Uutiset

Tradenomista Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelijaksi

Maisteriohjelmassa opiskeleva Iida Lindfors on tyytyväinen valintaansa ja rohkaisee muitakin ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita jatkamaan opintojaan yliopistossa.
Kuvassa näkyy Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelija Iida Lindfors.
Iida Lindfors opiskelee kauppatieteitä Management and International Business -maisteriohjelmassa. Kuva: Iida Lindfors.

Yliopisto-opinnot olivat aina olleet Iida Lindforsin ajatuksissa, mutta lukion jälkeen hän aloitti kuitenkin opinnot ammattikorkeakoulussa. Lindfors valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta tradenomiksi keväällä 2018 ja sai työpaikan, mutta opinnot yliopistossa pyörivät edelleen mielessä. Tammikuussa 2019 Lindfors pyrki Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Management and International Business (MIB) -maisteriohjelmaan - ja pääsi sisään ensi yrittämällä.

”Olen tosi kiitollinen ystävilleni, jotka tsemppasivat minua kovasti ja sanoivat, että haet nyt vaan. Itselläni oli pieni pelko, että onkohan minusta yliopisto-opiskelijaksi. Ja vielä Aaltoon, jonne on kaikkien mukaan niin kauhean vaikea päästä”, Lindfors kertoo.

”Ilokseni pääsin kuitenkin sisään heti ensimmäisellä kerralla, ja opinnoissa kaikki on mennyt tosi hyvin myös arvosanojen suhteen. Olen myös koko ajan pystynyt tekemään töitä osa-aikaisesti.”

Tähtäimessä kaksoistutkinto

Iida Lindfors haki ainoastaan Aalto-yliopistoon ja vain yhteen maisteriohjelmaan. Hakukohteensa hän valitsi sekä aiempien kansainvälisen liiketoiminnan opintojensa että MIB-maisteriohjelman tarjoaman kaksoistutkintomahdollisuuden perusteella. Kaksoistutkinto-ohjelmissa opiskelija saa yhdessä paketissa ja yhden tutkinnon työllä kaksi tutkintotodistusta ja arvokasta kansainvälistä kokemusta.

Kauppakorkeakoulun portaikko pohjakerroksesta ensimmäiseen kerrokseen. Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto

”Googletin tietoa eri maisteriohjelmista ja huomasin, että MIB-ohjelmassa on mahdollisuus tehdä kaksoistutkinto, jonka ansiosta saa kaksi maisterintutkintoa kerralla, toisen Aallosta ja toisen yhteistyöyliopistosta. Ensimmäisen vuoden syksyllä hain sitten heti koulun sisäisessä kaksoistutkintohaussa Queenslandin yliopistoon Australiaan, ja minut valittiin. Nyt harmittaa kyllä hiukan, että koronatilanne on siirtänyt alun perin heinäkuuksi suunniteltua Australiaan lähtöäni tuonnemmaksi.”

GMAT- tai GRE-testiin kannattaa valmistautua huolellisesti

Opinnot yliopistossa olivat olleet Iida Lindforsin mielessä pitkään, mutta hakupäätöksen hän teki lopulta pikaisesti. Seurauksena oli kiire valmistautua GMAT-testiin, johon hän päätti ilmoittautua. Toinen mahdollisuus olisi ollut suorittaa GRE-testi.

”Yhtenä marraskuisena iltana tein päätöksen hakea yliopistoon ja valitsin ohjelman, johon hain. Samana iltana ilmoittauduin GMAT-testiin, jonka suorittaminen riittävän korkealla pistemäärällä on yksi Aallon maisteriohjelmien hakukriteereistä.”

Lindforsille jäi vain kaksi viikkoa aikaa valmistautua GMAT-testiin, mutta hän käytti ajan tehokkaasti Youtubesta löytyviä preppausvideoita katsoen ja GMAT-harjoitustestejä tehden. Oman kokemuksensa perusteella hän kuitenkin suosittelee pidempää valmistautumisaikaa.

”Olen lukenut pitkän matematiikan ja pidän laskemisesta, joten GMAT-testin aivopähkinät olivat itse asiassa aika kivoja. Pidempi valmistautuminen olisi kuitenkin todennäköisesti tehnyt itse koetilanteesta vähemmän stressaavan, joten suosittelen varaamaan testiin valmistautumiseen enemmän aikaa kuin kaksi viikkoa.”

Monia mahdollisuuksia ja ajattelua avartavia opintoja

Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen Iida Lindfors on tyytyväinen opintoihinsa ja Aallon tarjoamiin mahdollisuuksiin.

”On ollut tosi mukavaa, että opiskelu on ollut reflektoivaa ja tietoa soveltavaa. Mielestäni Kauppiksessa opiskelun paras anti onkin ollut se, että se on muuttanut omaa ajatteluani analyyttisempaan suuntaan.”

Myös mahdollisuus räätälöidä opinnot oman kiinnostuksen mukaan saa kiitosta.

”Omaan tutkintooni ei kaksoistutkinnon takia mahdu kaikkia niitä kursseja, joita olisin halunnut ottaa, mutta yleisesti Aallossa on tosi paljon mahdollisuuksia tehdä omannäköinen maisterintutkinto. Siinä mielessä opiskelu yliopistossa poikkeaa opiskelusta ammattikorkeakoulussa, jossa tutkinnon sisältö oli pitkälti ennalta määrätty.”

Maisteriohjelmaan hakemista harkitsevia Iida Lindfors kannustaa etsimään itselle sopivat ohjelmat ja hakemaan rohkeasti.

”Aallon maisteriohjelmaan pääseminen ei ollutkaan niin ylitsepääsemätöntä kuin ensin ajattelin, joten rohkaisen muitakin hakemaan haluamaansa ohjelmaan. En itse vielä tarkkaan tiedä, minkälaista työtä haluaisin tulevaisuudessa tehdä, mutta opinnoillani varmistan nyt ainakin sen, ettei joku kiinnostava työ jää saamatta maisteritutkinnon puuttumisen takia. Uskon, että tutkintoani arvostetaan työmarkkinoilla.”

Lue myös

Abhiteg Jammu working with other students

Opiskele kauppatieteitä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa voi opiskella kauppatieteitä kandidaattitasolta tohtorintutkintoon asti kansainvälisessä ja monitieteisessä ympäristössä. Aallon kauppis on Suomen ja Pohjoismaiden johtavia kauppakorkeakouluja.

Opiskelu Aallossa
Students studying in the new BIZ building - Photo by Unto Rautio

Viisi vinkkiä GMAT- ja GRE-testeihin valmistautumiseen

Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi testiin kannattaa valmistautua huolellisesti.

Kauppakorkeakoulu
Students working in the School of Business

Tule meille opiskelemaan kauppatieteiden maisteriksi

Tervetuloa Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun! Olemme Suomen johtava kauppakorkeakoulu ja yksi Euroopan tasokkaimmista kauppakorkeakouluista. Tavoittelemme mottomme "Better Business – Better Society" mukaisesti parempaa liiketoimintaa ja parempaa yhteiskuntaa. Olemme vahvoja koulutuksessa ja tutkimuksessa, joita toteutamme monialaisesti yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa.

Kauppakorkeakoulu
Picture of Aalto University School of Business building captured from outside in the spring.

Opiskelu ja ohjelmat

Me Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa tarjoamme opiskelijoillemme syvällisen oppimiskokemuksen sekä mahdollisuuksia ratkaista reaalimaailman haasteita kansainvälisessä ja monialaisessa ympäristössä. Tuemme opiskelijoiden kehittymistä tulevaisuuden arvostetuiksi asiantuntijoiksi, innovatiivisiksi yrittäjiksi ja vastuullisiksi liike-elämän johtajiksi ja yhteiskunnallisiksi toimijoiksi.

Kauppakorkeakoulu
Aalto University students on campus. Photo by Aleksi Poutanen.

Haku maisterikoulutuksiin

Aalto-yliopiston kaksivuotisiin maisteriohjelmiin haetaan yliopiston maisterihaussa.
Hakuaika maisteriohjelmiin on kerran vuodessa.
Hakuaika syksyllä 2024 alkaviin opintoihin on 30.11.2023 - 2.1.2024.

Opiskelu Aallossa
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
AllWell SQ
Yliopisto Julkaistu:

Vuoden 2024 AllWell?-kyselyyn vastasi 36 % kohderyhmästä

Kysely lähetettiin Aalto-yliopiston toisen vuoden kandiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille.
Alex Henn
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Alexander Henn sai Suomen Luonnonvarain Tutkimussäätiön väitöskirjapalkinnon

Alexander Henn kehitti ligniinille kaksi uutta sovellusta, jotka luovat mahdollisuuksia metsäteollisuuden sivuvirtojen arvonnousulle. Tutkimus edistää suomalaisen puumateriaalin lisäarvoista hyödyntämistä bio- ja kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.