Services

Studie- och karriärpsykologerna erbjuder individuell vägledning

Aaltos studie- och karriärpsykologer erbjuder individuell vägledning på distans och på campus för alla studerande vid Aalto. Du kan boka tid för individuell vägledning eller komma utan tidsbokning till Starting Point of Wellbeing. Välkommen!
LOGO

Ta kontakt om du upplever utmaningar relaterade till studier eller karriärplanering.

En studiepsykolog kan hjälpa dig när studierna går trögt: till exempel om du har svårigheter med tidshanteringen, har svårt att komma till skott, upplever motivationsbrist, vill hitta ett lämpligt studiesätt, upplever studierelaterad stress eller nervositet eller har svårt att orka.

En karriärpsykolog är specialiserad på frågor som gäller karriärhantering och stöder dig i planeringen av din karriär och ditt liv och i övergången till arbetslivet. Karriärvägledning hjälper dig att stärka din självkännedom, skapa en meningsfull karriär, kartlägga dina möjligheter och fatta beslut.

Starting Point of Wellbeing -logo

Vägledning utan tidsbokning på Starting Point of Wellbeing (hösten 2024)

Du kan prata med en studie- eller karriärpsykolog i 20–30 minuter utan tidsbokning på distans eller på campus. Vi går igenom din situation, funderar på vilka tjänster som är lämpliga för dig och bokar vid behov en tid till en studie- eller karriärpsykolog.

Distansmottagningen är öppen för Aaltos grundexamensstuderande (hösten 2024). Du kommer först till en chatt (klicka på "rådgivning" nere i det högra hörnet), varefter du kommer vidare till distansmottagningen som sker med videouppkoppling. På campus hittar du oss på Starting Point of Wellbeing (Otsvängen 1, Y 199c). Se aktuell tidtabell här.

Yksilöohjaus

Tidsbokning för individuell vägledning av studie- och karriärpsykologerna

Du kan boka tid för individuell vägledning enligt anvisningarna nedan genom att skicka e-post från din aalto-mejladress. I vägledningen ingår 1–3 träffar beroende på situation och behov. En träff tar ca 45 minuter. Vi skräddarsyr vägledningen enligt dina utgångspunkter och behov. I slutet av den första träffen kommer vi överens om en eventuell fortsättning.

I sammanfattningen av dataskyddsmeddelandet nedan ser du hur vi behandlar dina svar och andra personuppgifter som framkommer i samband med den individuella vägledningen.

Utnämningar och mottagningar

Under sommaren kan det på grund av semestertider ta längre tid än vanligt att få en tid. Vår tjänst är helt stängd mellan 15 och 22 juli 2024.

Dataskydd och sekretess

Opiskelijoiden tukeminen, ohjaus ja hyvinvointi

Studerandeservicens psykologer

Studerandeservicens psykologgrupp består av Aaltos studiepsykologer och karriärpsykologer. Psykologernas mål är att främja välbefinnandet och sysselsättningen bland grundexamensstuderande och doktorander.

Tjänster
Logo av Starting Point of Wellbeing

Starting Point of Wellbeing

Starting Point of Wellbeing erbjuder stöd med låg tröskel i frågor som rör studerandes välbefinnande och studieförmåga. Vi erbjuder stöd och vägledning utan tidsbokning (på nätet eller på plats), kamratgrupper, webbmaterial och individuell vägledning med tidsbokning. Du har tillgång till stöd från Aaltos studie- och karriärpsykologer, studievägledare, Aalto-prästerna, en speciallärare och ett nätverk av etablerade aktörer som främjar studerandes välbefinnande. Välkommen – vi finns här för dig.

Studera vid Aalto
A woman working on a computer.

Studie- och karriärpsykologernas tjänster för doktorander

Studie- och karriärpsykologernas tjänster för doktorander.

Studera vid Aalto
Student guide illustration, supporting your studies

Var kan jag få vägledning och stöd?

Vägledning och stöd för studieplanering, studievälbefinnande och karriärreflektion för Aalto studenten

Tjänster
This service is provided by:

Learning Services

Did you find what you were looking for? If not, please contact us.

Ge respons på sidan

  • Publicerat:
  • Uppdaterad: