Palvelut

Kurssipalaute osana kurssin elinkaarta

Kurssipalaute on ainutlaatuinen osa Aalto-yliopiston palautekokonaisuutta, sillä se tavoittaa opiskelijat läpi heidän opintojensa systemaattisesti koko Aallossa. Kurssipalautteen hyödyntäminen on tärkeä osa opetuksen ja koulutuksen kehittämistyötä sekä opiskeluun liittyvien palveluiden kehittämistä ja laadunvarmistusta. Kerättyä palautetta käytetään usealla eri tavalla ja tasolla ja sen hyödyntämiseen kiinnitetään erityistä huomiota Aallossa.
Aalto University students doing group work, sitting at a table with their laptops and notebooks / photo by Aalto University, Aino Huovio

Kurssipalaute osana kurssin elinkaarta

Aalto-yliopistossa opiskelijapalautetta ohjaavat seuraavat keskeiset periaatteet: palaute on vuorovaikutteista, vaikuttavaa ja virtaviivaista. Palaute mahdollistaa osaltaan inklusiivista oppimiskulttuuria. Näillä periaatteilla tuetaan avoimen palautekulttuurin kehitystä. Se tarkoittaa, että palautetta on helppoa antaa, sitä annetaan rakentavasti, siitä keskustellaan aktiivisesti ja sitä käytetään edistämään vuorovaikutusta sekä opetuksen ja oppimisen kehittämistä.

Infografiikka: Kurssipalaute osana kurssin elinkaarta
Kurssipalaute osana kurssin elinkaarta

Palautteen antaminen nähdään kurssielementtinä, joka suunnitellaan vastaavasti kuin vaikkapa kurssin arviointi. Suunnittelun voi jakaa kolmeen vaiheeseen: mitä on hyvä tehdä ennen kurssia, kurssin aikana ja kurssin jälkeen. Tarkempaa tietoa kurssipalautejärjestelmän ajastuksista löydät puolestaan täältä.

Course feedback in MyCourses screen capture
Kurssipalautetyökalu nyt MyCoursesissa

Tutustu kurssipalautetyökaluun MyCoursesissa! Voit lisätä kysymyksiä kurssisi loppukyselyyn MyCoursesin kurssipalautetyökalussa jo kuukautta ennen kurssin alkamista. Lisäksi voit suunnitella ja ajastaa kurssinaikaisia kyselyitä kurssillesi.

Kurssipalaute Aalto-yliopistossa

Kurssipalaute on ainutlaatuinen osa Aalto-yliopiston palautekokonaisuutta, sillä se tavoittaa opiskelijat läpi heidän opintojensa systemaattisesti koko Aallossa. Kurssipalautteen hyödyntäminen on tärkeä osa opetuksen ja koulutuksen kehittämistyötä sekä opiskeluun liittyvien palveluiden kehittämistä ja laadunvarmistusta. Kurssipalautetyökalu löytyy MyCoursesista. Kerättyä palautetta käytetään usealla eri tavalla ja tasolla ja sen hyödyntämiseen kiinnitetään erityistä huomiota Aallossa.

student, learning center, library

Kurssipalautekysymykset

Tälle sivulle on koottu tietoa kurssipalautekyselyn sisällöstä. Löydät täältä Aallon yhteiset kysymykset, oman koulusi kysymykset sekä tietoa kurssikohtaisista kysymyksistä ja vinkkejä niiden muotoiluun.

-

Kurssipalautetyökalun ohjeiden pääsivu

Aalto-yliopistossa kerätään kurssipalautetta lähes kaikilta kursseilta. Näiltä sivuilta löydät opettajan ohjeita kurssipalautetyökalun käyttöön.

Course feedback support illustration
Tätä palvelua tarjoaa:

Oppimispalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: