News

From polytechnic bachelor’s studies to the School of Business

Happy studying in the Aalto master’s programme, Iida Lindfors encourages others with a degree from a university of applied sciences to continue their studies at university
Kuvassa näkyy Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelija Iida Lindfors.
Iida Lindfors opiskelee kauppatieteitä Management and International Business -maisteriohjelmassa. Kuva: Iida Lindfors.

Yliopisto-opinnot olivat aina olleet Iida Lindforsin ajatuksissa, mutta lukion jälkeen hän aloitti kuitenkin opinnot ammattikorkeakoulussa. Lindfors valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta tradenomiksi keväällä 2018 ja sai työpaikan, mutta opinnot yliopistossa pyörivät edelleen mielessä. Tammikuussa 2019 Lindfors pyrki Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Management and International Business (MIB) -maisteriohjelmaan - ja pääsi sisään ensi yrittämällä.

”Olen tosi kiitollinen ystävilleni, jotka tsemppasivat minua kovasti ja sanoivat, että haet nyt vaan. Itselläni oli pieni pelko, että onkohan minusta yliopisto-opiskelijaksi. Ja vielä Aaltoon, jonne on kaikkien mukaan niin kauhean vaikea päästä”, Lindfors kertoo.

”Ilokseni pääsin kuitenkin sisään heti ensimmäisellä kerralla, ja opinnoissa kaikki on mennyt tosi hyvin myös arvosanojen suhteen. Olen myös koko ajan pystynyt tekemään töitä osa-aikaisesti.”

Tähtäimessä kaksoistutkinto

Iida Lindfors haki ainoastaan Aalto-yliopistoon ja vain yhteen maisteriohjelmaan. Hakukohteensa hän valitsi sekä aiempien kansainvälisen liiketoiminnan opintojensa että MIB-maisteriohjelman tarjoaman kaksoistutkintomahdollisuuden perusteella. Kaksoistutkinto-ohjelmissa opiskelija saa yhdessä paketissa ja yhden tutkinnon työllä kaksi tutkintotodistusta ja arvokasta kansainvälistä kokemusta.

Kauppakorkeakoulun portaikko pohjakerroksesta ensimmäiseen kerrokseen. Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto

”Googletin tietoa eri maisteriohjelmista ja huomasin, että MIB-ohjelmassa on mahdollisuus tehdä kaksoistutkinto, jonka ansiosta saa kaksi maisterintutkintoa kerralla, toisen Aallosta ja toisen yhteistyöyliopistosta. Ensimmäisen vuoden syksyllä hain sitten heti koulun sisäisessä kaksoistutkintohaussa Queenslandin yliopistoon Australiaan, ja minut valittiin. Nyt harmittaa kyllä hiukan, että koronatilanne on siirtänyt alun perin heinäkuuksi suunniteltua Australiaan lähtöäni tuonnemmaksi.”

GMAT- tai GRE-testiin kannattaa valmistautua huolellisesti

Opinnot yliopistossa olivat olleet Iida Lindforsin mielessä pitkään, mutta hakupäätöksen hän teki lopulta pikaisesti. Seurauksena oli kiire valmistautua GMAT-testiin, johon hän päätti ilmoittautua. Toinen mahdollisuus olisi ollut suorittaa GRE-testi.

”Yhtenä marraskuisena iltana tein päätöksen hakea yliopistoon ja valitsin ohjelman, johon hain. Samana iltana ilmoittauduin GMAT-testiin, jonka suorittaminen riittävän korkealla pistemäärällä on yksi Aallon maisteriohjelmien hakukriteereistä.”

Lindforsille jäi vain kaksi viikkoa aikaa valmistautua GMAT-testiin, mutta hän käytti ajan tehokkaasti Youtubesta löytyviä preppausvideoita katsoen ja GMAT-harjoitustestejä tehden. Oman kokemuksensa perusteella hän kuitenkin suosittelee pidempää valmistautumisaikaa.

”Olen lukenut pitkän matematiikan ja pidän laskemisesta, joten GMAT-testin aivopähkinät olivat itse asiassa aika kivoja. Pidempi valmistautuminen olisi kuitenkin todennäköisesti tehnyt itse koetilanteesta vähemmän stressaavan, joten suosittelen varaamaan testiin valmistautumiseen enemmän aikaa kuin kaksi viikkoa.”

Monia mahdollisuuksia ja ajattelua avartavia opintoja

Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen Iida Lindfors on tyytyväinen opintoihinsa ja Aallon tarjoamiin mahdollisuuksiin.

”On ollut tosi mukavaa, että opiskelu on ollut reflektoivaa ja tietoa soveltavaa. Mielestäni Kauppiksessa opiskelun paras anti onkin ollut se, että se on muuttanut omaa ajatteluani analyyttisempaan suuntaan.”

Myös mahdollisuus räätälöidä opinnot oman kiinnostuksen mukaan saa kiitosta.

”Omaan tutkintooni ei kaksoistutkinnon takia mahdu kaikkia niitä kursseja, joita olisin halunnut ottaa, mutta yleisesti Aallossa on tosi paljon mahdollisuuksia tehdä omannäköinen maisterintutkinto. Siinä mielessä opiskelu yliopistossa poikkeaa opiskelusta ammattikorkeakoulussa, jossa tutkinnon sisältö oli pitkälti ennalta määrätty.”

Maisteriohjelmaan hakemista harkitsevia Iida Lindfors kannustaa etsimään itselle sopivat ohjelmat ja hakemaan rohkeasti.

”Aallon maisteriohjelmaan pääseminen ei ollutkaan niin ylitsepääsemätöntä kuin ensin ajattelin, joten rohkaisen muitakin hakemaan haluamaansa ohjelmaan. En itse vielä tarkkaan tiedä, minkälaista työtä haluaisin tulevaisuudessa tehdä, mutta opinnoillani varmistan nyt ainakin sen, ettei joku kiinnostava työ jää saamatta maisteritutkinnon puuttumisen takia. Uskon, että tutkintoani arvostetaan työmarkkinoilla.”

Lue myös

Students studying in the new BIZ building - Photo by Unto Rautio

Viisi vinkkiä GMAT- ja GRE-testeihin valmistautumiseen

Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi testiin kannattaa valmistautua huolellisesti.

Kauppakorkeakoulu
Students in front of the School of Business

Get a Master's Degree in Business and Economics

Aalto University School of Business is one of the leading business schools in Europe and #1 in Finland. The school ranks among the 0.5% of Business schools worldwide with labels of excellence from the world's leading accreditation bodies.

School of Business

Studies and programmes

We at Aalto University School of Business offer our students multidisciplinary learning experiences and opportunities to solve real-world challenges in an international context. We help our students develop into valued experts, innovative entrepreneurs and responsible business and societal leaders for the future.

School of Business
Aalto University students on campus. Photo by Aleksi Poutanen.

Applying to master’s programmes

The admissions to the two-year master’s programmes at Aalto University are organised once a year.
The application period for studies beginning in the autumn of 2024 runs from 30 November 2023 to 2 January 2024.

Study at Aalto
  • Published:
  • Updated:

Read more news

Course work for Smart Wearables
Studies Published:

Smart Wearables courses teach students both design and engineering skills

Smart Wearables courses allow students to work on projects in multidisciplinary teams, generating incredibly creative projects and enabling them to learn from each other
Students talking to each other
Studies Published:

Back on track –workshop series 8.10. & 29.10.2024

Aalto's study psychologists and a guidance counsellor are organizing a two-time peer support workshop series for students who are returning to their studies after a longer break or who have studied very little during the past year.
View of a wooden structure in the market square landscape
Cooperation, Research & Art Published:

Aalto University's Wood Program 30th anniversary project to Kuhmo Square

Every year, Aalto University students specialising in wood architecture carry out a Wood Program project. In the 30th anniversary year of the program, the City of Kuhmo is the partner. The project will be a stage and a platform on Kuhmo's main square.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Research & Art, Studies Published:

Call for doctoral student tutors, June 2024

Sign-up to be a tutor for new doctoral students as part of the Doctoral Orientation Days 5-6 June 2024!