän kehittämisprosessit.

Ihmisiä oppimiskeskuksessa/people in at the learning center

Tenure track -arviointikriteerit

Professoreiden tenure track -urajärjestelmässä käytettävät arviointikriteerit perustuvat ennakoitavuuden, avoimuuden ja kansainvälisen vertailukelpoisuuden periaatteisiin.

Aalto tenure track evaluation criteria
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu